Ben okumuştum.
Teşekkürederim çok yardımcı oldu. Detaylı bir kitap olmasa bile bence bilimle ilgilenen herkeste olması gereken bir kitap gibi duruyor.
Kitabın sayfalarını paylaştığınız için teşekkürler.
Yine bir şekilde güzel yapmışlar ama bana illüstrasyonlarda, görsellerde 2000’lerdeki o eski büyülü atmosferi artık yakalayamıyorlar gibi geliyor. Çocukken Panini’nin Harry Potter çıkartma albümlerini alırdık. Onlardaki sayfa tasarımını ve ilk 4 filmdeki atmosferi şahsen sonraki çıkan filmlerin ve eserlerin atmosferinde pek göremediğimi hissediyorum. Buna Fantastik Canavarlar filmleri de dahil. Ama yine de Hogwarts Legacy oyunu gayet güzeldi. Keşke karakterleri de filmlerdeki karakterlere benzer yapsalardı.
"Kitabın sayfaları ustalıkla tasarlanmış: resimler, fotoğraflar, gravürler… Her şey olması gerektiği yerde.
Çevirisi pek iyi değil. Zaten karmaşık konuları kötü bir çeviri ile daha da karmaşık bir hale sokmuş tercüman.
Amacınız bilim tarihini düzgün bir şekilde öğrenmekse yanlış yerdesiniz."
Amazon yorumunda bir kişi bu şekilde yazmış.
Şuana kadar çok rahatsız olduğum bir yer olmadı okurken. Şuana kadar iyi gidiyor. Konu özelinde “Bilim tarihi” ile ilgili çok kaynak bulamadım. Forumda bile bilim ve bilim kurgu ile ilgilenen bir çok kişi olmasına rağmen tavsiye kitap bulmakta bir hayli zorlandım. Gribbin in kitabı biraz tatmin ediciydi ama daha öncede yazdığım gibi yazılar çok küçük ve kendisi ikide bir parantez açıp konuyu bölüyor odaklanmakta zorluk çekiyorum.
Bu tip yorumları çok ciddiye almıyorum çünkü eğer yanlış yerde olduğumu söylüyorsan, doğru yeride yazacaksın…
Alıp almamak konusuna bir türlü karar veremedim ben de. Yorum için teşekkürller.
2000ler sonrası büyülü atmosferi neden bulamıyoruz çünkü bizler büyüdük. Aynı zamanda illüstrasyon dünyasında ki algılar ve istekler değişti, çizim tarzları değişti. Bizim için çok daha büyüleyici çok daha fantastik geliyordu çünkü daha öncesinde benzer örneklerini görmemiştik. O jenerasyonunun bir çoğu belki fantastik edebiyata Harry Potter’la adım attım, hayallerinde ki göreselleştirmeyi o illüstrasyolar üzerinden yaptı. Onun içinde yeni göreseller artık bize biraz daha yabancı geliyor.
Oyunu henüz oynamadım ama filmler için şunu söyleyebilirim ki bir yerden sonra filmler karanlıklaşmaya başlıyor. HP evreni daha karanlık bir evren haline geliyor. İşte bu karanlık aslında HP’nin büyümeyle ve hayatla olan yüzleşmesi olarak düşünüyorum. Çocukken her şeyin daha güzel olduğu gibi.
Teşekkürler. Kart çok iyi durmuyor mu? İç kapak tasarımını da beğendim de şömizine halen alışamadım.
Kart çok iyi bence de. Şömiz sadece bir giysi gene de çok asil duruyor tabii ki. Okurken hiç takmıyorum onu. Yazık olmasın diye. Rafa kaldırınca takıyorum. Rica ederim
Darısı diğer 6 kitabın başına diyelim.
" Oxford Antikçağ Sözlüğü" kitabından içerik paylaşabilecek var mıdır acaba?
Acaba Kant’ı okumadan önce okumam gereken eserler nelerdir? Kusura bakmayın foruma uzun zaman önce üye olsam da yeni giriyorum.
Çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca, Alfa kitabı tanıtmak için şöyle güzel bir video hazırlamış;
Merak eden olabilir diye. Üç yayınevinin Oscar Wilde - Toplu /Bütün öyküler baskılarının içeriklerini paylaşıyorum.
İş Kültür - Oscar Wilde Mutlu Prens (Bütün Masallar Bütün Öyküler)
Everest Yayınları - Oscar Wilde Toplu Öyküler
Can Yayınları - Mürvet Ağacı (Toplu Öyküler)
İŞ KÜLTÜR | EVEREST | CAN |
---|---|---|
Mutlu Prens | Mutlu Prens | Mutlu Prens |
Bülbül ve Gül | Bülbül ile Gül | Bülbül ve Gül |
Bencil Dev | Bencil Dev | Bencil Dev |
Vefalı Dost | Vefalı Dost | Vefalı Dost |
Harika Fişek | Harikulade Havai Fişek | Kayda Değer Roket |
Genç Kral | Genç Kral | Genç Kral |
Prensesin Doğum Günü | İnfanta’nın Doğumu | İnfanta’nın Doğum Günü |
Balıkçı ile Ruhu | Balıkçı ve Ruhu | Balıkçı ve Ruhu |
Yıldız-Çocuk | Yıldız Çocuk | Yıldız Çocuğu |
Lord Arthur Savile’in Suçu | Lord Arthur Savile’in Suçu | Lord Arthur Savile’in Suçu |
Sırrı Olmayan Sfenks | Sırrı Olmayan Sfenks | Sırrı Olmayan Sfenks |
Canterville Hortlağı | Canterville Hortlağı | Canterville Hayaleti |
Mesel Milyoner | Model Milyoner | Örnek Milyoner |
Sanatçı | Sanatçı | |
İyilik Dağıtıcısı | İyilik Yapan | |
Çırak | Öğrenci | |
Usta | Öğretmen | |
Hüküm Evi | Yargı Evi | |
Bilgelik Hocası | Bilgelik Öğreten | |
Bay W. H’nin Portresi | Mr. W. H’nin Portresi | |
Sadık Arkadaş | ||
Mürvet Ağacı |