Yetişemedik desenize ya
Yetişemedim. Çok kötü oldu.
Benim gibi saniyelerle kaçıran arkadaşlara geçmiş, indirimi yakalayıp bissürü bissürü kitap alan arkadaşlara da hayırlı olsun.
DH ölücüleri grubumuzda 2’li 3’lu alanlar oldu letgo’da görürüz yakında.
Yetişemedim ama belki de iyi oldu. Param da yoktu çünkü. Dün sepet oluşturmuştum da vazgeçmiştim gerek yok diye. İyi ki vazgeçmişim bayağı üzücü olurdu.
Sepetimdeki Zaman Çarkı 1. kitabı ve Amat hala %70 indirimli haliyle duruyor. Ödeme ekranında da gayet indirimli haliyle alıyorum, alırsam eğer. Bu normal midir? Şans benim yüzüme de mi güldü yoksa?
Sokağa çıkıp millete saldıracağım. Gebertsinler beni, kahve içerken bitmiş ölüyorum acıdan.
Amazon Türkiye’yi ana şirkete şikayet edeceğim ben. Yaşasın kötülük.
Allah razı olsun. Sonumuz iyi değildi yoksa.
Kalkmasına ben de sevindim. Yoksa 2. alışverişimi yapacaktım.
Çoğu kitabın stoğu tükenmiş, sanırım stokların bu kadar hızlı eriyeceğini düşünmediler. Benim şaşırdığım nokta da buydu zaten. %70 indirim yaptığı saatlik fırsatlar 5 dakikada erirken çok satanların hepsinde kotasız %70 indirim yapması şaşırttı. Belli ki bir anda tükeneceğini hiç düşünmediler.
Asıl merak ettiğim nokta ise bu Amazon yayınevinden ne kadara alıyor kitabı? Suç ve Ceza kitabını 6TL’ye ücretsiz kargoyla alabiliyorsun. Burada İş Bankası ne kazanıyor, Amazon ne kazanıyor?
Bende 20 kitap almışım allah affetsin
Hayır webten oluşturdum sayfayı yenileyip duruyorum ancak hala aynı fiyattan. Al oğlum sana kıyağımız olsun diyor gibi hissediyorum amazon. Sanırım şimdi almaya gidiyorum sepetteki kitapları, evet kararımı verdim.
Umarım okumayı planladıklarımızdan almışsındır.
Şoka girdim, saat 11’de yatağımdan nasıl kalktığımı hatırlamıyorum. Sepet hazırlarken stok savaşları yaşadım resmen. Birini ekliyorum diğeri bitiyor, ötekini ekliyorum başkası bitiyor… Heyecandan ve aceleden kodu bilgisayar üzerinden eklemeye çalıştım mobil olduğunu unutup, sonra olmadığını sanıp sepetimi sadeleştirip öyle sipariş verdim. Böyle aç köpek gibi davrandığımda çok utanıyorum kendimden.
En azından o aç gözlülükle uzun süre okuyamayacağımı düşündüğüm kitapları almamış oldum, cidden isteyip fiyatından dolayı ertelediğim kitapları aldım. 30 TL’lik olası indirimi de kullanmamış olmama rağmen yaklaşık 150 TL cebimde kalmış oldu. Fiyatları başka sitelerden karşılaştırıp karşılaştırıp şoka giriyorum hala.
1+1’den beri en iyi indirimdi ama hem göçtüm hem de okuma listem uzadıkça strese giriyorum, en azından şubat ayına kadar mola vermek istiyorum kitap alımına.
Bu konuda da ben kar paylarının çok yüksek tutulduğunu düşünüyorum. Yani sonuçta kimse sevap olsun diye kazançsız satış yapmaz.
Kim bilir bu kitapların bir tanesinin fiyatı tüm maliyetler çıkarıldıktan sonra karsız olarak ne kadara geliyor… Bilmek isterdim.
Amazon büyük ihtimalle sadece reklam için yapmıştır, karı sıfıra yakındır. İş Bankası’nın ise indirime giren kitaplarının neredeyse tamamının çevirisi eski. Eskiden çevirilere yüklü olarak tek seferde ödeme yapılırdı, yani İş Bankası çevirilere para ödemiyordur. Geriye bir tek baskı maliyeti kalıyor. Suç ve Ceza’yı 4-5 liraya bassalar, 1-2 lira kar kalıyor ellerine. Bir de pandemiden dolayı İş Bankası Kitabevleri fazla satış yapamıyordur, oradan da stok eritiyorlardır.
Diğer yayınevlerinde ise telifini kaybedenler var, seri kitaplarında ara kitaplarını indirime sokanlar var, stok eritenler var, reklam amaçlı az kitap koyanlar var, çok satan yazarlarının az satan kitaplarını indirime sokanlar var. Yani zarardan çok, kardan zarar durumu var.
Okuyacaklarımızın hepsi bende mevcuttu Ama sonunda stephen kinge bir giriş yapabileceğim. Bir de homosapiense aşırı sevindim. Gerçekten muhteşem bir fırsattı. Seviliyorsun amazon…
Aramızda yabancı yok, %70’i görüp de hangimiz öyle davranmadık ki.
Sepeti oluşturmam 1dk almam ise 15sn sürdü En son bu kadar hızlı işlemi ders seçiminde uygulamıştım. En son ne aldığıma bile dönüp baktım, unutmuşum
Yalnız değilsiniz…
Suç ve Ceza sadece bir örnek. Bunun gibi bir sürü kitap vardı. Yeni çıkan kitaplar da dahil. Paketlemesi bile ayrı bir masraf. Idefix bile sattığı kitapların hepsini depoda tutmuyorken Amazon bu ürünleri deposundan yolluyor. Bu da bir masraf. Sene sonunda Türkiye pazarındaki bilançosu açıklanır umarım, çok merak ediyorum. 8TL’ye Prime üye olup Twitch yayıncısına 5 dolarlık abone oluyorsun. Uzun süre Amazon’un böyle devam edeceğini düşünmüyorum. Seneye Prime üyeliklerine de zam gelir, bu kadar absürt indirimler de yapmaz. Yukarıda arkadaşların yazdığı gibi sanırım diğer firmaları aradan çıkarmak amaçlı agresif satış stratejisi uyguluyor. Piyasaya tam hakimiyet kurduklarında fiyatları bu kadar düşük tutmazlar.
@ilydious Ben çok sakin bir şekilde sipariş oluşturdum, böyle olacağını tahmin bile etmedim. Kayıp Rıhtım’a gelip Amazon koduna bakıp uygulamadan denedim, sonra yeni kitaplar ekledim. Listeyi baştan sona inceledim. Sipariş verdikten yaklaşık 30dakika sonra da kampanya bitti