Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

Yayın tercihleri onları ilgilendirir, ben yapılan kurnazlıktan bahsediyorum. Ona bakarsak İthaki kitapları dizi ve film adaptasyonları çıkana kadar basmıyor, çıkar çıkmaz yayımlıyor. Üstelik İthaki artık o kadar ölü ki Malazan’dan başka doğru dürüst satan serisi de kalmadı, yarım bıraktıkları serilere devam etmeye niyetleri de yok. Şimdi bir de Brandon’ın Cosmere’e çok da etkisi olmayan bağımsız bir serisini nasıl olsa bütün Sanderson’cılar alır mantığıyla muhtemelen yılda bir tane şeklinde yavaş yavaş, uzata uzata basarlar, savunan arkadaşlar da keyifle satın alırlar.

9 Beğeni

Siteleri bir süredir bakımda o nedenle muhtemelen bu kampanya kitapevlerinde geçerli.

7 Beğeni

İthaki için ilknokta beklenir, yüzde 50 olacak. İş Kültür için yüzde 45 iyi indirim.

Uucuzkitapal.com

4 Beğeni

Bir eserin dizisi veya filmi gelmeden önce okuyucular alıyor ama dizisi veya filmi gelince herkes alıyor Dune filmi geliyor dendiği an satışlar arttı.
İthaki yayınlarının hala takip edilen serileri var Bilimkurgu klasikleri, İthaki Modern, Japon Klasikleri, Karanlık Kitaplar.

1 Beğeni

Bunlar mı kalitesiz ?
Bilim kurgu edebiyatına tukaka gözüyle bakan onlarca yayınevi varken İthaki hala azimle bilim kurgu basıyor.

8 Beğeni

Kitap okumak beğenisi göreceli bir konu arkadaşlar. Bazı insana çok güzel bir eser bazı insanlara güzel gelmeyebilir. Bunun üzerine entellektüel bir tartışma tabi ki yapılabilir. Ama sığ bir tartışma bize bir şey kazandırmaz. Benim de çoğu kişinin beğendiği ama benim beğenmediğim kitaplar oldu. Aynı şekilde benim için üst sıralarda olan yada benim hayatıma etki eden kitaplar belki başka okurlar için bu kadar değerli olmayabilir.

13 Beğeni

Karışmak gibi olmasın ama sanırım arkadaşın vurgusu Bilim kurgu edebiyatının kalitesiz olduğu ile ilgili değil bu kıymetli eserlerin kalitesiz basıldığı ile ilgili. Forumda bu konudan muzdarip olan çok paylaşım yapıldı hali hazırda. Kitapların ortadan ayrıldığı, döküldüğü yada sayfa inceliği vb gibi…

Birde konu dışı tartışmaları fazla uzatmayalım arkadaşlar keza @alper yayınladığı gibi haberleri bekleyen insanlar var ve konu kalabalığında kaçırmasınlar bunları…

11 Beğeni

Kesinlikle haklısınız. Tayflar ve Yıkımın Şarkısını kesinlikle bir edebiyat kültü olacak. Ya da Damsel tam edebiyat klasiği, 1984 ile kesinlikle denk tutulmalı. Aşırı Gizli Cadılar Cemiyetini de tüm öğrencilerime öneririm zaten. 1. Sabahattin Ali, 2. Aşırı Gizli Cadılar. Mutlaka okunmalı.

Sonra Vampir Lordu Düellosu herkes tarafından okunmalı adeta bir “Şu Çılgın Türkler” kadar önemli.

4 Beğeni

Kalitesiz basılmasının yanında berbat çevirileri. Kitapların bir kısmını çevirenler İngilizceyi geçtim Türkçe bilmiyorlar. Sadece olay örgüsü olan, içinde fikir içermeyen kitapları bile anlaşılmaz çeviriyorlar.

5 Beğeni

5 Beğeni

İnsanlar merakla baslarini yildizlara cevirdiginden beri bilim-kurgu sosyal hayatin ve ilerlemenin bir parcasi oldu. Korku folkloru da insanlik tarihi kadar eski, ikisinin de izleri mitolojiden tragedyalara, Faust’tan Ronesans Donemi erken gotik giyotin edebiyatina dek surulebilir.

Gunumuzde her tur ve her sanat dali icin orneklerin bayagilasmasi genel bir sorun. Ama kiyas yapilacaksa, vaktiyle hor gorulen bu turlerin zaman icinde hak ettikleri degeri ve prestiji kazandiklarini hatirlamak yerinde olacaktir. Ayrica, hayal gucunun sinirlarini yoklayan bilim-kurguya edebiyatta ve sinemada gozleri kapamak bizleri karanlik bir dunyaya mahkûm edecektir.

Yelpazeyi ne denli genis tutarsak bilgiye ve hazzina o kadar ulasabiliriz, bunun icin elbette kisitli yasam suremizde araştırmanın ve “aksi halde asla sirasi gelmeyecek” iyi eserlere ulasmanin onemi oncelik arz ediyor.

4 Beğeni

Eğer bir gün kalitesizliği savunursan bu söylediklerinizi aynen kullanırım!!!

Ne kadar çöp varsa bastılar çocuklar, SADECE edebiyat için :roll_eyes: ergenlerin kurt adam, vampir aşkı fantezilerini tatmin etmek için değil :rofl: :rofl:

Ve tabii eminim bu eserler bir 10 yıl sonra da satın alanların kitaplığında olacaktır ! Kilo ile kitap alan sahafların raflarında Değil. İthaki bile sizin kadar inanmıyor bu bastıklarına !

5 Beğeni

Savunmam, cunku iyi kitaplari kotu ceviriler yuzunden dahi kapsam dizi birakacak denli kili kirk yararak kendim, esim ve kizim icin evladiyelik bir kitaplik olusturdum. Gecen ay bu janraya agirlik verirken bahsettiginiz turden onlarca seriye denk geldim. Ama Asimov, Heinlein, Clarke, Bester, Bradbury vb. yazarlarin her turden okuyucu icin lezzetten lezzete kosturan onemli eserlerini bastiklarini da goz ardi etmemek gerek. “Guncel” ve “kotu ceviri” elestirisinin acilen “Uc Cisim Problemi” serisine yogunlastirilmasi gerek. Fuarda onlarca alani gordum, yazik, buyuk paralar. Telif aliniyorsa urunun de hakki verilmeli. Ya da birakiniz, Simulakron-3 YKY orneginde oldugu gibi, isi daha duzgun yapan birileri alsin. Hyperion serisi devam kitaplari icin (Pegasus’tan İthaki’ye gecti) umitliyim. Son BKK cevirisinde Yigit Yavuz’u gormek de guzel oldu. Kendisi İs Kultur Frankenstein cevirisini yapan isim. Boyle hamlelerle gelinsin, elestiriler kendiliginden azalir zaten.

1 Beğeni

Okunmamış 14 bildirimi görünce anlamalıydım konunun yine offtopice kaydığını. Yayınevlerinin yayın politikaları neden bu konuda eleştiriliyor?

9 Beğeni

Arkadaşları gayet uygun şekilde uyarmamıza rağmen tartışmaya devam ediyorlar malesef. Ondan sonra forumun kalitesi vs düştü şeklinde üstten üstten yorumlar yazılıyor ilgili konulara. Hiç kimse kurallara saygı göstermiyecekse bir oluşumdan kalite beklemek imkansız. Siz burada tartişmalarınızda tatmin olacaksınız diye diğer insanlara saygısızlık ediyorsunuz. Denetmenler herkesin arkasını toplamak zorunda olan özel hizmetkarlarınız değil ben yazarım onlar toparlasın mantığını güdecek.Lütfen konu kurallarına uyalım arkadaşlar. Konunun asıl paylaşımları çok geride kaldı malesef…

5 Beğeni

Fullmetal Alchemist (3-in-1 Edition), Vol. 5: Includes vols. 13, 14 & 15 (Kapak Resmi değişebilir)

6 Beğeni

Epsilon Yayın Grubunda 4 kitap 199 TL
Satıcı kitap365
Kampanya 18:00’da bitecek yazıyor ama belli olmaz.

https://www.hepsiburada.com/kampanyalar/epsilon-yayin-grubunda-dort-dortluk-firsatlar?siralama=azalanfiyat&kategori=999999999

5 Beğeni

fihristkitap.com da 1-7 haziran arası tüm kitaplar %50 indirimde.

10 Beğeni

Bu kesin bilgi mi, dediğin gibi site yok, bir şubesine gideyim akşama olmazsa bir iki kitap alırız. :slight_smile:

1 Beğeni