Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

5 ay kadar önce kendilerinden bazı özel baskı kitapları almak istedim, 740 tl yapıyordu, düz 700 mümkün müdür dedim net bir şekilde reddetti.Bu olay 3-4 defa daha oldu indirim rica ettim, 510’u 500 bile yapmıyor dediğin gibi baya ‘tok’ bir satıcı…Paketlemeleri özenli, 3 kitap almıştım kendilerinden ama dediğim gibi iletişim sıfır…

2 Beğeni

Ben o gün söz verdim kendime ne kadar istesem de almıcam o fiyatlara,kazandırmıcam fırsatçılara diye.

1 Beğeni

Abi cümleyi öyle bi kurmuşsun ki sonunda Batman oldum falan desen yadırgamam :smiley: , profil fotoğrafı da müsait zaten.

3 Beğeni

İşte o gün kendime söz verdim Alfred bu şehrin bana ihtiyacı var! Daha fazla börek açmalıyım!

Şaka bir yana senelerdir sektörün üzerine kan emici gibi inmiş durumdalar ben kararlıyım para kazandırmayacağım bu fırsatçılara. Koleksiyonumdan kaç tane çizgi roman okuttum arkadaşlarıma belki severler diye (injustice hoşuna gidiyor baya kişinin) doğum günlerinde hediye olarak çizgi roman alıyorum sevgilimin annesine Guy Delise’in Chronicles of Jerusalem grafik romanını hediye ettim 1 kişi 1 kişidir alınsın tüketilsin bu çizgi romanlar.

4 Beğeni

Şu an düşündüm de BvS deki Batman hazırlanma sahnesinde börek açıp kas yapma olsa lastiğe vurmadan daha iyi olurdu bence.
Bizi taşıyabilecek biri var mı ya da biz taşıyabiliyor muyuz çok konu dışı oldu bizim mesajlar.

1 Beğeni

@SJack Bizi taşıyabilir misin çok konudan sapmışız taşıyınca bu mesajı da ben sileyim.

1 Beğeni

Biraz geç oldu ama güç olmasın. Sanırım en uygun yer burası oldu sizin mesajlara. :slight_smile:

4 Beğeni

Saç-ma-lık. 500 sayfalık bir kitabın etiket fiyatı nasıl 60 TL olur?

13 Beğeni

Jean Christophe Grange’ın son kitabı Küllerin Günü 280 sayfa ve etiket fiyatı 42 TL :rage:

Ne olacak bu fiyatlar. Yakında hepimiz telifsiz kitap okuyacağız bu gidişle :frowning:

5 Beğeni

maalesef oluyor indirimde bile alınamayacak hale geldiler…

3 Beğeni

İthaki’den almak istediğim Dune ve Sandman var. Bunları alacağım ve eğer çıkarırlarsa Abercrombie’nin son iki kitabını da alacağım. Ondan sonra onlar sağ ben selamet. Bunları tamamen mecburiyetten alıyorum. Kitaplığımda bulunması gereken eserler olduğunu düşündüğüm için. Şu saatten sonra kitaplığıma, belli oranda fiyat arttırsa dahi insan gibi iş yapmayı becerebilen yayınevlerinin kitaplarını katacağım. Malesef okumayı çok istediğim Arthur Clarke ya da Asimov gibi yazarları Türkçe dışındaki dillerden okumam gerekecek.

7 Beğeni

Ben de bu kitabın peşindeyim uzun zamandır. Şöyle 100 TL gibi bir fiyata bulsam alacağım :smiley:

@MelihAntepli Merak etmeyin yayınevleri 100-200 sayfa aralığında novella basmaya ağırlık verirler. Fırsatı değerlendirirler, 10-20 lirayı arası satılıyor genelde bu kısa romanlar.

3 Beğeni

Ben epey bir süredir İthaki’den kitap almıyorum. Vakıf’ın Sınırı %50 indirime girerse onu alırım. Peki kitap almamak bir çözüm sağlar mı? Bilemiyorum. Ama ben bu yüksek fiyatlarla geçen yıllarda olduğu gibi sık kitap almayacağım. Pegasus’tan da aynı şekilde uzun zamandır kitap almıyordum, sadece geçen hafta Hyperion’u aldım, o da fiyatı 40 TL’ye düşünce… Geçtiğimiz yıl her ay Pegasus’un polisiye kitaplarından 5’er 6’şar alıyordum. Fiyatlar gayet uygundu. Ancak bu yıl fiyatlar aşırı artmış durumda.

5 Beğeni

peki neden…

Benim anlamadığım, dalgalı kurda kur düştüğünde dahi indirim yapılmıyor kesinlikle, yıl içinde bir çok kez ciddi zamlar yapılıyor. Tamam pandemi var vs ama pandemi müşteriye de var, kimseye havadan para yağmıyor…

3 Beğeni

Bunu ülkenin her alanında görüyoruz zaten, kur yükseliyor zam oluyor kur düşüyor ama zamlı fiyat devam ediyor. Nefret ediyorum bu fırsatçılıktan.

4 Beğeni

Nadir’de olan birinci baskı mı acaba? Eve gidince elimdekine bakacağım…

Şu 1.baskı olayını ilk kim başlattı acaba? Kim dedi 1.baskı eserler değerlidir diye, biz neden inandık ona?

7 Beğeni

İlk baskı matbaanın icadından beri var, hatta el yazmalarında bile önce yazılan değerlidir. Yetmemiş gibi üstüne bilmem ne baskısı, özel ciltlisi, şömizlisi, sırçalısı , fırçalısı var…
İlk baskı özellikle kolleksiyonerlerin isteğiyle oluşan bir talep. Allahtan kolleksiyoner değilim :grin:
Ama kalın olan kitapların muhafaza ve okuma kolaylığı için ciltli olması çok avantajlı.

2 Beğeni

Hiç ilk baskı merakım olmadığı için sevindim. Zaten kitaplara yeterince para harcıyoruz, bir de ilk baskı girmesin işin içine. :sweat_smile:

1 Beğeni