Kitap Kampanyaları - İndirimli Kitap Fırsatları

Amazon da sahaflığa başlamış herhalde :rofl:

2 Beğeni

5 Beğeni

Öyle görünüyor :smiley: .

Amazonda kitapevleri de satış yapabiliyor. O yüzden bazı baskısı tükenmiş eserleri amazon üzerinden sahaflar veya kitapevleri satıyor.

Bilemiyorum, satıcı Amazon görünüyor.

Ama bu özel baskı. Diğer iki yayıneviyle karşılaştırmak doğru değil bence. Gerçi Ötüken’in normal ciltli baskısı da o ikisinden baya pahalı.

1 Beğeni

Philip K. Dick telifi Alfa Yayınlarından İthaki’ye geçti. Yani bunlar Alfa’nın bastığı son PKD kitapları olduğu için böyle fiyat.

Elbette. Özel baskı koleksiyonluk amaçlı. Ama okuduğumu anlamak istiyorsam diğer ikisi daha doğru seçenekler bana göre. İş Bankası’nda ciltli ibaresini de fiziki kalıcılık adına ekledim.

Koleksiyon demişken;

Diğer mecralarda 3-4 katı fiyata rağmen bu güncel baskı en uygunu, ancak, günbegün yeni kitaplar çevriliyorken “nerede duruyor?” diye sormak adına biraz kurcaladığımda, Tess Gerritsen’in henüz 3 kitabının çevrilmiş olduğu bilgisine ulaşıyorum. Steve Berry, Steven Saylor gibi günümüz tarihi polisiye yazarları yok. Şöyle bir sıkıntı var: Eski veya yeni, pek az yazarın tam külliyatı çevrilmişken ve satmadıkları sebep gösterilse de, sonuç olarak kahramanlarının çoğunun maceraları raflarımızda yarım kalmışken, yaraya tuz basar gibi “kim ne yazmış” dökümünü -yarın güncellenmeyecek şekilde- bugün alıp kenara koymak ne kadar verimli olur, orası tartışılır.

Her şey yerli yerinde, tam olsaydı, tam teşekküllü bir inceleme kitabı olarak başucu rehberi hüviyeti görürdü. Şu halde, yayınevlerinin aynı çabayı göstermediği bir türe gönül vermiş bir araştırmacının yoğun emeği var karşımızda. Alanı pişman etmez ama açanı muhtemelen çevirileri göremediğinde pişman edecektir.

Not: Bu fiyatlara dahi kargonun paralı olduğu günlere sonunda gelmiş bulunuyoruz. Emeği geçen herkese deriden enjekte…

2 Beğeni

Telifin İthaki’ye geçtiğini biliyorum. Baskısı tükenen kitaplara yüksek fiyatı normalde sahaflar çeker. Amazon da sahaf olmadığı için fiyat bana tuhaf geldi.

Bir koleksiyonluk da sahafta, hakkını vereyim:

https://www.nadirkitap.com/alfred-hitchcock-the-master-of-suspense-a-pop-up-book-hardcover-moerbeek-kees-kitap37658484.html

Ancaaak, içeriğin hakkını veremiyorum açıkçası, çok yazık.

Neden?

Nedenine geleyim.

Videolardan birine yorumda yazdığım gibi,

It’s a pity there are no worthy picks except Vertigo and Psycho. I had expected Rear Window, North by Northwest, The Lodger, The 39 Steps, The Man Who Knew Too Much, Rope, To Catch a Thief, Dial M for Murder, Strangers on a Train, Trouble with Harry, Suspicion, Notorious… They tried to portray him as a horror movie director, which I hated. He only made three horror movies: Psycho, The Birds, and Frenzy. Because of this, many people don’t watch any Hitchcock movies or only see The Birds and give up.

Vertigo ve Psycho dışında almaya değer bir film görseli yok. Ne Arka Pencere mizanseni ne North By Northwest tarla yahut Rushmore sekansı, ne Lodger’in şeffaf zemini ne Suspicion’un ampulle parlayan bardaktaki sütü, Ne Çok Şey Bilen Adam’ın zilleri ne 39 Basamak’ın kelepçeleri, Ne Rope’taki sandık ne Kelepçeli Aşık’taki çatı, ne tren ne telefon, ne çimlerde yatmakta olan Harry ne yaklaşıp uzaklaşarak kurguya selam çakacak Notorious çifti… Ne var? 2 adet Tippi Hedren, 1 adet “lovely” Frenzy ile Psycho dopingli “korku” etiketi yaftalanmış ustaya, üstüne Torn Curtain gibi yine son dönemden zayıf bir yapım. Haricinde, en başta Saboteur’un Özgürlük Heykeli sekansı var.

Yani Hitchcock’un 55 filminden üçünde bulacağınız “korku filmleri yönetmeni” yaftasını kitaba etiket olarak layık görmüşler. Zaten bu yüzdendir ki çoğu insan bir veya iki filmden sonra soğur ve külliyatından mahrum kalır. Oysa Harry kara mizahtır, Northwest Bond filmleri öncülüdür, I Confess romans, Mr. and Mrs. Smith screwball, Vertigo son dönem noir, 40-50 dönemi filmlerin hemen hepsi suspense yani kah kaygısal kah duygusal gerilim yaratımının başyapıtlarıdır. Böylesi bir hazineden çıka çıka bu cılız eserin çıkması ve bir muadilinin olmaması büyük kayıp. Ebat olarak da kitaplıklarda ancak en tepeye konacak hantallıkta. Kullandıkça kondisyonunun düşeceği de öngörülebilir. Haliyle, kaçan bir fırsat olarak görüyorum, ama pop-up niteliği yönünden almak isteyene iyi bir yatırım olacaktır.

137,50 ₺ tabi ilknokta üzerinden 500₺ altında kargo ücreti de var. Yani bekleyip Amazon’dan almak daha mantıklı geldi bana. Yüzde 40 indirimle de aynı şeye denk geliyor. Ki orda 75₺ ve 50₺ kuponlarda bulunuyor.

2 Beğeni

Çekiliş başlığını çekiliş haberini paylaştıktan sonra gördüğümden sonucu yine burada paylaşıyorum :slightly_smiling_face:. Umarım forumdan bir arkadaşa çıkmıştır.

Edit: Bu cümle ne kadar saçma olmuş. Doğrusu şöyle olmalı. Çekilişin sonucunu yine buradan paylaşıyorum çekiliş haberini de buradan paylaştığım için. Çekiliş başlığını sonradan görmemle hiç bir alakası yoktur olayın. :slightly_smiling_face:

Oxford Antik Anadolu kitabı takip ettiğim kadarıyla bin liranın altında hatırlamıyorum. Şu an Amazon’da 977 lira.

1 Beğeni

2 Beğeni

10 Beğeni

Echoes of the Fall serisinin 3. kitabı.

5 Beğeni

Keşke dilimize de kazandırılsa :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Paylaşıldı mı bilmiyorum ama Amazon’da böyle bir şey gördüm.

Canım, kıyamam. Bir gün erken başlatıp karşıdan hareket görmeyince ne yapacağını şaşırmış. Müthiş hamle.

1 Beğeni