Tıkla kazan 5 TL verdi, listemdeki kitaplardan uygun fiyatlı bakınırken Pirinç Kenti denk geldi. 21 lira etiket fiyatına bir de sepette %10 ek indirimle 19 a düşüyor. Kargo bedava olan kitaplara da dahil şu an, bana 14 e gelmiş oldu.
İyi ki paylaştınız ben de 10 papeli kullanacak kitap arıyordum, iyi denk geldi
Etiket fiyatı 39 tl
https://www.amazon.com.tr/dp/6057762010/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_DQ0AYQZD2H5YRR5015DN
Merhabalar, Çiçek Sepeti’nde kargo bedava için kod var mı? Almak istediğim kitap orada uygun, diğer sitelerde fiyatı yüksek.
https://www.hepsiburada.com/kampanyalar/3-kitap-50-tl?siralama=azalanfiyat
Hepsiburada’da 3 kitap 50₺ kampanyası var. Maksimum 20 TL’lik kitapları dahil etmişler.
Pek iyi kitap bulamadım.
Fiyatlama farklı bir tartışmanın konusu, yazdıklarınızın yapılan bu düzenlemeyle alakası bulunmamakta. Buradaki arkadaşların da neden bu düzenlemenin sabit fiyat yasasıyla karıştırdıklarını anlamıyorum. Fiyatların sabitlenerek indirimin yasaklanması ile reklamı yapılacak indirimin düzenlenmesi farklı şeyler.
Bu yönetmelikle beraber artık indiriminizin sahte olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Burada isteyen satıcı ya da üretici istediği fiyatı koymakta istedi fiyattan satmakta özgür, bu konuda hiçbir sınırlayıcı yada baskılayıcı durum yok.
Eski saldım çayıra sisteminde indirimin oranı ön plandaydı, yani 100 lira ederi olan bir ürün yıl boyu 1000 lira etiketle %90 indirim oranıyla satılabiliyordu. Tüketici burada fiyata değil indirim oranının büyüsüne kapılıyordu. Eğer 100 lira etiketle satılsa almayacağın bir ürünü yüksek indirim oranı adı altında yapılan kandırmacayla tetiklenerek alıyorsan ortada bir sorun vardır. Şu anda da kitap satış sitelerinde fiyatların kenarındaki indirim oranları yeniden düzenlendi ama satış fiyatları yine aynı kaldı, kimse bize indirim yaptırmıyorlar fiyatları yükseltelim demedi çünkü ederi buydu. Ederi bu olduğu için bu başlıkta o göstermelik daimî indirimleri paylaşmıyorduk, bundan sonra da paylaşmayacağız.
Eskiden bir indirim olduğunda bunun gerçek bir indirim olup olmadığı konusunda araştırmalar yapmamız lazımdı, bu düzenlemeyle birlikte bir indirim varsa son 30 gün içerisinde o sitede/mağazada kimse bu ürünü sizden daha ucuza almamış olduğundan emin olacağız. Bu gerçek bir indirim demektir.
Fiyatlamalar konusuna geleceksek; ortada sadece pasif bir tepki var, kimsenin umrunda değil. Satıcıları haklı bulacak bahane bulunur alıcılar tarafından.
Dolap’ta ilk siparişe özel bir indirim vs. var mı acaba?
Şöyle bir banner var:
Hala var mı bilmiyorum, dolap hesabını trendyol hesabına bağlarsan ilk siparişe 20/40 kupon vermişti.
Daha sonra çok kez 15 lik, 20 lik kuponlar verdi.
Bu banner Trendyol’da mı yoksa Dolap’ta mı gözüküyor acaba?
Trendyol uygulamasında görünüyor
Hocam ben Robotlar ve İmparatorluk kitabını eski sistemdeki indirimli fiyat olan 42.5 veya altına alabildiğim sürece sıkıntı yok. 3 siteden takipteyim, bakalım sistemin bizim için olan iyiliğini test edelim.
Sayenizde öğrendiğim kampanya vesilesiyle istediğim kitabı zor da olsa aldım. Teşekkürü borç bilirim.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/6051738517/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Hepsiburada’nın kargo bedavasını benim gibi kaçıran varsa.