Birazdan satıldı yazar zaten Sonra iki ay sonra 1500 liraya yine koyar, yine satıldı der, sonra 2000 liraya koyar, garibanın birine süper indirdim hadi iyisin diye 500-600 e satar.
Buraları okuduklarını da biliyorum. Ondan yazıyorum kasten zaten. Sahaf ne demek biri bana anlatsın.
Sahaf aslında iki yönlü bir anlam taşır. Birisi kütüphaneler ile aynıdır, tek farkı para vererek baskısı olmayan kitaba erişmek. Diğeri ise nadir ve değerli kitapları bulmak, toplamak ve ilgilisine satmak Bu kitap nadir ve değerli midir? Belki, bilmiyorum ama yaptıkları bu işin ruhuna ve ahlakına uygun.
Kişisel olarak ben alır mıyım? Hiç almadım, almıyorum da. Kişisel bir tercih benimkisi.
Benim için bir çeviri kitabın koleksiyon değeri en fazla bir dizi içerisinde taşıdığı anlam kadardır. Kaldı ki bu dizinin tüm kitaplarını aldım ama bu dizi bence yayınevinin yaptığı hatalar nedeniyle ( seri kitaplar, eksik çeviriler, bozuk dizgi ve imla, çok sayıda kitap ve dizi ile ilgisiz kitaplar vs ) çok bir değeri de kalmadı.
İnstagramdaki kullanıcı adında “sahaf” olan hesapların çoğunluğu sahaf değil ki. Bu hesap da sahaf değil. Daha önce kitap sorduğumda “sahafları gezeceğim bulursam mesaj atarım” türünden cevaplar vermişliği çoktur.
Evlerinin bir odasına kitaplık diziyorlar, gerçek sahafları dolaşıp 10-15 tl ye aldıkları kitapları 10 tl kar koyarak satıyorlar. Çoğu “sahaf” hesap bu şekilde yapıyor. İnternetteki indirimler vs. den toplu kitap alıp satıyorlar yine aynı şekilde. Dükkanı olan sahaflarla bir alakası yok çoğu instagram sahafının.
Üniversite okuyan, kafası çalışan ama iş bulamayan bir çok insan var bu tür gelir arayışına yöneliyor insanlar. Daha çok parası olan araba alıp satıyor vs.
Ben en son bir kitabı sordum tekrar basılacak mı diye hayır dediler, burada paylaşmadım sahaflar saçmalamasın diye. Bilmediğim içi soruyorum tekrar baskı yapmak için telif ücreti falan mı ödeniyor nedir sebebi.
Daha bana hasarlı gelmedi. Her siparişimde korkuyorum paketi açarken. Asla kutuya koymuyorlar, Allah’a emanet geliyor. BKM bir hafta içerisinde getirse şükredeceğim ben de. Yaklaşık 14 gündür siparişim hazırlanıyor…
İki hacimli kitapta güzel indirim var arkadaşlar, en azından Pegasus olduğu göz önünde bulundurulduğunda güzel indirim. İkisini de uzun zamandır uygun fiyata istiyordum, ciltli Tüfek, Mikrop ve Çelik de indirimdeyken üçünü aldım. İlgilenen olursa diye haber vermek istedim.