Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Kardeşim eskiden “ben gayet güzel geçiniyorum,” derdi. İlkokulda 10 kuruşa sticker satıyordu. :joy:

5 Beğeni

Valla öyle, her gün makarna yesen de olmuyor.

5 Beğeni

Matbaacı dalga geçmiş; Gider kalemlerinden biri 3’ten 3.16’ya biri 3.15’ten 4.50’ye çıkmış… Sanırsın ülkede boya kıtlığı var. Kocaeli Gebze taraflarında bir sürü boya fabrikası var bu ülkede. Ki matbaa girdisi olan kağıdı da yayıncılar alıyor. Nerede kitap kağıdı üreten fabrika var bu ülkede? Bir ekonomik krizde insanların ilk üstünü çizdiği gider kalemi kültür harcamaları oluyor… Yayıncılar döviz ve enflasyon yüzünden ezilmiş, zam yaparak nefes almaya çalışıyor bu arkadaş kendine pay çıkarma derdinde… Yayıncıların maliyet artışları ve ülkede herkesi etkileyen enflasyon sebebiyle işlerimiz çok azaldı böyle giderse kepenk kapatmak zorunda kalabiliriz dese kötü politikaların sonucu birçok esnaf zor durumda der hak verirdim ama giderlerinin büyük bir kısmı euro ama gelirlerinin tamamı lira olan (ki 1 yıl gibi insafsız vadeler duydum) yayıncılık sektörünün maliyetleri ortadayken bu arkadaş masraflarındaki 1 birimlik artışı anlatıyor…

1 Beğeni

Kardeşinin yaşı kaç bilmiyorum ama ben eskiden 25 kuruşa bisküvi alabiliyordum, yani gayet geçinilebiliyordu doğru demiş :joy: Bisküvi şeydi Eti mi Ülker mi hatırlamıyorum ama ismi Piknikti.

Çok iyi para ya, çalışmaya gerek bile kalmaz. Keşke benimde öyle bir param olsaydı da evler, arsalar alabilseydim :smirk:

4 Beğeni

Büyük ihtimal eşi dostu kirasını faturasını ödüyor

2 Beğeni

Muhtemelen ekonomi çok iyi, uçuyor algısı yaratmak isteyen biatçı kitlenin saçmalıkları. Ama bunu söyledi yani, duydum :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de bazen o tarz videolar görüyorum ama şaka mı yapıyorlar, ciddiler mi anlayamadım :joy:

2 Beğeni

Elektrik faturası bu şekilde hesaplanmıyor. Günlük 5kWh sınırı ortalama bir değer, yani sayacınız okunurken harcadığınız toplam miktar, fatura gün sayısına bölünerek bulunuyor günlük ortalamanız. Makinelerinizi hangi gün çalıştırdığınızın bir önemi yok, hangi sıklıkla çalıştırdığınızın bir önemi var.

Alt ve Üst olmak üzere 2 kademe var. Şu an için günlük 5kWh’a kadar olan harcamanız alt, bunun üzeri ise üst kademeden fiyatlandırılır ve alt ve üst kademelerinizin toplamı faturanızı oluşturur.

Örnek olarak;
Sayaç memuru 5. günde gelmiş olsun ve 200kWh tüketim yapmış olun.
Sizin kademe sınırınız 5*35=175kWh oluyor.
Harcadığınız 175 kWh lık kısım alt kademeden ücretlendiriliyor, bu A TL olsun.
Geri kalan 25kWh lık kısım da üst kademeden ücretlendiriliyor, bu da B TL olsun.
Faturanız (A+B+vergiler) olarak çıkıyor.

3 Beğeni

Afrikalılar derken? Öyle bir genelleme yaptınız ki sanki tüm Afrika kıtası sefalet içinde. Lütfen savınızı desteklemek için böyle gereksiz büyük genellemeler yapmayın…

1 Beğeni

Merhaba, Afrika’da bolluk bereket içinde yaşayan yerel halk var ise, lütfen özelden paylaşır mısınız?

Şunu da izlemenizi tavsiye ederim.

2 Beğeni

Afrika dediğiniz koca bir kıta. Siz o kıta da yaşayanları sadece Somali gibi Sudan (oda güney sudan) gibi mi yaşıyor zannediyorsunuz? Bu ülkelerin içinde G.Afrika var, Tunus var Cezayir var, Fas var, var oğlu var. Bu saydığım ülkelerin nerede ise hepsinin ekonomisi bizim ülkemizden iyi, paraları TL den değerli. Küçük gördüğünüz ülkelerle ilgili size öyle şeyler anlatırım ki burda yaşadığınıza nalet okursunuz. İki belgesel seyredip tüm kıtayı yargılayamazsınız. Bu nasıl bir düşünce yapısıdır.

Ben yıllarca içlerinde yaşadım hiç de öyle “Fransızları seviyoruz, ülkemize din ve saygınlık getirdiler.” diye konuşanı görmedim. Dediğim gibi Afrika sadece Somali değildir, Somali de sadece Afrika değildir.

500 yıl önceki durumları şimdiki zamanla mı karşılaştırıyorsunuz? Hocam biraz daha gidin ilk insanlara doğru mesela.

Sizin düşünce yapınız aynı “İstanbul da deve var mı?” diye soran İngiliz in düşünce yapısı ile aynıdır. Suudilere Libya lılara, Suriye lilere bakıp tüm Araplar pis diyen zihniyet ile aynı zihniyettir sizin zihniyetiniz.

Kısaca özel de gördüğünüz şeylerle geneli eleştiremezsiniz…

1 Beğeni

Hocam merhaba,

konuyu uzatmamak adına, çok haklısınız. Sevgiler.

12 Beğeni

Anladım. Zaten öyle bir limit belirlenmiş ki her türlü geçiyoruz. Kaçışımız yok. Ben çok farklı yaklaşmışım. Doğru, adamlar benim günlük ne harcadığımı ne bilsin?

1 Beğeni

Güncelleme v2.0

Hiçbir açıdan sürdürülebilir değil. Enflasyonun patlayacağı noktada umarım en az hasarı alırız. Bu arada ben bu kitaba sahibim ve yayınevi en sevdiğim birkaç yayınevinden biri. Sadece fatura karşılaştırır gibi aldığım kitapların en son fiyatlarını da takip ediyorum ve aldığım fiyatla karşılaştırıyorum.

3 Beğeni

Zamanında stok yapmadığım her kitap için kafamı duvarlara vurmak istiyorum :roll_eyes:

3 Beğeni

Artan kitap fiyatları,TL’nin değer kaybı, kağıt sıkıntısı derken yayına ara verenler artıyor…

8 Beğeni

Kitaplardaki üst fiyat artışları maalesef tüm okuyucuları kötü etkiliyor… Artık üye olmadığım kitap satış sitesi kalmadı her birinde ayrı ayrı sepetler ve her birinde ayrı ayrı indirim bildirimleri mevcut. Sanırım artık her bildirim geldiğinde ormanda çıtırdı sesi duymuş tavşanlar gibi beklemekten başka çaremiz kalmadı :smiley: Ekstra indirimler için kod takip edeceğimi hiç sanmazdım…

3 Beğeni

Amazonda sepetime bakarken birkaç disk dünya romanının 69 liraya çıktığını gördüm. Diğer sitelerde zam yoktu ama yakında olacak gibi. Kitap başına 20 lira zam nedir arkadaş ya?! 13 kitabını 205’e kapattım ama kalan 13 kitap beni mahvedecek gibi görünüyor. İlerisi ise hiç ümit vermiyor.

2 Beğeni

Ben önümüzdeki birkaç ay içinde bir zam dalgası daha bekliyorum. Milletin sezen aksu gibi, foxdaki maskeli yarışma gibi suni gündemlerle oyalandığı sırada sanayilere enerji verilememesinin acısı bu aydan itibaren bize faturalanacak.

5 Beğeni

Martta ekmeğe tekrar zam beklentisi var, ondan sonrası domino etkisi.

Bu ay verdiğim kira tadında elektrik faturasından sonra seneye odun sobası almayı düşünüyorum. Maddi anlamda beni çok zorlamadı ama göz göre göre seneye bu kadar fatura (seneye yine zam gelir) ödemek istemiyorum.

Aradaki farkla bir ton kitap alırım.

1 Beğeni