Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Öncelikle ben kendi adıma konuşayım; söylediğiniz fanboyluk kısmından falan değilim. Hiçbirini takip etmem, tanımam, herhangi biriyle de alıp veremediğim yoktur. Ve ayrıca forumda bundan daha zırva bir yorum gördüğümü sanmıyorum.

Ben bir işi yapıyorsam ve o iş de bir başka biri kusur görüyorsa eleştirebilir. Aynı şekilde ben de eleştiriye açık olmak zorundayım. Hem o kişinin eleştirisi eğer işimi daha iyi idame ettirmek istiyorsam bir şeyler katar hem de topluma bir hizmet sunuyorsak eleştiri olacak. Olmalı.

Almanya’da kasiyer sırf müşterilere gülümsemediği için bile şikayet ediliyor. Sırf gülümsemiyor diye.

Size kalsa İthaki’nin hiçbir şeyi eleştirilmesin. Kafalarına ne esiyorsa yapsın. Bir kusur görüyorsam eleştiririm. Onlar da yorumumu faydalı görüyorsa kusurlarını örtmek için ellerinden geleni yapar. Adamlar yıllardır eleştirildiği yönlerini örtmeye özen göstermiyor. Ben de onlar bunu yaptıkça eleştirmeye devam edeceğim. İyi bir iş yaptıklarında da iyi diyen birisiyim. Bunun düşmanlıkla bir alakası yok, ki art niyetli olsam kitaplarını gider sahaflardan, dostlardan toplar okurum. Kendi kendinize alakasız çıkarımlarda bulunmuşsunuz.

Adamlar direkt çevirtip yayınlatıyor. Üzerinden bile geçmiyorlar. Ve bu açıkça görülüyor. İlk sayfasında bile yazım hatası olduğunu hatırladığım İthaki kitapları var ve işin komik yanı bir sonraki baskıda bile düzeltilmemişti.

Ben tuttuğum takımın futbolunu eleştiriyorum diye nefret etmek, art niyet beslemek zorunda mıyım?

İthaki’yi seviyorum. Bizlere fantastik dünyanın kapılarını açtığı için minnet duyuyorum. Onları durmadan eleştirmemin sebebi de sevgimden kaynaklanıyor.

7 Beğeni

O dediğiniz kişi kimdir bilmiyoruz ama onun dışında İthaki’yi eleştirenler hakkında kullandığınız üslup açıkça çirkin. Size aynı üslupla cevap vermeyeceğim. Bu üslubunuz foruma yakışmıyor. İsteyen istediği eleştirileri hakarete varmayacak şekilde yapar, size ne? Umarım forum yöneticileri bu çirkin üslubunuz için gerekli uyarıyı yapar.

8 Beğeni

Yahu bu yaptığı öyle büyük terbiyesizlik ki ben kabul etmiyorum. Hem ismi açıklamalı hem de özür dilemeli. Terbiyesizlik bu. Delirdim ya.

2 Beğeni

Neden çirkin olsun forumun ne kadar iki yüzlü olduğunu söylediğim için mi? Kusura bakmayın benim gördüğüm bu.

Ne bassa en çok o alınır, en çok o okunur, editör bir şey paylaşır üzerine 50 mesaj yazılır ne demek istedi acaba diye tartışılır ama İthaki’den kötüsü yok öyle mi?

Birisi yukarıda evet fiyatlar artıyor ama 70 lira olabilirdi isteseler 80 lira yapıyorlar aradaki 10 lira gereksiz zam yazmış. Zaten %50 indirim ile alıyorsun. 5 lira için yani kopan tüm tantana. 5 lira daha ucuz olabilirdi diye burada yayınevi kötü niyetli, paragöz tartışması yapıyor vatandaş, ya bu psikiyatrik vaka değilde nedir?

Kitap satan hesaplara “bana kitap gönderin sizin reklamınızı yapayım” diye mesaj atan vatandaş yine gelir burada şu yayınevi çok iyi şu şöyle kötü der. Benim de ona hayırdır İthaki kitap göndermeyi mi bıraktı demem mi çirkin?

• Kimsenin üstüne alınmasına gerek yok, yukarıda mesaj yazan kimlerin bookstagram hesabı olduğunu az çok herkes biliyordur forumda veya araştırarak bulabilir.-

Bu iki yüzlülükten başka bir şey değil. Tüm kitaplarını ingilizce okuyup -Onları da İthaki ne basıyorsa onun ingilizcesini okumak şeklinde- burada İthaki eleştirmenin de altında farklı şeyler olduğunu söylemem kadar normal bir şey olamaz.

“Şöyle bir şey” olunca neden kimsenin sesi çıkmasın ve “şöyle bir şey” dediğiniz nedir?162 TL ye almıştım ve paranızın karşılığını alıyorsunuz hiç merak etmeyin ürünü sadece meta olarak ele alsak bile.

Yahu açıklasanıza o kişiyi. Yukarıda yazan tonla kişi var onları ve beni nasıl haksız yere itham edip üstüne nasıl pişmiş kelle gibi hala savunmaya devam edebilirsiniz bunu yapmaya? Bunu ahlaki açıdan bana borçlusunuz. Yukarıda ben de yazdım ve beni de itham ettiniz. Tabiki itham ettiğiniz tek kişi ama o halde açıkça yazın.

Yeminle tiksindim forumdan ya. On senedir buradayım. Çok tartışmalar gördüm ama hemen hiçbirine girmedim. Burada da fikrimi belirttim ve ithamın karşılığı ben olmasam da yukarıda yazanlardan biri de benim. Ve bu konunun açıklığa kavuşturulmasını istiyorum.

Onun dışında insan sevdiğini eleştirir en başta. İthaki’ye bunca eleştiri en çok ilgimizi çeken yayinevi olduğu için olduğunu anlayamıyor musun? Neyse bu konulara girmeyeceğim. Beni ilgilendiren şey ithamınız.

3 Beğeni

Hala direkt olarak bana verecek bir cevabın yok. Üstüne zırvalayıp saygısızca yorumlarda bulunuyorsun. Muhabbetlerin ne olduğu hakkında ne ufak bir fikrin bile yok. Hem terbiyesizsin hem de okuduğunu anlamayan, ama küçük dünyasında elini kolunu sallayarak gezen bir arkadaşsın. Burada bir kişiyle, bir şahısla konuşacaksan ne kimsenin parodisini yapıp sözlerini çarpıtmaya hakkın var, ne de bir kişi hakkında kendi ufak çıkarımlarınla insanları eleştirmeye. Psikiyatrik vakalar çok olduğuna göre, madem sen de bu işten iyi anlıyorsun kliniğini '‘Psikiyatrik vaka’'larına ücretsiz sunabilirsin.

Sana yarattığın ufak dünyana saygı eklemeni öneririm.

Ayrıca nobeli, oscarı, golden globen, ne kadar ödül varsa bu arkadaşa verilmesini talep ediyorum. Kişilerin üzerinden, bir forumda yaptığı yorumdan onun psikiyatriye ihtiyacı olup olmadığını anlayabilecek kadar büyük beyinli bir arkadaş.

4 Beğeni

Çirkinlik üstüne çirkinlik. Bakın İthaki’yi veya başka bir yayınevini eleştirenlere karşı bir yanıtınız varsa bunu saygı çerçevesinde yaparsınız. Buna kimse bir şey demez. Ama üslubunuz bu olursa sorun olur. Neyse ben sizinle fazla muhatap olmayacağım, zira üslup olarak anlaşamıyoruz.

4 Beğeni

Alican sen misin? Yav tamam, sorun yok, cok seviyoruz Ithaki’yi. Sesimizi cikarmadan alacaz tüm kitaplarini da, söz. :slight_smile:

10 Beğeni

Ben anlamadım ki, İthaki’yi övdüğümüz zamanlar da çok oldu. Yani hep övmemiz mi isteniyor? İnstagram sayfalarında gördüğüm bazı hesaplar gibi hep “Allahım, süpersiniz, :heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:” mi diyelim??
Kendi adıma, beğendiğim işlerini övüyorum, beğenmediklerimi eleştiriyorum. Bu kadar net.

@smartestidiot aynı düşünüyoruz. Olması gereken bu zaten.

13 Beğeni

İste o şekilde övmediğimiz yanlışına yanlış doğrusuna doğru dediğimiz için suçluyuz. Bu ülkede bir şeyi ya tam taparcasına seveceksin ya da nefretle sürekli taşlayacaksın. Bunun dışında orta yol hakkı tanımıyorlar sana. Ve ben hala özür bekliyorum. Kendim ve İthaki’den kitap istemeyen diğer tüm arkadaşlarım adına. Gerisi umurumda değil. Uzun bir süre de yazmayacağım foruma. Ama saygısızlık ve haksız ithama tahammülüm yok.

7 Beğeni

Hiçbir yayınevini vermediği hizmet için övemem, kimse kusura bakmasın. Takdir edilecek durum olduğunda takdir ederim, eleştirilmesi gerekiyorsa da eleştiririm. İsteyen istediği yayınevinden kitap almakta, o markayı eleştirmekte özgürdür. Kimse buna karışamaz veya insanları durduk yere zan altında bırakamaz. Üstteki birkaç mesaja istinaden yazmak istedim.

5 Beğeni

Gerilmeyin arkadaşlar. Önemli değil. Seve de bilirsiniz söve de bilirsiniz.

@driveinthenails arada kalıp dayak manyağı olacağım şimdi. Haklısınız ayıp edildi tabii ama canınızı sıkmayın hocam. @annihilator seviliyorsunuz.

3 Beğeni

Çok off-topic olmuş (20 krk)

1 Beğeni

Kimsenin gerildiği yok. Fakat birisi durduk yere gerdi. İsim vermiyorum. Çok zorlarsa adını veririm. Eyvah. Ah. Uh.

Sorun, bazı arkadaşlar okuduğunu anlamıyor. Veya muhtemelen bunu ilgi için yapıyor. Çünkü bir insan bu kadar zırvalamaz, diye düşünüyorum. Ama ben ve 3-4 fikir belirten forum üyelerine psikiyatrik tanı konulduğu için fikrimizin bir değerinin olmadığını düşünüyorum.

Tıpın bu kadar ilerlediğini bilmiyordum. Umarım tıp bu kadar hızlı ilerlerken burada yaşananlar gibi okuduğundan bihaber insanlara diploma verilmemiştir.

İsim vermiyorum.

8 Beğeni

Siz de çok zorlarsa isim verir misiniz peki? :joy::joy:

4 Beğeni

Eğer zor durumda kalırsam bunu düşünebilirim.

3 Beğeni

Şimdi biraz sakinleştim. Özür falan da beklemiyorum çünkü bu şekilde bir kişiyi kastedip onun ismini verecek cesareti olmadığından benim gibi bir sürü kişiyi de itham eden kişiden özür beklemek de saflık. Forumdan tiksindim derken de bu tarz kişi ve tavırlardan dolayı. Yoksa hiç kimseyle sorunum yok. Bu kişiyle de yoktu ama sağolsun kafasına göre b onlarca kişiyi zan altında bıraktığı için benim sinirlerimi hoplattı. Hem de gereksiz yere. Benim kızdığım bu terbiyesizlik. Uzun bir süre aranızda yokum. Sağlıkla kalın.

4 Beğeni

Konu ne anlamadım, kitap aldığımız yayınevini eleştiremiyor muyuz?

6 Beğeni

Arkadaşın bahsettiği kişi ben miyim bilmiyorum ama benim de bir bookstagram hesabım var ve gerek yayınevi gerekse kitap satış sayfalarına kitap göndermeleri karşılığında reklamlarını yapacağımızı söylüyoruz evet. Bu gayet doğal ve her sektörde de var olan bir şey, bir çeşit ortaklık çalışması. Ürünlerini tanıtmak isteyen kişi veya kurumlar, bu tanıtımı yapabilecek kitleye sahip olan mecraya bir bedel öderler. Kim kimin reklamını bedavaya yapar ki? Buradaki bedel maddi bir bedel de değil üstelik, ürünün kendisi. Ve kimseyi de buna zorlamıyoruz, isteyen gönderir istemeyen göndermez. Bunun bu konuyla ne alakası var onu bile anlayamadım, daha önceki konularda İthaki’yi övdüğüm mesajları da eleştirdiğim mesajları da bulabilirsiniz. Sizin gibi körü körüne veya yayınevinde çalışan birileri arkadaşımız olduğu için sürekli pohpohlamıyoruz sadece. Ve konu kitap olunca bir ürünün tanıtımı karşılığında ücretsiz edinilmesi neden insanların bu kadar zoruna gidiyor anlayamıyorum. O zaman reklam yapan her platforma “salya” saçarak nefret kusun.