Hiçbir şey olmaz. Biraz beklenirse sistem rayına oturacaktır. Kimin ne kadar ödeyebileceğini bizden daha iyi biliyorlar.
Aksi halde kitap-basım sektörünün 2022 son yılı olur.
Hiçbir şey olmaz. Biraz beklenirse sistem rayına oturacaktır. Kimin ne kadar ödeyebileceğini bizden daha iyi biliyorlar.
Aksi halde kitap-basım sektörünün 2022 son yılı olur.
Hocam bunu kitap piyasasında kim yapıyor? Ben yıllardır takip ederim fiyatları, hiç bir sitede buna benzer bir şey görmedim. Dr, idefix, amazon, alfa, ilknokta, bkm hep aynı etiket fiyatı üzerinden farklı indirimler yaparlar, bu da gayet doğaldır.
Etiket fiyatını görmüyoruz şimdi birde değil mi?
Bu uygulama ile yeni fiyat algısı yaratmaya çalışıyorlar diye düşündüm. Eski tüm bildiğiniz fiyatları unutturana kadar sistemle oynayıp duracaklar. Bu durumda kendi belirleyeceğim alım miktarına göre fiyat alarmını kurup, fiyat oraya gelene kadar bekleyeceğim. Yani bir tür borsa endeksi gibi…
Şu durumda elimi arkamda birleştirip, göbeğimi dışarı çıkarıp, dişlerimin arasından dilimle havayı çekip; “nıçk bu kadar etmez” demekle yetinmeyi düşünüyorum. Yani fiyat algısını artık kendimiz oluşturacağız, bana uyar…
Kitapyurdu’nu aradım, açmıyorlar
Arada kaynayıp gidecek ama yinede şuraya iliştireyim
Hangi hesaplarda, neye göre çalıştığını bilmediğim AMZN40 kodunu bir şekilde kullanabilirseniz 177 TL’ye iner. Kitap başı 59 TL’ye gelmiş olur, çok iyi olur çokta güzel olur.
Dün Full Throttle’ı 41 liradan aldım. Fiyat daha da düşmüş. Puntolar nispeten büyük ancak aynı kitabı ülkemizde bassalar, 90 liranın altına etiket fiyatı olmaz…
Chat üzerinden Amazona yazarsanız aradaki 10 TL farkı hediye çeki olarak hesabınıza tanımlayabilirler
Düzenleme : Pardon ben Terms of Enlistment’ın fiyatı ile karıştırdım, sanki siz aldıktan sonra 31TL’ye sandım. 2TL inmiş, çok değilmiş
Öncelikle bu sadece kitap özelinde bir yönetmelik değil.
Onlar yapmaz diğerleri yapabilir, daimi olarak çeşitli indirim oranlarıyla satılıyordu sitelerde kitaplar, bir ürün daimi olarak bir fiyattan satılıyorsa gerçek ederi odur. İktisatçı arkadaşlar bunu daha iyi açıklayacaklardır. Bir de indirim dönemlerinde fiyatlarla oynayanlar oluyordu.
Şuan etiket fiyatlarını sildikleri için örnek veremiyorum, bakın burada bazı mesajlar var indirim oranlarının gerçekliğiyle ilgili:
Bir kitabı 75 liraya aldıktan sonra kenarında indirim oranının kaç olduğunun yazması önemli mi?
Kitaplar üzerinden çok yüksek fiyatlar belirleyip, aman çok indirim oluyor, aman baskı yiyoruz, biz dik duramıyoruz devlet bizi korusun diyerek sabit fiyat getirmeye çalışanların elinden bir koz daha alınmış olarak görünüyor. Büyük indirim oranlarını görmezsek ortam biraz durulur böylece.
Eganba, Babil ve Kidega hala bu sisteme geçmiş değil. Fiyat etiketi ve indirim oranı saklamak yasal bir zorunluluk değil de alışveriş sitesinin psikolojik tercihi de olabilir. Bildiğim kadarı ile ilk Amazon geçti bu uygulamaya. Onlardan görüp bu tarz bir girişimde bulunmuş olabilirler. Yada belirttiğim sitelerde yakın zamanda geçecek diyelim. Savunmamakla birlikte korsana çok güzel zemin ve niyet hazırlıyorlar bu tarz tutumlarla.
Özellikle etiket fiyatını bilmeden nereden bileceğiz o fiyat uygun mu değil mi? Komedi gibi yemin ediyorum.
Eskisi gibi. Bu başlıkta arkadaşlar “diğer sitelerde 100 lira, burada 40 lira. Etiket fiyatını güncellememişler” diyerek fırsat paylaşıyorlar sağolsunlar.
Az önceki örnekten yola çıkalım. 150 liralık kitap %50 indirimle 75 liraya satılmış olsun. Önümüzdeki 30 gün boyunca herhangi bir indirimde zaten 75 liradan düşüğe almış olacağız. Yanında indirim yazmıyorsa son 30 güne göre daha yüksek olduğunu anlamış olacağız. 30 gün sonra ise etiket fiyatı neyse onu göreceğiz.
Etiket fiyatını ayrıca belirtmeyi engelleyen bir durum yok ama satıcılar şuan etiket fiyatını kaldırmışlar. Bununla birlikte son 30 gündeki en düşük fiyatın etiket fiyatı yerine geçmesi neden sorun oluyor?
Ben daha iyi fiyatlar görebileceğimizi umuyorum. Düşünsenize üzerinizde indirim baskısı var ve siz bu indirimi son 30 gündeki en düşük fiyata göre yapacaksınız.
Açıkçası kitap okuma, alma istediğim şu sıralar bir hayli azaldı.Birkaç gündür kitaplara bakıyorum fiyat indirimli mi indirimsiz mi belli değil.Zaten çoğu sitede indirim kuponu çalışmıyor…Bu yüzden son bir vurgun yapıp uzun süre kitap almamayı düşünüyorum tabi eğer becerebilirsem.
@Erdo Bu şekilde okuyucu daha rahat kazıklanacak…
Bana sabit fiyat yasasının adı değişmişi gibi gözüktü ama göreceğiz
Hocam ben iktisatçıyım, bu şekilde hallolmaz bu işler. Programı her açıdan düşünüp, eksisini artısını önceden iyice analiz edip uygulamaya öyle koyarsak insanların kafasında yukarıdaki şekilde soru işaretleri kalmaz. Bu iş elektrik faturası düzenlemesine dönecek bence. Sürekli revize yiyecek uygulama oturmadan. Sonra rafa kaldırılacak. Yani nasıl uygulama- çözüm gerektiğini, piyasadaki bu tür çakallıkların önüne nasıl geçileceğini, bununla birlikte fiyatların nasıl düşürülebileceğini falan yazmayı gerçekten isterdim ama yıllardır yoruldum bunları dile getirmekten. Ama şunu not düşmek isterim, her şeyin yolunda gittiği bir ekonomide bu tür çakallıkların bu derece olmaması beklenir ki zaten son 3-4 yılda arttı bu tür çakallıklar. Şansa bakın ekonomide son 3-4 yıldır kötü durumda. Zaten forumdaşlar kitap özelinde kitap fiyatlarındaki artış başlığında çözümün ne olması gerektiğini aylarca yazdılar. Gıda ve diğer mallar içinde fiyatlar benzer şekilde aşağı çekilebilir. Fiyata baskı yaparak, ithalat yaparak vb. şekilde değil. Bunların hepsini size cevap olarak yazmadım hocam. Konu açılmışken içimi dökeyim dedim. Bugün birisi yurtiçinde maliyetler bu kadar artmışken, et fiyatlarını düşürmek için et ithal edelim diye önermiş, siniŕden kendime gelmeye çalışıyorum hala.
Uygulamaya karşı değilim hocam, uygulamanın uygulamaya konma şeklini eleştiriyorum. Yani on numara uygulama olsa bile bu şekilde ortaya konunca sorunlara çözüm olacaksa bile aksine sorunun kaynağı haline geliyor. İyi forumlar. Bilgilendirmeler için teşekkürler. İyi fikir alışverişi oluyor.
Hocam Lovecraft’ın Alfadan çıkan bütün romanlar/bütün hikayeleri var bende. Onlar dışında bir eser var mıdır acaba içinde, bilginiz var mı?
Alfada olup bunda olmayan sanırım yoktur çünkü bu “complete” edisyon değil. Seçme eserler var içinde, yazarın tüm eserleri yok. Örneğin gözüme ilk çarpan Nyarlathotep şiiri yok.
Geçenlerde zeytin tarlalarının yönetmelik ile maden sahası olma yolu açıldı. Yasa olarak yedi kere geri dönen uygulama yönetmelik ile uygulanmaya çalışılıyor. O topraktan bir kere maden almak için sürekli ürün veren zeytin ağaçları kesilecek. Daha önce de aynı durum Kaz Dağları için oldu. Kaz Dağları’ndaki altın rezervinin beş milyar dolar civarı olduğu söyleniyordu. Kaz Dağları’nın yıllık olarak ekonomiye getirisi ise bir milyar dolar civarındaymış. Yaklaşık beş yıllık getirisine alan tamamen bozuldu. Altıncı yıl o bir milyar dolar gelmeyecek. Ne kadar doğru bilmiyorum ama çıkarılan altınların tamamı da ekonomiye katkı sağlamıyormuş, oran çok düşükmüş, çıkarılan altınının yüzde dört kadar bir miktarının ekonomiye girdiği söyleniyor.
Sanırım sabit fiyat yasası özelinde de bu yöntem uygulanıyor, bir düzenleme olduğunu gösterip tepki alınan konuyu uygulamak. Yasa uzun süre konuşuldu, tepkiler olunca bunun uygulama yöntemi böyle bulunmuş anladığım kadarıyla. Hukuki olarak bu konularda bilgi sahibi değilim. Bilen arkadaşlara soruyorum; yasa ile uygulanamayan bir durum yönetmelik ile nasıl yapılabiliyor? Herhangi bir yasaya aykırı olmayınca yönetmelik ile yasa ile yapılamayanlar yapılabiliyor mu?
Merhabalar, Hepsiburada babama 25 TL vermiş. Ben de şans eseri gördüm. Hiç alışveriş yapılmayan bir hesaptı, ilk alışverişine özel diye vermişler. Kırmızı Kedi Yayınevinin de kendi indirimi ( ikinciye %50 indirim ve haftasonuna özel bazı kitaplarda %10 indirim) ile bu dört kitabı 33 liraya almış oldum. Kuponu olanlar varsa düşünebilir.