Düne kadar liste fiyatı 480₺ iken bugün baktım 540₺ olmuş. Stoktayken ürünlerin yeni etiket fiyatı yemesini de ilk kez görüyorum ![]()
Nasıl yani? Hayatında ilk defa mı bir ürünün zamlandığını görüyorsun hocam? ![]()
Garip gelecek belki ama satışta iken etiket fiyatının artanı ilk kez gördüm. Ve bu sadece şuan İthaki de oluyor. Güncel takip ediyorum genelde.
İthaki Yayın Grubu sitesinde hala 480
İlknokta, kitapyurdu,BKM hepsinde 540 olmuş. Orda da olur.
Kargo 30 veya 40 olmak kaydıyla 46 dolara aşağıdaki defoyla satılan sinema kitabı için İtalyan satıcıyla konuşuyordum, zamanla açılma riski taşıdığı için henüz almamıştım ve indirim talep etmiştim. Neden sonra ikinci bir sahaftan “tamir edilir” tüyosu alınca, saat de 18.00’i geçtiği için, ertesi gün alırım dedim. Babayı alırmışım, daha konuştuğum günün akşamı 56 dolara güncellediler. Bu da böyle bir anımdır. Üstüne 15 daha koyup kızıma yatak aldım.
Bana göre en iyi edisyon bu.
Zamanında, tahminen 2021 Ocak ayı gibi tüm seti 700 civarında bir fiyata satın almıştım. Şimdi ise set olarak stoklarda bulunmuyor ancak her bir kitap neredeyse 1000 lira civarında bir fiyat etiketine dayanıyor. Kitap sektörü bir şekilde dayanır ancak bu rakamlar tekrar düzelir mi, orasını bilemiyorum.
Ne demiş Özdemir Asaf Üstadımız;
Bütün renkler aynı hızda kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler
Ben lisenin ilk yılı toplamaya başlamıştım seriyi o zaman yeni baskılar da yoktu ve tanesi 20₺ civarıydı galiba. Çok pahalı geldiğini hatırlıyorum. Ama yaptığım en iyi şeylerden biri Zaman Çarkını toplamak oldu. Şimdi daha da pahalılaşmış tabii.
@Necatis @Seli.nnn
Evet tamamladım diyebilirim 4, 10, 13 eksikti bende. Birini amazon 380 birini dolap 340 birini gardrops 280 aldım en kötü kondisyondaki kitap bu oldu kargodan gelince göreceğim yarın.
Kitabın fiyatı kendi sitesinde hala 300 TL görünüyor. İndirim oranı %40’tan %30’a düşmüş görünüyor. Bu zaman zaman olan bir şey ama zam yakındır orası ayrı tabii…
Bu kitap 2-3 aydır listemde, yeniler çıktıkça eritemediğim 400 küsür adetlik bir kitap listem var zaten sepetimde. Bu kitap 160-180 bandındaydı bir kez 130 oldu alayım derken tekrar yükselmişti. Bu yeni artış nasıl artış böyle. Yeni yılla beraber oldu. 400 kitaplık listemde inanılmaz artışlar görüyorum daha yılın son 2 günü başlamıştı, amazon fiyat değişikliğini anlık gösterdiğinden bunu gözlemleyebiliyorum.
2021 yılından itibaren düzenli kitap alımı yapıyorum ve aldığım zamanki liste satış fiyatını kaydediyorum. Elimdeki veri ile takip ettiğim serilerdeki fiyatlardaki yıllık değişim ne olmuş karşılaştırayım dedim ve şu sonuç ortaya çıktı:
Hesaplama şu şekilde yapılmıştır:
Toplam Fiyat / Toplam Sayfa = Ortalama Sayfa Maliyeti
Sayfa Maliyetinin yıllara göre değişimi
İthaki’den BKK dışında da kitap alımlarım oldu ancak onu yıllara göre hesaplamak zor geldi, bakamadım. Ancak BKK serisinde 2025 yılında artış görmemek beni çok şaşırttı açıkçası, çünkü alırken verdiği hissiyat sürekli zamlanıyor şeklindeydi.
Çizgi roman her sene üzmeye devam ediyor ![]()
Aradığım kitabın fiyatı 1.800 tl.
öyle ciltli özel basım falan değil, roman bildiğin.
İçimizde Orhan Veli boşvermişliği olmadığı sürece yaşanmaz buralarda. ![]()