Kitap İçerikleri Paylaşım ve İstek Bölümü

Aslında bu kitap dinler tarihini güzel bir bakış açısı sunuyor. İncel’de geçen tevrat’da bahsedilenlerin bir kaçı belki daha fazlası bu kitap da var mış. İ. Ö. 300-700 yılları arasında yazılmış

1 Beğeni

Kitap elime ulaştı bugün. Karşılaştırma niyetiyle bir girişeyim dedim ancak bende Kabalcı baskısı yok. Sarmal çevirisiyle karşılaştıracağım tabii ama çevirmen kendi çevirisi üzerinde nasıl çalışmış görmek adına Kabalcı baskısından pasajlara ihtiyacım olacak :eyes:.

Attığın sayfadaki 10 sayfalık metin ile elimdeki kitaptan anladığım kadarıyla Dost Körpe bayağı bir revizyondan geçirmiş çeviriyi.

1 Beğeni

İçerik atılınca sen de ithaki ilk 5 sayfayı atarsan sevinirim. Ben hala sarmaldan devam ediyorum ama olsun 4 5 6 sarmalın da sıkıntılı sanırım. Çok oldu okuyalı seriyi hatırlamıyorum açıkcası hiç.

Orijinal metin, Sarmal çevirisi, Kabalcı-İthaki çevirisi arasında kapsamlı bir metin karşılaştırması yapmak istiyorum. Sadece metin çevirisi değil serinin kendi bağlamında doğru çeviri hangisi hep tartışılıyor, bununla alakalı bir inceleme yazmayı planlıyordum. Kabalcı baskısından birkaç paragraf lazım bana, incelemeyi yazıp Dune kitaplığı başlığına atabilirim.

Vallahi harika olur, en yakın zamanda başlayacağım. Elimde sarmal ve ithaki var, sizin incelemeye göre karar veririm artık (Şimdilik sarmal ile devam edeceğim değişiklik olmazsa).

1 Beğeni

Can’ın yeni özel baskıları çok güzel duruyor,şimdiden iyi okumalar.Bu arada Spinning’i hangi siteden aldın?

Amazon türkiyeden. Özellikle fiyatı normale göre çok uygundu. Kupon ile de ekstra kitap alma şansım oldu. İçerisinde bir iki sayfa atabilirim istersen.

1 Beğeni

Güzel olur. ---------

Renklerin karanlık olması, sahne geçişleri gerçekten güzel kitaptaki o depresif havayı, kızın yaşadığını güzel aktarıyor okuyucuya.

3 Beğeni

6 Beğeni

Ölümün Sonu kitabının ilk bir iki sayfasını atabilecek var mı? :thinking:

Buyur dostum…

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum efendim.

1 Beğeni

Lütfen çeviri hakkında olumsuz şeyler söyleme, ilk kitabı bitirmişim heyecanla diğerlerine geçecekken hevesimi kırma :joy:

2 Beğeni

Yok yok merak etme yorum için istemedim :sweat_smile:

1 Beğeni

Kitabın ilk bölümü 1453’lü yılları anlatıyormuş. İleriki bölümlerde istediğin sayfalar olursa, söyle onları da eklerim sorun olmaz.

1 Beğeni

Selamlar. Alfa Yayınlarından çıkan Evrim - Bir Fikrin Zaferi isimli, yazarı Carl Zimmer olan kitaba sahip olan varsa içindekiler kısmını ve içinden genel olarak 1-2 sayfa paylaşırsa çok mutlu olurum. Çok bakındım bir yerde bulamadım. Forumumuzda çok zengin okumalar yapan insanlar olduğu için bir sorayım dedim.

Carl Zimmer - Evrim Bir Fikrin Zaferi

4 Beğeni

Çok çok teşekkür ederim zahmet edip paylaştığınız için.

1 Beğeni

Zygmunt Bauman’ın Sosyolojik Düşünmek kitabının içindekiler bölümünü paylaşabilecek birisi var mı?