Kitap İçerikleri Paylaşım ve İstek Bölümü

Ajanda için Youtube’a bakmıştım ama Twitter aklıma gelmedi. :slight_smile: Conan için de teşekkür ederim.

Bu Binbir Gece Masalları’nın dört cilt olanı varmış aynı Alfa’dan çıkan. Bu iki cilt o dört cildin iki cilde basılmış hali mi yoksa 2 tane daha çıkacak mı?

4 cilt olanda resimler var mı bilmiyorum. Bu baskı tamamı 2 cilt olarak basıldı.

1 Beğeni

Ben zamanında Alfa’ya sormuştum içerik olarak birebir aynı dediler.

1 Beğeni

Aynı olduğunu tahmin ettim de devamı gelecek mi diye merak etmiştim iki ciltmiş. Teşekkürler cevaplar için.

1 Beğeni

Arkadaşlar 100 objede dünya tarihi kitabının içeriğini paylaşacak olan var mı ?

Sahaflardan bir zaman önce aldığım “Ekmekçi Kadın” kitabını okumak istiyordum. Birde baktım ki kitap öylesine bitiveriyor. Sayfaların eksik olabileceğini düşündüm. Kitaplığında “Ekmekçi Kadın” olan arkadaş varsa son sayfayı fotoğraflayabilir mi?

Ekmekçi Kadın - Yalçın Yayınları son iki sayfa

Teşekkür ederim, fazla bir eksik yokmuş…

Elinde olan varsa içindekiler bölümünü ve birkaç örnek sayfa atabilir mi?

Kitapyurdu’nda mevcutmuş.

2 Beğeni

Teşekkürler 20 karakter

1 Beğeni

Forumda daha evvelinde Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY)'nın Tefrika dizisinin bahsi geçmiş miydi anımsamıyorum. Mayıs 2013’te TÜBİTAK destekli ‘‘Türk Edebiyatında Tefrika Roman Tarihi (1831-1928)’’ başlıklı projenin çıktısı olarak başlatılan bu dizide yüzlerce tefrikaya ulaşıldı. Dizi editörleri Reyhan Tutumlu ve Ali Serdar’a göre hepsini yayımlamak mümkün olmasa da dikkate değer romanların dizide yer alacağı ifade edilmiş.

Mayıs 2017’de Belkıs Sami Boyar’ın Aşkımı Öldürdüm eseriyle başlayan dizi Ocak 2022 itibariyle 15 tefrikaya ulaşmış durumda. Dizinin -yanılmıyorsam- ilk iki kitabı kutulu olarak hem kitap hem de gazete olarak yayımlanmış. Aşağıdaki bir örneğini çektim. Diğer tefrikalarda ise bu sunumdan vazgeçilmesinin sebebi maliyetinden ötürü olabilir.

Türk edebiyatına ve romanın gelişim sürecindeki sancıların canlı tanığı ilk dönem tefrikalarını merak edenler için eşsiz bir dizi olduğunu düşünüyorum. Hem TÜBİTAK’a böyle bir projeye destek verdiği için hem de KÜY’e harikulade bir yayıncılık faaliyeti için teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.

8 Beğeni

Dakikalar İçinde MİTOLOJİ kitabından
(Dünyanın en bilinen 200 çarpıcı fabl, destan ve efsanesi)- Kronik Kitap

8 Beğeni

Sayın @yates232 in isteği üzerine paylaşıyorum.
Kitabın başında haritalar mevcut. İç sayfalarda illüstrasyonlar mevcut. Kitabın ortasında ise beyaz kağıt üzerinde renkli resimler mevcut

Kolomb Seyahatnamesi

16 Beğeni

Bu çok iyi oldu teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Sayın @epiryanu nun isteği üzerine paylaşıyorum. Kitaplardaki resimler normal kitap kağıdına renksiz basılmış. Ancak içerikler çok iyi.

Dakikalar İçinde Dünya Tarihi

Dakikalar İçinde Psikoloji

Dakikalar İçinde Ekonomi

17 Beğeni
4 Beğeni

@alper Orhan Kemal boyut olarak ben büyük sanıyordum ama normal karton kapak kitaplarının boyutunda. Arada çok küçük cilt farkı var. Çizimler çok güzel. Benimki cildi biraz hasarlı geldi ama çok takıntı yapmadım.

18 Beğeni

Çizimler harika görünüyor. Cheever almıştım geçen bilseydim bunu eklerdim. Ayrıca Cheever alacak arkadaşlara duyrulur. Alfa’nın yağlı, kaygan, kir tutan cilt hastalığı komşu Everest’e de geçmiş.

1 Beğeni