Benimki kargoya bile verilmedi genelde Agtye verilip bekletiliyordu ona alışkınım sorun etmiyordum pek ama bu kadar süredir kargoya verilmemesi benim için Amazon’da bir ilk oldu.
Bu agt kargo çok acayip bir şeymiş, ttnetten yeni modem istedim, 25 gündür İzmir’de hala eve gelemediler. Bu kargo hakkında tek olumlu yorum yok, hala nasıl iş yapabiliyorlar anlamak mümkün değil.
Zirveyi aldılar bu konuda. Türkiye’deki en çok şikayet edilen şirket olabilir. :d
Scott Pilgrim 1. cildin Belalı varyantının etiketi zam yememiş. Normal kapak 120 iken bu 100’de kalmış.
%50 ile 50 tlye alınabiliyor.
Zubizu’da amazon kodu tekrar aktif.
Agt saçma sapan işler yapıyor. Bende İzmir’deyim Geçen pazar aldığım kitap geldi, ayın 6’sında sipariş verdiğim deterjan hala yolda gözüküyor.
Kargo firmaları içerisinde Kolaygelsin bence bu zaman kadar ki en iyisi diyebilirim.
Amazon şu ara ürünü depodan çıkarmada sorun yaşıyor. Kampanya yoğunluğundan öte bir sorun var. Grev vs muhtemelen.
Amazon Türkiye’de büyük bir yatırım yapacak deniliyordu geçtiğimiz aylarda. Şu dağıtım işine de el atar büyük ihtimal. Kolay Gelsin’i direkt alarak da çözebilir. Memnun olmayan yoktur o firmadan. :d
Aynen katılıyorum, bugüne kadar gördüğüm en iyi kargo şirketi Kolay Gelsin.Teslimat elemanları, hız, hasarsız paketler, komşuya veya ertesi güne ertelemek vs müthiş şeyler.Bunun haricinde Hepsiexpress ve Trendyol Express gerçekten çok başarılılar.Benim için zirveyi Kolay Gelsin, zirvenin eteklerini Trendyol ve HP temsil ediyor.
Aslında şu an Amazon depo işletmesini taşeron yapıyor. Ceva lojistik.
Amazon 'un kendi deposu için bir çalışması olduğunu biliyorum hatta kendi prime kargosunu kuracağına dair bir söylenti de vardı.
Kolay Gelsin bilmiyorum ama AGT şu an kuryeye paket başı ortalama 4.5 TL veriyor ve dağıtım alanları özellikle ikinci grup /gece dağıtım alanları çok geniş.
Kargolardan bahsetmişken, Sendeo’nun Nadir’de gördüğüm fiyatları 11.5 TL’den 14.5’e fırlamış. Daha birkaç ay önce 4-5 TL’ye yeni yükseltmişlerdi. Bu kadar zamanda bu kadar zam bu rekabette çok fazla. Gerçi bu camianın Metro Turizm’i Aras kimse tarafından sevilmez fakat herkesle anlaşma sağlarken bunlara şaşırmamak gerek.
Amazon, Lacivert Klasikler’i ücretsiz alabildiğim için benim artık kitap alışverişi yapmama izin vermiyor. Kendi hataları olmasına rağmen müşteriyi mağdur ediyorlar, böyle saçma sapan politika görmedim. Üzerinden aylar geçmesine rağmen “talebinizi inceledik, kararımızdan vazgeçmedik” maili atılınca Prime üyeliğimi sonlandırdım. Bu kadar sert davranmak zorunda değiller, bu yüzden Amazon şu an gözümde sıfır.
Siz Amazon’daki bir hatadan kaynaklı bedava kitap alıyorsunuz ve Amazon size bir daha kitap satmayı düşünmüyor. Bence gayet ideal davranış Amazon için.
Prime üyeliğimizi sonlandırarak Amazon’u 8 liradan mahrum etmemiz değil fakat Prime fiyatları 8 TL iken Netflix’in standart paket ücretini 70 liraya çıkartması haber değeri taşır bence.
Bu tarz hatalar burada çok sitede oldu ve bir sürü kişi böyle şeylerden yararlandı, bunu tek yapan benmişim gibi yansıtmaya gerek yok. Üstelik böyle hatalar yapıldığında mağduriyet yaşanmaması için ürün gönderiliyor, Amazon ise kendi hatasını müşteriyi mağdur ederek kapatmaya çalışıyor. Amazon’dan kitap alarak döktüğüm paraları burada saymaya girişmeme dahi gerek yok, buradaki “Satın Aldığınız Kitaplar” başlığına birkaç yıldır en çok paylaşım yapan kişilerden biriydim, hemen hemen hepsi de Amazon’dan alınmıştı. Yani hiçbir şey bilmeden bazı şeyler iddia edemezsiniz, ettiğinizde de hoş olmuyor.
@kolombre Netflix muhatabım değil şu an. Prime üyeliği isterse 1 TL olsun, ödeyemediğim için sonlandırmadım zaten, berbat politikalarını en azından kendimce protesto etmek için yaptım.
IP ban gibi bir şey yemediyseniz ve kitaplarınız elinizde ise, mağduriyet duygusallığından çıkıp rasyonel davranın ve prime alışverişlerinize başka bir hesapla devam edin bence. Mevcut sistemde en iyi seçenek kendileri ve kara kaşları kara gözleri için değil, sundukları fiyatlar için onlardan alışveriş yapıyoruz.
Siz ücretsiz aldığınız kitapları sistem hatası yerine 3-4-5 al 1 öde kampanyalarıyla da edinebilirdiniz, aynı sonuç için canınızı sıkan bir diğer seçeneği kullanmışsınız ve haklı olarak başkaları da aynı yolu seçmesine rağmen siz bu durumda bırakılınca haksızlığa uğradığınızı hissetmişsiniz. Ne Amazon ne diğer başkaları önemli, ileride alacaklarınızdan feragat etmeye değmez derim ben, piyasanın altında fiyatlarla kütüphanenize katacağınız her kitapla bunun siniri geçer gider. Önünüze bakın ve çoklu hesaplarla kampanya şansınızı artırmanın keyfini çıkarın.
Benim hesabıma 120/40 vermiş onunla Zubizu kodu beraber kullanabiliyor muyum?
Bir fikrim yok açıkçası.
Bir hata olmuşsa diğer siteler iptal edip yerine özür olarak genelde hediye çeki tanımlıyorlar. Amazon’da madem hatalı olarak o ürünleri koymuşsa gönderimi iptal edip yerine özür olarak çek, kod vs verebilirdi.