Tamadres’te kullanılabilecek kod var mı acaba?
Bu kodu bir deneyin;
KARAVANDAKİADAM10
Amazonda yeni kitaplarda bir süre sonra kitap bazlı %40 yakın indirim oluyor. %50 zorlamaya bence gerek yok şu zamanda.. ![]()
Bizim de cüzdanlar kurudu
. Madem eski kampanyalar yok, bende alacağım kitabın 5 te 1 ini alıyorum
.
Şaka bir yana eskiden kampanyaların etkisi ile hemen okumayı düşünmediğim, alayım sonra bir ara okurum dediğim ya da forumda/rafta vs görüp hoş bulduğum kendi adıma öncelikli olmayan ama fiyat ve kampanyalarla uyguna gelen çok kitap alırdım. Şu an hiç umurumda değiller
Okumayı düşünüp ilgimi çeken yeni kitapları bile ekstra filtreden geçirip eliyorum artık kendime göre.
Fiyatlar böyle oldukça, kaliteleri bu şekil düştükçe ve eskisi gibi kampanya yapan siteler de olmayınca bana kitap satamazlar. Bana/bize kitap satamayınca kime ne kadar kitap satıp ayakta kalacaklar onu da gelecek gösterecek sanırım
.
Ben de eskisi gibi almıyorum artık kitap. Bu yıl 8 kitap almışım ve %65-70’e denk getirmesem onları da almazdım. Kitap satan yer sayısı azaldı evet ve bence bu saatten sonra herkes kendi fiyatının rakibi olacak. Sonuçta bu domates biber değil alması elzem olsun. Kitap satıyorlar. Nüfusun %1’i için bir şey ifade ediyor desek. Biz de okumuş insanız elimize düşeceklerini biliyoruz
. Satamazsa el mahkum kendisi bol bol kampanya yapacak. Yılın 2. yarısı ya da 3. çeyrek buralar şenlenir. Malazan hariç tüm kitapları almayı erteledim.
Elbette %60-70 indirim bekliyorum. 3 ayda bir %50 yapsa her yayınevi yeterli olur. Ümit fakirin ekmeği işte.
Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama tam olarak bunu düşünüyordum ne yazık ki. Uzun bir süredir doğru düzgün kampanya görmedim. Kitap sitelerinin artık doğru dürüst kampanya yapmaması gerçekten üzücü…
500 lira çok da farklı olmayan bir romana para vereceğime amazondaki 1000 liralık koleksiyon sayılabilecek baskılar almaya başladım bir süre de böyle devam ederim. Evimde 5000 kitap vardır yarısı okunmadı kendi ev dükkanımdan okurum.
Malazan demişken ciltli olanların yeni baskısı yapılmayacak mı bilgisi olan var mı? Uzun zamandır tükenmiş olanlar var.
İthaki tekrar baskıları paylaşıyor ama Malazan serisinden ciltli-ciltsiz tekrar baskı görmedim. Bence seri Rıhtımda çok tuttu ve linç yememek için tamamlayıp bitireceklermiş gibime geliyor, bence satıştan pek memnun olmayabilirler. Benim düşüncem tabi gerçeği yansıtmayabilir.
Malazan yeni baskıları yapıyorlar. 2-3 baskı yapan kitapları var. Zaman Çarkı gibi Malazan da çok satmaz ama hep satar.
ZÇ 'de zamanında böyleydi. Hatta biraz daha zaman geçsin mesela 1. cilt piyasada olacak 3 olmayacak, 3 çıktığında 4 olmayacak vs.
@Lucifer ilk cilt ciltli baskıya 2. baskı yapmışlardı. Bence hemen yapmazlar ama 2 cilt ciltli baskıda yaparlar.
Yalnız değilsiniz. Benzer hisleri paylaşıyoruz. Kidega ve ayın enparalısı zamanlarını özledim. ![]()
2025 de neredeyse hiç kitap almadım keza 2024’de de baya azalttım. İlk defa bu sene tekrar normal alımlara başladım ama onda da @_OZ dediği gibi tamamen niteliğe önem vermeye başladım. Çoğu kitabımı elden çıkardım, eskiden evde binlerce kitap olsun derdim hayat şartları mı, maddi durumlar, maneviyat mı bilinmez az olsun ama öz olsun düşüncesine geçtim. ![]()

Bir ara fuara giden bir arkadaşın Malazan’da satışların istedikleri gibi gitmediğini ilettiklerini yazmıştı forumda yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden ben pek emin değilim eksik baskıların tekrardan basılacağına. Hem ciltli hem ciltsiz alıyorum. Seriyi bitirirler diye umuyorum.
Malazan tamamlansa satacak da işte tamamlanmadı. İlk kitap 3. baskıyı yaptı ve onun da yarısı bitmiş. Diğerlerinin 2. baskı yapmaması için bir sebep yok. Bir tamamlansa.
Bu arada Hyperion 2 1400, Kurma Kız 1800 satmış. Vulcan ile Kırık Baloncuk 700’er satmış.
Alışveriş hastası olmasam hayatta bitmemiş serilere bulaşmam da yeniliyoruz nefsimize. :d
Bu rakamları nereden aldınız?
Ben İthaki nin Malazan’ı çok salladiğini bile düşünmüyorum. Seri çıktığından beri kaçtane İzmir Fuarı geçti nerdeyse hiçbirinde standa getirmediler.
Satışının çok az olduğu için fuarlara götürmediklerini, onun yerine satşı olan kitapları getirdiklerini söylemişti fuarda ki yetkili kişi.