Ahahaha, o zor işte. Dikiş öğrenin.
@Blackheart metre fiyatı 60 liraya indi. O da metreli alırsan. Kiloyla satan yerler var parçalar oluyor. O şekilde bakarsak hiç konuşmayalım. 10 lira ya tutar ya tutmaz.
Ahahaha, o zor işte. Dikiş öğrenin.
@Blackheart metre fiyatı 60 liraya indi. O da metreli alırsan. Kiloyla satan yerler var parçalar oluyor. O şekilde bakarsak hiç konuşmayalım. 10 lira ya tutar ya tutmaz.
Bana balık verin, balık tutmayı öğretmeyin.
Ama böyle olmaz. Hazırcı olmayın. Üretmek çok güzel bir şey.
ülkede şu anda kim kime ne kadar yüksek saplarsa o hayatta kalır politikası uyguluyor esnaflar. En basiti ofis koltuğumun tekerleri kırıldı, dedim 2 sene önce aldığım yerden alayım tekrardan, 2 sene önce 5 tanesini 15 liraya almıştım, şimdi baktım 5 tekerlek 650 lira olmuş, dedim yanlış mı hayır aynı 5 teker. Bu enflasyon dolar artışı vs… ile açıklanamaz ya
Bu durum arttıran yok mu ile açıklanır…Herkes birbirine bakıyor (haklı haksız) ve derin bir histeriye saplanıyor. Fırsatçılıktan fakirleşmeye, güvensizlikten açgözlülüğe uzanan zincirde herkes yer alıyor…kanunsuz bir yaşantıya düşülünce kurtlar şehre inmiş gibi oluyor…Onlar bizi yiyor biz de birbirimizi.
3 sene önce 500 küsüre aldığım Camper ayakkabı 7400 TL olmuş. Giymeye utanıyorum artık. Nereye varacak bu işin sonu?
YKY Bütün Öyküler’i 2015’de 31,48 TL’den satışa çıkarmış.
Herhalde bugün bakmışlar 563 sayfayı basmak büyük iş, bölelim, bir de seriye ekledik mi tamamdır demişler.
Kitabı 4’e mi bölecekler acaba.
Benim yaş 32 oldu, bu kitabı almama gerek yok
Zaten kapak resmi de değişmiş. Parça parça olmuş kapak resmi
Geyik çeviriyoruz ama gerçekten kitap fiyatları çok artmaya başladı
Üçe bölünecek 20 karakter
Pegasus, Cormoran Strike eski kitaplarına bir günde %50’nin üzerinde zam yapmış. 200’den 325’e uçmuş. Aslında 2 ayda 100 tlden 325’e uçmuş desek daha doğru olur belki. Merak ettim kimin maaşı veya geliri bu kadar arttı. Bilemedim söyleyecek şey bulamıyorum. Gerçekten fırsatçılığın kitabını yazmışlar.
Pegasus hep pahalıydı ama artık alınabilirlik seviyesini aşmaya başlamış. Bilmiyorum ama bir kitaba 300-400 TL vermenin psikolojik sınırına gelemedim.
Aynı fikirdeyiz hocam. 300 bile çok derken, daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldık.
Haftasonu İzkitap fuarı başladı. Bir heves gittim ve hatta @Agape ve @Ishamael ile buluşup sohbet ettik, o da ikramiyesi oldu.
Bu zamana kadar kitap fiyatlarının çok eleştirildiği dönemler gördüm, üzülmeden indirimler ile kolaylıkla alınabilen dönemler de gördüm, fakat şu an bambaşka bir boyuttayız. Zam, enflasyon filan geçelim, artık cidden içinden kolay kolay çıkılabilecek bir durumda değiliz. Kitap fuarı değil, mücevher fuarı geziyorum zannettim. Yaşım epey ilerledi, yıllardır ilk kez bir fuardan hemen hemen hiç alışveriş yapmadan çıktım diyebilirim.
Fuardan bir gece önce Pegasus’un 5 kitap birden Fitzek duyurması beni heyecanlandırdı. Soluğu ilk orada alayım dedim. Hatta stant üzerinde %45 indirim tabelasını görünce sevindim. Fakat mutlu olmak ne mümkün. 2 kitap indirimli hali ile 500 TL.
Fuarın yine de güzel avantajları olmadı değil. Yayınevi dünyasından uzun süredir görmediğim dostlarımı gördüm, Birhan Keskin ve Umut Sarıkaya’ya kitaplarını imzalattım. Yine önümüzdeki hafta özellikle isimleri not ettiğim 4 yazar için imzaya gideceğim.
Vallahi normalde 70 kitap en az alan ben sıfır kitapla çıktım fuardan. Benim gitme amacım arkadaş göreyim, sohbet edeyim amaçlı. Onun dışında gerçekten gidip gelmeye değmez. Yüzde 50 indirim filan olmalı ki insanın gitmesinin bir anlamı olsun. Sahaflara dadanan insanım sahaflar bile çıldırmış. Orijinalinden daha pahalıydı kitaplar.
Ben göz ucu ile baktım sahaflara ama bir şey yakalayamadım. İmzalar kâr oldu bana bu sene.
Bizim burada fuara daha 1 ay var. Biz ne yapalım? Bu 1 ay içinde kitaplara zam gelmeyeceğinin garantisi yok. Yine şanslısınız kıymetini bilin
Geçen ben de bir sahafa denk geldim. Bir bakayım kitaplara falan derken Ahmet Ümit’ in bir kitabına denk geldim sordum abiye “Ne kadar bu?” diye. Başladı anlatmaya “Ya son zamanlarda kitap fiyatları çok pahalı oldu…” Biraz anlattı sonra dedi ki “Bunu normalde 500’ e satıyorlar ama sana 250 olur” dedi. İşin ilginç yanı diğer kitaplara bakma bahanesiyle kuytu bi köşeye geçip internetten fiyatına baktığımda amazonda 150 TL falandı. Hiçbir şey almadan çıktım. Ne zaman gitsem bu sahaflar hep böyle. Ya kitap almak için nadire bakıyorum ya da amazondan kampanyayla falan alıyorum ben. Birkaç kere fuara gitmiştim daha önce aynı şeyi oralarda da yaşadım.
https://x.com/nurayonoglu/status/1725263994082959427?s=46&t=RIG645iL3c-LYVpKELiwPA
İnternetten kitap almakta bile zorlanıyoruz, ama kitapçılar kapanmasın diye de niye iki katı fiyata alım yapayım anlayamadım doğrusu.
Ayda bir tane kitap okuyan biri belki kitapçıya destek olmak için bunu yapabilir. Ama sürekli kitap okuyan biri nasıl yapsın bunu? Herkesin tercihleri, koşulları farklı… İnternetten kitap almayı eleştirmek de tuzu kuruluktan başka bir şey değil.
Yıllardır aynı konu.
Bağımsız kitapçılar kitap üreticisi değil ki, bir alternatif oluştursunlar. Üretimden gelen bir güçleri zaten yok, bence nostalji tamamen.
Marketler yaygınlaşırken de aynı şeyler söyleniyordu, marketlerden hem çok daha uygun fiyatlı ürün alabiliyoruz hem de taze üzün alabiliyoruz. Mahalle bakkallarında SKT’si geçmiş ürün dahi bolca var.