Kitap Kapaklarında Sevilen ve Nefret Edilen Şeyler

sanırım yazılabilecek her şey yazılmış. Beni en çok rahatsız eden iki sıkıntı dan biri kapağın bütünlüğünü bozacak şekilde baskı sayısı ve bilmem ne ödüllü vs yazması. Diğeri ise özellikle klasiklerde yazarın fotoğrafını koyması. Örneğin bir bilim adamının romanı Mustafa İnan’ın biyografisi ama kapakta Oğuz Atay var. Bana sanki romanı değil de yazarı sattığı izlenimini yaratıyor. Gerçi yazarın ismini 50 punto ile yazıp kitap adını 10 punto ile yazmak da kitabı değil yazarı satmak.

Tutunamayanlar’da ise ilk baskı kapağı acayip hoşuma gitti ama kitabın ilk baskısı 1500 lira. Yine alacağım zamanı gelince kütüphaneye ekleyeceğim ama Ey iletişim yayınları duy beni :slight_smile:
Orjinal kapağı da bırakayım buraya.

Edit: En önemlisini unutmuşum. İllüstrasyon yerine manken veya modellerin bulunduğu kapaklar. Wattped ve kişisel gelişim kitaplarından bahsetmiyorum tabii. Onların içerikleri de çoğunlukla tırt olduğu için kitapla uyum gösteriyor. Genelde dizisi veya filmi çıkmış kitaplara da yapıştırıveriyorlar filmin posterini veya ana karakterin bir fotoğrafını. Yazarın resmini koymak ile bu bana az buçuk photoshop bilen bir stajyere şablonu verip yaptırıyorlar gibi geliyor.

Bir de kapaklara özenilmemesi çok canımı sıkıyor. Bu nedir Allah aşkına. İnsan hiç mi özenmez.

Çok benzer versiyonları İngilizce sürümlerinde de var. İllüstrasyonlar aynı olduğu için 14. kitabı karşılaştırmak daha doğru olacak diye düşünüyorum. Benzer düşünceyle hazırlanmış kapaklar ama fark ortada 2 buçuk sene önce okulun kütüphanesinden ödünç alarak okuyordum ama finallerden sonra uzun bir ara girince yarım kaldı Zaman Çarkı serisi. Çok da keyifliydi bir bahane bulsam da tekrar başlasam iyi olacak.

4 Beğeni