Daha önce farklı bir konuda da bahsetmiştim bu daha çok kazanayım zihniyeti değil. Döviz kuru sürekli yükseldiği için iş sahipleri kazançlarının döviz cinsinden aynı kalmasını istiyorlar bu da otomatik olarak tl cinsinden zam anlamına geliyor.
Belli bir seviyenin üzerinde kazancı olan insanların giderleri genellikle döviz cinsi oluyor, yurt dışı tatilleri, lüks marka ithal kıyafetler, ithal alkoller, ithal hobi eşyaları, çocuklarını yurt dışında okutmak vs vs. Onun için daha “çok kazanayım”a gelmeden “yaşam standartımı koruyayım” diyen patron veya yönetici zam yapmak zorunda.
İnsanın Esareti karton kapağın liste fiyatı 48 TL’den 80TL’ye çıkmış. Şömizlisi de aynı fiyat. Şömizli olana yakın zamanda zam gelebilir. İsteyen alsın şimdiden.
Hepsini aldım fakat henüz hiçbirini okuma fırsatım olmadı açıkçası.
Sanırım içerisinde kısa hikayeler ve kitapların sonunda da o konuyla ilgili daha ileri okuma önerileri var.
@Agape ne yazık ki bu kötü iş çıkarıp haksız kazançla cebini doldurma düşleri günümüzde sık rastladığımız bir şey.
@fox katılmıyorum. Kazançlarının aynı kalmasını istiyorlar demişsiniz, bunu zaten zamlara yansıtıyorlar. Tamam, buna bir şey demedik. Kaliteyi neden düşürüyorlar o vakit? Kitabı zaten yüksek fiyattan satıyor yayınevi. Ha bu fiyat yüksek değil diyorsanız, diyecek bir şey yok.