Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

Hangi fiyattan yüzde 5? Misal Alfa kendi sitesinde yüzde 35’ten yukarı indirim yapmaz ama şu site yüzde 40 yapar, öteki kodla yüzde 42’ye gelirdi. Şimdi bu yüzde 5 acaba yüzde 30 üzerinden mi, yüzde 35 üzerinden mi yoksa başka bir şey mi? Dediğin kitabı yeni sisteme göre örnek alırsak etiket fiyatı 34.55 ki bu kısa sürede 35’e evrilecektir. O zaman yeni etiket fiyatına göre yüzde 5 indirim var. Bilemiyorum. Bu da eski sisteme göre muhtemelen yüzde 32-33 filan eder.

Neyse, olumlu tarafından bakalım. Kredi kartlarına artık ihtiyacım kalmadı. :joy:

Merak ettiğim bir durum var. Bu gıda için değil miydi sadece? Trendyol filan da bu sisteme dönecekse eğer çok büyük problem. Eğer sadece gıdaysa kitap ne alaka?

2 Beğeni

Kitaplarda sabit fiyatla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Yeni etiket düzenlemesi ile ilgili bir şey muhtemelen. Yeni yönetmelikte alınan karar gereği 1 Marttan itibaren artık indirimler etiket fiyatı değil, son 30 gündeki en düşük fiyat üzerinden yapılması gerekiyor. Hepsiburada da kitaplar dışında başka bazı kategorilerde de indirim gözükmüyor. Muhtemelen düzenleme yapmaya başlamışlar.

Bu arada satıcısı Kırmızı Kedi olanlarda halen indirim oranı var mesela. Onlarda yavaş yavaş düzenleyecektir.

Yani kısaca %50’ye varan kandırmacasına bir son olacak bu durum işlerse.

9 Beğeni

Kitaplardaki Daimi İndirim Oranları böyle bir konu açılmıştı. Hiç sevmedim bu uygulamayı da. Bunun üzerine şu sözü yapıştırayım.

Ben her yandan kazıklanırken nezaket ne işe yarar?
Thomas Mann / Büyülü Dağ

4 Beğeni

Şuan ki etiket fiyatı üzerinden

1 Beğeni

Ya bırakın bu işleri.Kimi neyi koruyor bu yasa?Ben asıl fiyatı bilirsem zaten kandırılıp kandırılmadığımı anlarım.Zaten ben kimsenin bu dönemlerde hemen atlayarak aldığını sanmıyorum.Bilinçli alıcı kandırılmıyordu,bilinçsizler de umurumda değil açıkçası.Ben internetten artık kolay kolay kitap alamam,gider kitapçıda dediğim gibi barkot okuyucunun başına geçer fiyatları yazar,bir kahveciye gider oturur alışverişimi yaparım.

5 Beğeni

Tamam, şu an ben de okudum. Muhtemelen düzenleme yapılıyor.

İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilir. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınır.

Daha açıklayıcı bir etiket fiyatı sistemi gelecek sanırım, herhalde, galiba.

Almadan önce sistemin oturmasını beklemek lazım galiba. :thinking:

4 Beğeni

Aynen bir kaç hafta beklemek lazım sistem için muhtemelen düzenleme yapılmasından kaynaklı böyle bir durum mevcut. Bakalım bizim lehimize ve aleyhimize neler olacak.

3 Beğeni

Baş da güzel görünmek için bir iki şey yaparlar.

Sonra ise öpücükler öpücükler.

:kissing_closed_eyes: :kissing_smiling_eyes:

4 Beğeni

Kesinlikle sistemin oturmasını beklemek lazım. Biz de her şey vatandaşın aleyhine çalıştığı için endişelenmemiz normal. Ne çıkacak altından diye düşünmeden edemiyoruz.

Eğer sistem bahsedildiği gibi çalışır ve etiket, son fiyat, indirimli fiyat şeklinde işlerse gayet güzel olur. Tabi şu son akaryakıt vs zamlar fiyatlara yansıdığında bir şey alacak durumumuz kalırsa. :unamused:

10 Beğeni

Ne olur bilemem ama şu yeni sisteme girilen süreçte yansıyan zamların arada kaynayacağı bir gerçek.

@Erdal_01 sistem tam olarak neyi engelliyor? :joy:

2 Beğeni

Bilemiyorum olabilir. Akşam tekrar bakacağım. Ama söylendiği gibi etiket fiyatlarını silmişler. Dün akşama kadar yazıyordu oysa.

1 Beğeni

Son 30 gün içindeki en düşük fiyat göz önüne alınacak diyor. Peki diğer 30 günde hangi düşük fiyatı baz alacak. Sabit fiyat olmayacak mı daha başka 30 günlere gelince. Dediğiniz gibi bekleyip görelim.

1 Beğeni

O değilde artık patron çıldırmayacak mı? Fabrikadan Halka masum yalanı sona mı erecek? Ve daha önemlisi damping deyip 100 TL olan ürünü 200 TL yapıp yüzde 50 indirim demeyecek mi mahallemizin marketleri.

Böyle yasa mı olur.

Hepsi bir yana en azından patron çıldırmalı. :slight_smile:

8 Beğeni

Tam olarak düzenlemenin sebebi bu. İçi boş yüksek gösterilen indirimler nedeniyle insanlar tüketime yöneltiliyordu. Artık iş o kadar çığrından çıktı ki; indirim olmadan satılan hiçbir ürün yoktu. İndirim kelimesinin içi boşalmıştı.

İndirimlerin bir referansı olmalıydı ve son 30 gün içindeki en düşük fiyat referans oldu. Şuan geçiş dönemi olduğu için biraz karışmış gibi görünüyor ama zamanla oturacak. Açıkcası son 30 gün içindeki fiyatı bilmek beni daha çok rahatlatır.

4 Beğeni

Ya mesela küçük işletmeler ne yapacak?Trendyolda falan bir sürü küçük işletme var,adamın minnacık tuafiyesi var,30 günlük fiyatlarını mı takip edecek defterde falan?

1 Beğeni

Yeni düzende patron çıldırırsa daha çok sevineceğiz :smiley:

Bu bir çözüm filan değil. :slight_smile: Zam yapılır 30 gün indirim uygulanmaz ve 31. gün zamlı fiyattan indirim uygulanır. Bu döngü böyle devam eder. Yani bir ay indirimsiz bir ay zamlıdan indirimli fiyatla satışa sunulur. Çözümü otuz günde aramak yerine başka şeylere odaklansalar keşke.

@matma bence durum buna döner. Bir faydası yok. Ay başındaki indirimli fiyatla ay sonunda zaten etikete yaklaşıyor. Bana göre kafa karışıklığından başka bir şey yok ortada.

@Arcade muhtemelen sistem buna izin vermeyecektir. Uyarı alacaksınız. İste son 30 günde bu ürünü şu kadardan sattınız. Şu fiyattan daha yukarı bir fiyatla indirim uygulayamazsınız gibi.

Bir sorum daha var: Ben ürünü sistemden kaldırıp yeniden yeni fiyatla yüklersem buna kim ne diyecek?

4 Beğeni

Zaten listeleme programlarıyla takip ediyorlardı ürünlerini, hepsinin geriye dönük kaydı vardır yada bu kaydı artık Trendyol tutar. Ürünün indirimli fiyatını girince otomatik olarak son 30 güne göre indirim oranı çıkar… Ayrıca zaten marketlerde vs. bir ürünün fiyatının değişim tarihi yazıyordu

Çıldıran patronlar kadar iflas ettik, kapatıyoruzlar ayrı bir vaka. :slight_smile:

1 Beğeni

Eğer satıcının niyeti yüksek bir indirim oranı göstermekse tabiki bunu yapabilir.

Olayın nirengi noktasının iyi anlaşılmadığını düşünüyorum. Bu bir fiyatlandırma yönetmeliği değil. Satıcılar yine istedikleri fiyattan satabilirler, indirim yapamazlar diye bir durum yok. Yaptığı indirimin reklamıyla alakalı bir durum söz konusu. Aynı ürüne iki farklı satıcı 100 ve 150 lira etiket koysun ve 75 liradan satsınlar. Biri %25, diğeri %50 indirim reklamıyla satmış oluyor. Önemli olan indirimin oranı değil, o malı kaça aldığımızdır. İşte bu ön plana çıkacak artık.

İlk noktaya dönecek olursak, bir satıcı indirimleri yüksekmiş gibi göstermek için 31. günü bekleyecekse beklesin.

Barkod ve şikayet mekanizması devreye girecek.

Daha önce etiketlere son fiyat değişikliği gelmişti, birim fiyat zorunluluğu da gelmişti.

Ekleme: Yavaş yavaş standartlaşmaya doğru gidiyoruz. Mesela tuvalet kağıtları için de rulo ve kat sayıları oldukça subjektif ve bu konuda da çalışmalar yapılıyor. kağıdın ağırlık/m2 ve rulonun uzunluğu yada rulodaki yaprk sayıları vs. gelecek.

3 Beğeni