Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Valla 100 lira apartmandan çıkmadan bitiyor. :joy:

3 Beğeni

O ne ya? Öyle bir para birimi mi vardı :thinking:

Bende ufak ufak Zaman Çarkı serisini toplamaya giriştim. Artık ne zaman tamamlarsam, bilmiyorum :melting_face:

3 Beğeni

Bunları ben de yapmıyorum ama fiyatlar bana hâlâ normalden fazla geliyor. Yani bir kitabın fiyatı iki ayda üç katına çıkmamalı. Sadece kitap değil, diğer her şey için aynı şeyi düşünüyorum. En çok da bu fiyatların normalleştirilmesine karşıyım.

Yukarıdakilerin hiçbirini yapmadığım hâlde kitap fiyatları hâlâ yüksek geliyorsa nasıl ucuz diyebilirim ki.

4 Beğeni

Bizler ne kadar karşı olursak olalım bu böyle olacak. Steinbeck’in Bitmeyen Kavga’sı gibi. Kendini de paralasan sonuç yok. Kitle olarak hareket edemiyoruz. Bu her alanda böyle. Çarpık bir düzen var ve bunun önüne geçebilecek organizasyona sahip değiliz.

Normalleştirmesen ne değişiyor mesela?Hiç! Koca bir hiç! İnsan kendinden yiyor. Sürekli bir şikayet haline giriyor insan. Bu da bireysel anlamda çok yorucu ve tatminsizlik yaratıyor. Üç kuruşluk hayatımız, üç günlük yaşamımızda kendimizi hırpalamaktan öteye geçemiyoruz. Yarın belki öleceğiz ama bugün yaşarken ve hayat zaten yaşaması çok zor bir durumken hayatı kendi adımıza daha da zorlaştırmanın anlamı yok. Elimizde olan bir durum değil bu. Devasa bir formüldeki önemsiz bir noktayız.

Yaşamak pahalı geliyor bana. Öyle bir noktaya geldik ki bazen ülkelerin bizi neden yaşattığını (köle olarak kullanmak dışında) anlamıyorum. Hepimizi ortadan kaldırsalar herkes ferahlar gibi geliyor.

10 Beğeni

Pahalı ucuz algısını ben de kaybettim. Artık hamburger üzerinden gidiyorum.

Bir hamburger 150-200 TL. Bir kitap da, diğer bir sürü faktörü daha sonra eklemek kaydıyla, hamburger fiyatına yakınsa bana göre normal oluyor.

Sizin geliriniz, giderleriniz kadar artmadıysa belki de yapmanız gereken, kitapların lüks mü ihtiyaç mı olduğu tartışmasından bağımsız olarak, tasarrufa gitmektir. Sonuçta ülkenin büyük kısmı maalesef birçok alışkanlığından vazgeçmek zorunda kaldı.

2 Beğeni

Benim gelirim 5 milyon Çamoluk otomotiv de olsa ben dediklerime fazla bütçe ayırmam. Yaşayış şeklime uygun değil saatlerimi gereksiz ve faydasız bulduğum şeylere harcamak. :sweat_smile:

Kendi adıma konuşmam gerekirse benim için kitap ihtiyaçtır. Ayda 30-50 arası kitap okuyan insanım. Bütçemi de buna göre eviriyorum. Okuma alışkanlığımı da buna göre eviriyorum. Eskiden uzak durduğum birçok türe kucak açtım. İyi de yapmışım.

8 Beğeni

Acil hamburger fiyatlarındaki aşırı yükseliş konumuz gelmeli :joy:

Gittiğim bir butik hamburgerci var, onu hatırlattın üstat. Bir arkadaşımla 2 haftada bir / 3 haftada 2 gibi bir rutinle gidiyoruz. Müdavim birinin “her zamankinden mi abi” tadında Cheeseburger menü yiyoruz. Bir ara bunlara her gittiğimizde fiyat artışını adım adım yakaladık :joy: 160-170-175-180-200-220-230 :joy: 2-3 haftada bir düzenli çakıyorlar valla, kitap bunun yanında iyi kalıyor.

Aklıma gelmişken akşam yiyeyim bari :yum:

5 Beğeni

Her şey o kadar pahalı ki kitapların fiyatı artık normal geliyor. 10 kitap alacağıma 4 kitap alıyorum bendeki etkisi bu oldu. Her şeye alıştım da şu çizgi roman fiyatlarına alışamadım bir tek :smoking:

4 Beğeni

Çizgi roman benim de çok dertli olduğum bir konu. Öyle fiyatlar ile çıkıyor ki bazı kitaplar ya da bazı eski kitaplar zamlarla öyle fiyatlara ulaştıki akıl sağlığımı korumak adına biraz ara verdim, fiyatları sindirmeye başlayabilirsem ondan sonra devam ederim okumaya :grinning:

5 Beğeni

Evliya Çelebi’nin Seyhatnamesini bile alamıyoruz.

2 Beğeni

Muadili yok diye abartıldığını düşünüyorum.

2 Beğeni

aynı şekilde çizgi roman fiyatlarını hazmedemiyorum. bıraktım almayı .

4 Beğeni

Ben asla inanmazdım kitabın yerini tablete veya kindle tarzı cihazlara vereceğimi. Ama bu ülke bana bunu da yaptı. Fiyatlar o kadar uçuk ki artık okumak için pdf, epub’a ayırdığım bir tabletim oldu. Eskiden kapısının zili kitap kargosu yüzünden durmayan birisi olarak ayda 1 kitap zor alır oldum. Yazık…

9 Beğeni

Bu daha başlangıç. Önsöz…
:face_with_head_bandage:
Ama üzülme. Bak yusuf ile izzet birlikte olmadı. Ülkemiz işgal edilmedi. Aya soyfamız açık. İnna sabirin sicaklarimiz bile var. Daha ne istiyorsun be guzel kardesim.

4 Beğeni

Aslında Alfa ve Yapıkredi yayınlarının basmış olduğu seyhatnameler var.

1 Beğeni

Eski baskı onlar ve delta olana sanırım 14 bin civarı istiyor sahaflar. Okunabilirlik açısından da biraz zorlayıcı aslında. Yani bir de okuma sözlüğü almak lazım onun için çünkü eski dil ve deyimler çok fazla.

2 Beğeni

Bu fiayttan satıldığı sürece tarih meraklıları hariç kimse almaz. Hatta belki onlar bile almaz.

2 Beğeni

Ya, evet kafamıza taş falan yağar sonra.

1 Beğeni

Bunlar da zamlanıyor

1 Beğeni

3 gün önce amazondan 144 e (300 ve üzerine +%20) aldım oradaki fiyatı da artmış (Eski 180, yeni 236.9 tl olmuş) İyi ki fiyatları artmadan, tam zamanında tüm kitapları almışım.

Amazonda artan diğer kitaplar

3 Beğeni