Şuana kadar çok rahatsız olduğum bir yer olmadı okurken. Şuana kadar iyi gidiyor. Konu özelinde “Bilim tarihi” ile ilgili çok kaynak bulamadım. Forumda bile bilim ve bilim kurgu ile ilgilenen bir çok kişi olmasına rağmen tavsiye kitap bulmakta bir hayli zorlandım. Gribbin in kitabı biraz tatmin ediciydi ama daha öncede yazdığım gibi yazılar çok küçük ve kendisi ikide bir parantez açıp konuyu bölüyor odaklanmakta zorluk çekiyorum.
Bu tip yorumları çok ciddiye almıyorum çünkü eğer yanlış yerde olduğumu söylüyorsan, doğru yeride yazacaksın…
2000ler sonrası büyülü atmosferi neden bulamıyoruz çünkü bizler büyüdük. Aynı zamanda illüstrasyon dünyasında ki algılar ve istekler değişti, çizim tarzları değişti. Bizim için çok daha büyüleyici çok daha fantastik geliyordu çünkü daha öncesinde benzer örneklerini görmemiştik. O jenerasyonunun bir çoğu belki fantastik edebiyata Harry Potter’la adım attım, hayallerinde ki göreselleştirmeyi o illüstrasyolar üzerinden yaptı. Onun içinde yeni göreseller artık bize biraz daha yabancı geliyor.
Oyunu henüz oynamadım ama filmler için şunu söyleyebilirim ki bir yerden sonra filmler karanlıklaşmaya başlıyor. HP evreni daha karanlık bir evren haline geliyor. İşte bu karanlık aslında HP’nin büyümeyle ve hayatla olan yüzleşmesi olarak düşünüyorum. Çocukken her şeyin daha güzel olduğu gibi.
Kart çok iyi bence de. Şömiz sadece bir giysi gene de çok asil duruyor tabii ki. Okurken hiç takmıyorum onu. Yazık olmasın diye. Rafa kaldırınca takıyorum. Rica ederim