Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

kargo fiyatları arttı…sürat kargo 20 tl den 30 tl ye çıktı… % 50

1 Beğeni

Arkadaşlar kara kış gelmeden 1000 TL doğalgaz faturası ödedim. Fiyat artışlarında kitapları günah keçisi gibi göstermeyelim artık. :slight_smile: Hayat aldı başını çoktan gitti bile.

8 Beğeni

Tanıdığım 2-3 küçük esnaf dükkanını 2-3 total personel ile döndürüp kapıdan giren müşteriye sattığı ürünün 10 katını sanal pazarlarda açtığı dükkanlardan satış yaparak ticaretini döndürüyordu.

Geçen biri ile karşılaşınca ayaküstü sohbet ettim, artan kargo fiyatları ile beraber masraflar ürün fiyatından fazla oldu artık satamıyoruz hiç diyor :confused: Kargo fiyatlarının artmasının böyle bir zincirleme etkisi de olacak muhtemelen.

Belirttiğim örnek kitap değil gerçi ama tahminimce kitap satan küçük esnaf da aynı sıkıntıyı yaşayacaktır. Sizin kargo artışı örneği aklıma bu muhabbetimi getirdi :slight_smile: .

dolaptan kitap satısına başladım malum yer sıkıntısı…16 tl altını kabul etmiyor…en düşük kargo 23 tl…küçücük kitabı zararın zararına bile satamıyoruz…

1 Beğeni

Ekonomik sebeplerden tabii ki. National Geographic bile basılı yayına son verdi çekip gitti diğerleri ne yapsın.

Ersin Karabulut da Uykusuz için gidişatın aynı olabileceğini sinyallemişti.

8 Beğeni

2 ay önce 30 lira olan, almayı istediğim bir kitap vardı. Ertelemek gibi bir hata yaptım. Bugün o kitabı 75 liraya aldım. 2 ayda %150 zam. İpin ucu iyice kaçtı.

10 Beğeni

Umarım bir yanlışlık vardır. :d

https://www.amazon.com.tr/gp/product/6053326046/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

D&R dün çoğu yabancı dil kitaba %20 civarı zam yaptı. Karşılaştırdığım kadarı ile doları 25 TL’den hesaplamaya başlayarak kendini güvenceleye almış. Pazartesi günü malum kötü tablo ile karşılaşırsak Türkiyede basılan kitaplara da çok kısa bir süre içinde peyderpey min. %50 civarı bir zam gelebilir. Listenizde bulanan özellikle etiket fiyatı yüksek olan kitapları yaptırabildiğiniz maksimum taksit ile almakta kendi adıma fayda görüyorum.

3 Beğeni

Valla dün amazondan çok yüksek tutarlı alışveriş yaptım ve kapadım bir süreliğine. (Amazon Hollanda) eur çok hızlı 30 lara gelecek gibi. Beklemek intihar.

Zam konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Ne olursa olsun A’da Z’ye zam gelmeyecek herhangi bir ürün, eşya, malzeme olmayacaktır. Geçen şu an yapılanın aksine bir kredi kartımın limitini absürt bir şekilde arttırmışlar. Değerlendirmemek olmaz dedim. Ödeyebileceğiniz kadar borçlanmak şu dönemde hiç saçma değil.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir :dd

1 Beğeni

Seçim sonrası 20 TL bozuk para olabilir. Enflasyonun böyle arttığı dönemlerde asla istenilen bir şey (para varsa veya ödeyebileceksen) o gün alınmalı. TL bazında herhangi bir şeye indirim gelme ihtimali yok. O yüzden yazdığına kelimesi kelimesine katılıyorum.

2 Beğeni

image

7 Beğeni

Katılıyorum :smiley:
Kitapyurdu

1 Beğeni

Bu pahalılık sadece büyük sitelerin sattığı güncel basımlı kitaplar için geçerli değil.
2.el piyasası da iyice saçmaladı. Basım tarihi 2013 olan kitap serisinin sıfır fiyatı ile arasında 20 TL var. Sorunca da eee ekonomi böyle diyorlar. Senden almamın ne anlamı kaldı ki o zaman? Sıfır ürün alırım daha iyi.

5 Beğeni