Hediye kartı olarak gelmiyor zaten. Sen bi tane Amazon gönderimi olan preppy yi sepete ekleyip ödeme adımına geç. Ödemede 50 tl indirim var mı bak. Mesela 85 tl olan yeşil bir preppy var, o ödemede (ilk sepete atınca değil, ödemeye geçince) 35 tl oluyordu bende.
Çaktırmadan yine kalem aldırmaya çalışıyorsun adama.
Bilinçaltı reklamcılık
Preppy aldı o, o yüzden onu ekle dedim. Başka kalem eklerse, 50 tl indirimi de görünce gaza gelip alabilir.
Yok ya aldığım her ürünün fiyatını kontrollü ödeme yaparım. Hiç düşme olmadı.
ankara evrensel kitabevinde yayınevi fark etmeksizin bütün kitaplarda %50 indirim var. yeni eski fark etmiyor. kısa bir süre sonra kapanacağı için durum bu.
Bana neden gelmedi? Bende yaptım.
Bana da gelmedi maalesef.
Şu seti aldım. Etiket fiyatı normalde 120 Pound. 4000 TL civarı falan ediyor. Yanlız bu setin de Witcher Seti gibi piyasada çok fazla korsan baskısı var. Milletin haberi yok elindeki kitapların merdivenaltı korsan basım olduğundan, yorumlarda övüp duruyorlar malesef.
Amazon’un korsan basım göndereceğini sanmıyorum ama ne olur ne olmaz korsan basım ile orijinal arasında farkı bir araştırmak lazım. Witcher Setinde bariz belli oluyordu ama bunu daha iyi çakmışlar
Sepette %20 indirimle 148 TL’ye düşüyor sanırım şu an en uygun burası
Peri Masalı - Stephen Kıng
https://www.hepsiburada.com/peri-masali---stephen-king-p-HBCV00004M6S5Y?url_src=ios-product-detail
Çok teşekkürler bildirim için.
Aslında asıl amacımızın kitap olduğunu yeni hatırladım. @isos81
Hepsiburada da ayrıca 3 Kitap 150 TL kampanyası da mevcut.
https://www.hepsiburada.com/kampanyalar/cok-satan-3-kitap-150-tl
Şu kitapları alın be arkadaşlar, bu denli iyi kitapları bu kadar ucuza bulmak şahane. Ben alırken böyle ucuz değillerdi.
27,60 TL
28 TL
18 TL
17,40
Not: Bu kitaplar birçok sitede bu fiyatta. April Yayıncılık kitaplarına mutlaka bir bakın derim.
Daha önce satıcısı amazon olmayan birinden uygun diye bu setten almıştım ancak setin orijinalde 4,5 kg civarında bir ağırlıkta olması gerekiyordu baktım 2,5 kg zor geliyor o yüzden iade ettim adamlar gerçekten iyi kopyalamışlar .ağırlığını bilmezsem orijinal sanacaktım.Bu setten dün yine sipariş ettim bu sefer satıcı Amazon . Zaten amazonun sitesinde yorumlarda da biri yazmış o da benim gibi düşmüş. Bu sefer amazondan istemiş orjinal çıkmış bakalım artık olmazsa tekrar geri gönderirim. Aşağıda orijinal özelliklerini veriyorum almak isteyenler bakabilir.
Benim yakalayabildiğim kadarı ile korsan basımlarda ip şeklinde ayraç yok. Trendyoldaki müşteri fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile korsan baskıların ciltleri daha açık tonlara sahip. En belirgin fark ise orijinal basımlarda sırttaki kitap isimleri korsan baskımdaki gibi hizalı değil. Kitap isimler şömizde nasılsa orijinal ciltlerde de öyle ayarlanmış.
(Alttaki orijinal)
Korsan baskılarda da ip şeklinde ayraç var. Korsanı anlamanın en güvenli yolu kitapların kendisinden değil de kutudan geçiyor, korsan baskıda kutu görselleri bariz zoomlanmış halde. Örneğin orijinaldeki The Black Gate görseli Alan Lee’nin tablosuyla bire bir aynı, korsanda ise ne sol altta Frodo ile Sam var, ne de kulenin tepesi ya da bulutlar görünüyor. Aynı şekilde diğer yüzdeki The Stone Trolls görseli de tam boy basılmamış. Yine kutudaki yazılar da normale göre daha bulanık.
Özellikle indirim dönemlerinde ünlü serilerin korsan baskıları da gündem olduğu için en azından LOTR özelinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini örneklerle göstereyim istedim.
Öncelikle Lionheart21’in de dediği gibi iki baskı arasında ciddi bir kilo farkı var. Korsan baskı kutusuyla birlikte 2.5kg civarıyken orijinal baskı 4kg’dan fazla.
İkisi arasındaki bir diğer bariz fark boyutlarında. Orijinal baskının kutu ölçüleri 23,5 x 16 iken (derinlik önemli değil) korsan baskının kutu ölçüleri 22,3 x 14,5. Bu da korsan baskıdaki kitapların boyutlarının da orijinaline göre küçük olduğu anlamına geliyor. Orijinal baskıdaki kitaplar Harper Collins’in serideki diğer kitaplarıyla (Beren and Luthien, The Fall of Gondolin vs) aynı boyutta, korsan kitaplar ise daha kısa.
Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi kutu görselleri de bir hayli kendini ele veriyor. Ancak korsan baskı teknolojisi de gün güne gelişiyor, yani yakın zamanda replikalarda da orijinaline yakın görseller görürsek şaşırmayalım.
Kitapların kapak baskılarına da örnek vereyim:
Korsan baskıda daha pürüzsüz, düşük kalite bir deri cilt kullanılmış. Orijinalin cilt kalitesi ise çok iyi. Ama korsan baskıda da en ufak bir ayrılma, kırık vs yok. Oldukça sağlam bir cilt.
Korsan baskının iç kısımları ise bir hayli başarılı. Haritalardan renkli resimlere, kitap ayracına kadar hiçbir eksikleri yok.
Sonuç olarak şahsi görüşüm eğer arada ciddi bir fiyat farkı varsa “korsan almışım” diye üzülmeye pek gerek yok, çünkü kutu hariç son derece başarılı baskılar bunlar. Eğer geniş bir İngilizce Tolkien koleksiyonunuz yoksa ve sadece sergileme (ve sahip olma) amacındaysanız orijinaline iki katı para vermek istemeyebilirsiniz. Ancak yine de Amazon dışındaki yerlerden bu tür setleri satın alırken satıcıya ısrarla orijinal mi yoksa replika mı olduğunu sormanızı öneririm, çünkü artık fiyatları da orijinal seviyesine çekmeye başladı bazı satıcılar.