Kaça buldun. 28 liranın üstündeyse indirim olarak kabul etmiyoruz 
Dediğim şeyin anlaşılmadığını düşünüyorum. Benim derdim fiyatla değil ki. Burada birbirimizin faydalanması için paylaşımlarda bulunuyoruz ama bundan daha biz faydalanamadan stok kalmıyor. Biz yardımlaşma amacı güderken birileri bundan kar sağlıyor, ister 1 TL olsun, ister 20. Ve bu arkadaşlar yüzünden alamayanlar oluyor. Benim derdim bu.
Bir daha bu konuda herhangi bir cevap vermeyeceğim. İnsanlar yukarıdakileri okurlar, istedikleri gibi düşünürler, kendilerine kalmış.
Son bir gözlemimi paylaşayım da öyle susayım bari. Gördüğüm kadarıyla KayıpRıhtım, özellikle son aylarda, kitap satış sitesine ve sahafların uğrak mekanına dönmüş durumda. Ve kalite gittikçe diğer forumlara doğru kayıyor. İvedilikle eski güzel günlere dönmesini dilerim.
Bu platformun herkese açık bir yer olduğunu hesaba katmıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. İnsanlar üye dahi olmadan yazılanları okuyabiliyor sanırım. Bunları göz önünde bulundurarak paylaşım yapmanız veya yapmamanız gerekiyor bence.
Bu durumdan bu kadar rahatsızsanız keşfettiğiniz indirim fırsatlarını özel mesaj ile veya mail ile sadece yararlanmasını istediğiniz kişilere gönderin, çünkü herkese açık bir platformda paylaşım yapıp insanlar bunu suistimal ediyor demenin bir anlamı yok bence.
Maalesef, forumda pek kimseyi tanımıyorum. Belki bu paylaşımı görür de, bir daha yapmaz diye paylaştım.
Teşekkür ederim o Tolkien linkini paylaştığınız için. Sayenizde bulabildim. Baktığım kadarıyla sizin sayenizde alan birkaç kişi daha oldu. Bence burayı bırakmamalısınız. Sadece sahaflar değil normal kişiler de bu kitaba sahip oldu.
Sanırım arkadaş ‘stokçuluk’ yapılmasına ve böylece sitelerde veya kitapçılarda kitapların tükenmesine sebebiyet vermiş olmalarına tepki gösteriyor. Yani tepkisi fiyatlara değil öncelikle. Ben böyle anladım.
Baştan beri bunu söylüyorum da, sağolsunlar, sürekli konuyu fiyata getiriyorlar.
Konuyu takip ediyordum, sırf şu adama hak verdiğimi belirtmek için üyelik açtım. Adam burada alıp okuyacak olan kitaba değer veren kişilerin değil, kâr amacı güden insanların alıyor olmasına sitem ediyor. Mesele 3’ün 5’in hesabı değil. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Sitem ettiği kişi kötü birisi değil ve Tolkien kitabını da pahalı vermiyor. O fotoğrafdaki kişiden ziyade 60-70 lira yazıp %100 kâr edenler var. Asıl tepki onlara olmalı
Kitabı satan kişi zaten sahaf değil.
Ben tepkiyi bir kişi üstünden genele verdiğini düşünüyorum. Hani o belki son damla olmuştur. Bu şekilde bakmak gerekiyor.
Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Siteminizi anlıyorum. Ama aynı sşte içinde 90 lira etiketle aynı kitsbı satanlarıda ifşa edin burda.
Tabi birde o var tabi. İnsan sinirlenince ilk gördüğüne çatarmış.
Bugün 100. kez yazdım ama fiyatın umurumda olmadığını tekrar söylüyorum. Daha da hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorum, sıkıldım.
Konuyu meşgul edeceğim ama sormam gerek.
BKM Kitap siparişimi iptal edeli 3 gün oldu ama hesabıma para iadesi gerçekleşmedi. Dün attığım maile de bir yanıt gelmedi. Aynı tecrübeye sahip biri bilgilendirebilir mi rica etsem.
Bende paranın yatmasını bekliyorum. Maile dönmediler.
Tam olarak aynı konu değil ama genel olarak bir bilgilendirme olması açısından yazıyorum, BKM site tasarımında değişiklik vs. yaptığı için stoklarla ilgili problem yaşıyor denmişti bana yaklaşık 2 hafta kadar önce. Yani olmayan kitaplar var gözüküyor. Başka hiçbir yerde olmayıp baskısı tükenen bir kitap yalnızca BKM’de mevcutsa sipariş etmeden önce telefonla teyit etmenizi tavsiye ederim.
İade sorun olmaz bekleyin, biraz sürebilir. 1 haftayı falan geçerse siteyle iletişim kurarsınız.
BKM’den 3 sefer kitap aldım.
Herhangi bir sorum yaşamadım.
6 adet istediğim kitaptan stoklarında sadece 1 tane olduğundan 5 tanesinin parasını 1 hafta içerisinde iade ettiler.
Ayrıca “Kargo Garanti Belgesi” diye bir kart gönderiyorlar. Hasarlı ürünü 24 saat içerisinde bildirmek şartıyla aynı ürünle değiştiriyorlar. Ayrıca kargo görevlisine tutanak tutturmaya da gerek yok.
O gönderdikleri garanti belgesine yada tutanak tutturmanıza zaten gerek yok. Onlar sanki gerek varmış gibi kendi kafalarında bir dünya kurmuşlar sizde öyle sanıyor sonra da size iyilik yapılmış gibi düşünüyorsunuz. Tamamen satış taktiği ve aldatmaca.