Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

Idefix 150/20 kuponu: 6111CE6C sepette %5 indirim de varmış. Ben kullanmayacağım, belki birinin işine yarar.

1 Beğeni

İşine yarayacak olan varsa da kullanmasın. 10 gün olacak siparişler yatışta, müşteri hizmetleri diye bir vasıf da bulunmuyor.

2 Beğeni

Siparişinizde hangi kitaplar vardı?

1 Beğeni

Bu zamları yayınevleri mi yapıyor yoksa satın aldığımız site mi, bilemiyorum. 3 gün önce İdefix’te bazı kitapları sepete atmıştım. Bugün itibariyle aradaki zammı anlamakta zorlanıyorum.

Azınlık Raporu- 37.78 tl iken 48.95
Deprem Havası- 29.72 tl iken 34.76
Deniz Küstü- 22.67 tl iken 31.00
Demirciler Çarşısı Cinayeti- 29.22 tl iken 34.17
Yusufçuk Yusuf- 32.75 tl iken 44.77
(İndirim kodu uygulanmıştır)

Yani 3 günde neredeyse her bir kitap 10 tl zamlanmış. Aradaki fark 42 tl civarı. Bu iş nereye varacak anlamak zor.

3 Beğeni

Bu saydıklarınız etiket mi yoksa indirimli fiyatı mı? Eğer indirimli fiyatı ise eklediğiniz zaman yüksek indirimleri mevcut olabilir.

1 Beğeni

Sepette iken ve indirim kodu uygulanmış halleri. Hatta yukarıdaki mesajıma iki de görsel ekleyeyim.

1 Beğeni

3-5 gün önce yüzde 40 indirim vardı, yüzde 40 diye 5-6 kitap ben de aldım, etiket fiyatları değişmemiş indirim oranı nedeniyle artmış.

2 Beğeni

Siparişinizde bulunan kitaplarla da ilgili o gecikme aslında. Benim siparişim Farseer yüzünden bekliyor mesela. Ama tabii Idefix’in erken gönderdiğini de görmedim şu zamana kadar. :sweat_smile:

1 Beğeni

Örneğin Yapı Kredi Yayınları şu an yüzde 24 indirimde görünüyor. YKY en fazla yüzde kaç indirim görüyordur ki? Yani 10 tl fark eder mi bilemedim. Keşke 3 gün önce verseymişim siparişi :slight_smile:

2 Beğeni

İndirim varken %40 görmüştü diye biliyorum YKY.

2 Beğeni

Yüzde 40 idi hafta sonu kampanyasında. Artık 40’dan aşağısı hiç kurtarmıyor. 40-50 bulunca alır oldum çoğu kitabı. :slight_smile:

3 Beğeni

Hm %40 ise o fiyat farkı belki olabilir. Ama aynı sepet 3 gün içinde 40-50 tl arası artınca ona dikkat etmemiş olabilirim. O zaman tekrar benzer bir indirim bekleyeceğiz demek ki.

@alper iyi yapmışsınız, keşke ben de alsaymışım. Neyse artık bir dahaki sefere.

3 Beğeni

Daktiloya Çekilmiş Şiirler - Nilgün Marmara
Günlükler - Sylvia Plath

Tahmini teslimat süresini geçti zaten. Teslimi geçtim, daha kitapları bile temin edemediler.

Bilinçli olarak iptal etmiyorum, sadece merektan kaç gün sürecek diye bekliyorum. Bir daha da sitelerine bile tıklamam.

Amazon’dan şu an sipariş versem cumartesi sabahı elimde olurlar. Ama Günlükler’in indirimi yok denecek kadar az. Öteki ise aynı fiyat sayılır.

@alper
@smartestidiot

3 Beğeni

Alfa, Everest kitapları mı var diye düşündüm. Everest kitabı varmış. Alfa grubu kitapları bazen çok gecikiyor. Benim de kidega siparişim öngörülen çıkış süresini geçip, 3 gün Alfa kitabı bekledi. Bugün verdiler kargoya.

Stoklu çalışıyor olmaları nedeniyle bu konuda Arasta siteleri iyi idi ama kargo limiti 150 oldu, Arasta sitelerinin tadı tuzu kaçtı.

Amazon da yeni kitap olmadığı için ben pek kitap alamadım Amazondan.

4 Beğeni

Her ne olursa olsun, yabancı bir firmanın daha geleli kısa bir süre olmasına rağmen, ülkedeki bütün internet kitapçılarından fersah fersah iyi hizmet veriyor olması, bizimkilerin vizyonsuzluğuyla açıklanabilir ancak.

Aslında beklemekte sorun yok çünkü okunacak çok kitap var. Birkaç gün okuma planları sarkar o kadar. Fakat mesele bu değil işte, hizmet…

8 Beğeni

Bizimkilerin vizyonsuzluğundan daha çok ses çıkarmayan kitleden dolayı vur eşşeğe diyorlar gibi geliyor bana. İnstagramda orada burada D&R romantizminden hala bıkmadılar şaşırıyorum.

4 Beğeni

Hocam bazı şeyler sermayeyle de alakalı. Amazon’un kurumsallığı da Türkiye’de hiç bir şirkette yoktur muhtemelen.

Ne zaman bir müşteri hizmetleriyle görüşsem karşımdaki görevli acemi işe yeni başlamış oluyor(DR, İdefix vs.). 3 ay çalıştır deneme sürecinde sigorta teşvikinden faydalan, 3 ay dolunca işten çıkar yeni çalışan al şeklinde bir döngü var gibi geliyor bana. Mahalledeki A101’e dahi ne zaman gitsem yeni bir acemi çalışan işe girmiş oluyor.

Amazon’da en azından bu nereden kısarsam kardır mantığı yoktur. Yurtdışında yıllardır uyguladıkları bir organizasyon şeması ve iş planı vardır muhtemelen onu uyarlamışlardır Türkiye’ye de. Bizde sermaye olmadığına kesinlikle inanmıyorum ama kurumsal akılla yönetilen sermaye çok az. Holding şirketi mi yoksa mahalle bakkalı mı anlamak zor oluyor bazen, yönetim zihniyeti olarak.

12 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Amazon’un iade sistemi kadar kullanıcı için güzel bir iade sistemi görmedim. BKM’de değişim için yazıyorsun iade değil değişim istediğini 30 kere tekrar etsen bile adamlara geri gönderdiğin kitabın parası 2 hafta sonra hesabına yatıyor sen yenisini beklerken. D&R falan birçok kişi bıktı iade konusunda. Her yerde fiziksel dükkanları olmasa çoktan yamulurdu bence ama bu pandemi döneminde internetten alışverişin faydalarını anladı bence birçok insan fiziksel dükkana gidip etiket fiyatından alırken kazıklandığını anladı.

3 Beğeni

Ejderha mızrağı serisinin 5 kitabı için güzel bir indirim var.

3 Beğeni
1 Beğeni