Aşırı yavaş geliyor artık bana BKM, idefix ve d&r. Tahammülüm kalmadı. Uzak duruyorum. Paketlemelerine de güvenmiyorum ayrıca yaşadığım tecrübelere dayanarak. O konuda güvenim olsa belki yine beklemeye tahammülüm olabilirdi.
Bu arada d&r 20.yıl etkinliklerinden defter ve kalem almıştım. Dün gece idefixte biraz daha uyguna geliyordu ve d&r siparişini iade etmeyi düşünüyordum ancak bugün baktığımda indirim miktarlarını düşürmüşler. İndirim başlar başlamaz alacaksan al yoksa pişman oluyorsun da yeni mottom.
Amazon şu yüzde 60 indirim kampanyasını daha sıklıkla ve daha çok kitabı kapsayacak şekilde yapsa, idefix, kitapyurdu vs…kendilerine gelse.
Geç gönderme olayı tabi ki can sıkıcı. O yüzden acelesi olmayan, bekleyebileceğim kitapları sipariş veriyorum.
Ancak PKD’nin ciltli ve şömizli kitaplarını Alfa’nın kendi sitesinden sipariş vereceğim, çünkü başka sitelerden sipariş verildiğinde hasarlı gelme olasılığı yüksek.
Amazon’a da nazar değdirdik gibi ya. Ne zamandır bir hareketlilik yok umarım fırtına öncesi sessizliktir . Ya da çok alıştık deli kampanyalara
.
Amazon ya ağırdan alıyor ya da kandırdım tatlı yarim şarkısını bizlere gizliden dinlettirmeye çalışıyor.
Bu da garip bir şey. Sorsanız bizle alakalı değil bu kadar gecikmesi, elimizde değil falan derler ama yapan yayınevi nasıl yapıyor? Amazondan ne zaman sipariş versem sonraki gün kargo hep kapımda oluyor. Bugüne kadar amazondan en geciken kargom 2 gün sonra gelendi. İşini iyi yapan firma hızlı da gönderebiliyor gayet de.
Metis sitesindeki yüzde 40 indirimlerde hep Serçe’nin devam kitabı Tanrının Çocukları’nı indirime sokuyor ama Serçe hiç indirim görmedi henüz. Serçe’yi okumak isteyenler için büyük zulüm Kitap fiyatları uçmadan önce Serçe’yi alabilip okumuş biri olarak şunu söyleyeyim sizi daha da heyecanlandırmak için: Kitap sırf bilimkurgu olsa bile mükemmel bir konusu varken kitaba sosyolojiyi, antropolojiyi o kadar iyi yedirmiş ki yazar, kitapla beraber hem kitaptaki ırkın hem de insanlığın kültür tarihinde mükemmel bir seyahat ediyorsunuz. Bunun gibi henüz okumadığım Hep Yuvaya Dönmek kitabı var Le Guin’den. Onu okumuş arkadaşlar da beni gaza getirirlerse çok iyi olur
Ben 27 kasım günü merak ediyorum Amazon’u,%70 indirim falan düşlüyorum,ya tutarsa hesabı.O zamana kadar indirim yapmasa bile önemli değil.
1 kitap fiyatına 2 kitap verenden herşeyi beklerim.
İdefix’ten 100 TL’lik hediye kartını 80 TL’ye alarak ve ayrıca 125/15 kod kullanarak sipariş verdim az önce. 128 TL’lik sepeti 93 TL’ye alarak ekonomik bir alışveriş yapmış oldum. Ağırlıklı olarak Alfa’dan sepet yapmıştım. Yarın bir alışveriş daha yapmayı düşünüyorum, bu kez eksik olan PKD’leri alacağım. Bazı yayınevlerine ait kitaplarda pek bir indirim yok, ama bazıların indirimleri kodlarla birleşince hiç de fena olmuyor. Dileğim, kitapların hasarsız gelmesi.
Dolar uçuşa geçti, akşam saatlerinde ABD büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya bakarsak 27 Kasım’a kadar 9 bile olabilir.
Hediye kartı için hangi kodu kullandınız.
Hediye kartı için bana daha önceki alışverişimde verilmiş 100/20 kodunu kullandım. 999D0CCA Tekrar kullanılır mı bilmiyorum, deneyin. Böyle bir kodunuz varsa alabilirsiniz.
Tamam. Çok teşekkürler.
HEPSİBURADA kitaplarda %50 KAMPANYASI başlatmış. Güzel indirim olmuş.
İyi ki 8.100,00 TL değilmiş, yoksa ne yapardık bilmiyorum.
Kitapları kargo poşetine korumasız iteleyip gönderiyorlardı. Paramparça gelmişti benim kargom. Ben tövbe etmiştim geçen sene bu siteyi kitap anlamında kullanmaya. Şimdi durum ne bilmiyorum ama kitap satışı anlamında benim gözümü boyamaları için yüzde elli yeterli bir indirim değil. Yine bu başlıkta tartışılmıştı sanırım bu konu o zaman.
Aynı sepet, beş kitap İdefix 2,75 daha ucuz.
Ama kargo bedava. Epeydir Hepsiburada’dan alışveriş yapmadım.
Özensiz kargo büyük problem. Kitaplar perişan gelirse sıkıntı olur.
Bu hangi siteden. Hepsiburada da 11 TL gözüküyor.
Ben sadece bir kez hepsiburada tercih ettim. Sipariş sürecim çok kötüydü. Ne zaman arasam siparişimin hazırlanacağını söyleyip durdular. 4 Aralık 2019’da verdiğim siparişi 30 Aralık 2019’da güç bela iptal ettirebildim. Geri ödemesi de 3 Ocak 2020’de geldi.