Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

@swarf Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Aralarından biten serilerden üç tane tavsiye etseniz hangilerini ederdiniz, hepsini aynı anda okuyamam çünkü :))

@Akahige Bitmiş seri olması benim için daha iyi olur. Centilmen Piçler’in tamamlanmadığından haberim yoktu, bilsem listemden şimdilik çıkarırdım. Farseer’de ilgimi çekti ama yorumları fazla olumlu değildi. Farseer veya Kadim Kanunlardan başlayayım o zaman. Teşekkürler

2 Beğeni

İlk dördünden başlayabilirsiniz. Geri kalanını keyfinize göre seçip okuyun.

1 Beğeni

Bulabilirseniz ve alınabilir bir fyat isterseler YKY Delta baskısı var. 2025’de telifi düşecek, YKY’nin yeniden basacağını umuyorum

2 Beğeni

Güzel bir noktaya parmak basmışsınız, maalesef alınabilir bir fiyatın uzağından yakınından geçmiyor fiyatları. :pensive:

Bekleyeceğiz artık o zaman…

2 Beğeni

Daha önce hiç Yaşar Kemal okumadım. Hocamız derste İnce Memed’i mutlaka okuyun dedi. Dediği gibi okuyacağım. Ama yazarın çok fazla eseri var. Hiç okumamış birine İnce Memed dışında tavsiye edebileceğiniz görece daha kısa bir eseri var mı?

2 Beğeni

Yılanı Ölsürseler, Ağrı Dağı Efsanesi ve Üç Anadolu Efsanesi’ni tavsiye ederim.

2 Beğeni

Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca

Yaklaşık 200 sayfadır.

2 Beğeni

Savaş ve strateji üzerine yazılmış kapsamlı kaynak arıyorum.
Sun Tzu- Savaş Sanatı’nı okudum Carl Von Clausewitz - Savaş Üzerine’yi okuyorum.
Güncel ve akademik bir kaynak tercih sebebi ancak öncelikli kriterim kapsamlı olması.

Ekleme: Şimdi keşfettim, Meskun Mahallerde Savaş Stratejisi - Suat Begeç tam aradığım türde bir kitap.

2 Beğeni

Bulabileceğiniz en iyi kaynaklardan diyebilirim. Ülkemizdeki üniversitelerde çalışan akademisyenlerimiz tarafından yazılmış bölümlerden oluşuyor. Her bölüm bir düşünürü ele alıyor. Epey kapsamlı bir kitap. İçlerinde ders aldığım iki hocam var :slight_smile: . Zaten bu da bir hocam tarafından tavsiye edilmişti. Fiyatı biraz tuzlu maalesef. Ama ilginiz varsa mutlaka bakın derim.

4 Beğeni

Teşekkür ederim. Ucuza almak için fırsat kollayacağım artık.

2 Beğeni

Ben İnce Memed okuyarak tanışmıştım yazarla ve hiç zorlanmadan okuyabildim. Yazarı daha çok sevmeme neden oldu :)) Tabii herkes aynı değil; çok emin değilseniz daha az sayfalı kitaplarını tercih edebilirsiniz: Yılanı Öldürseler ve Ağrıdağı Efsanesi :100: mesela.

2 Beğeni

Aslında ben de direkt olarak ondan başlamak istiyorum ama elimde İnce Memed gibi yerli yabancı bazı sağlam eserler var. Onlar bitene kadar yazara en azından bir giriş yapayım dedim. Çok sağolun tavsiyeleriniz için :slight_smile: @Tobizume @cusseliahmethoca

3 Beğeni

Korku - Gerilim - Polisiye
Gerilim - Polisiye
Korku - Polisiye
Polisiye

Konularından kitaplar - kitap serileri - yazarlar önerebilir misiniz?

Önerdiğiniz kitapların kimin tarafından anlattığını yazar mısınız?
Yani:
Polisin vb. tarafından
Suçlunun vb. tarafından
Hem polisin vb. hem de suçlunun vb. tarafından

1 Beğeni

Kimin ağzından okuduğunuza kendiniz karar vermelisiniz. Polisiye kitaplarda bunu sormanız her kitap için olmasa da biraz spoiler oluyor.

Gerilim - polisiye şu an okuduğum kitabı önerebilirim. Daha bitirmediğim için bunda söylüyorum, şu anlık polis ve kurbanların ağzından okuyoruz. Andreas Gruber - 48 Saat severseniz kitabın birbirinden bağımsız devam kitapları var. 48 Saat’in sonlarına geldim çok iyi gidiyor, sonuna bağlı olarak mükemmelde diyebilirim.

Geçen haftalarda okuduğum netflix’de kısa dizisi olan Harlan Coben Orman önerebilirim. Gerilim-polisiye türünde yine güzeldi, beni sürekli içinde tutmayı başardı. Severseniz yazarın bir sürü kitabı var çevrilmiş.

Farklı bir tür olarak bilim kurgu - polisiye Sahte Bellek - Blake Crouch önerebilirim.

Gerilim-polisiye Fitzek-Paket en sevdiğim aralarında buydu.

Daha vardır ama hatırlamıyorum, iyi okumalar.

3 Beğeni

Hepsini ben de öneririm. 48 saat müthişti. :slight_smile: Sahte Bellek okumadım sadece. Fitzek Terapi ve Uyurgezer de çok iyiydi. Yolcu 23 kitabı da çok iyidir.

3 Beğeni

Uyurgezer’i ben de okudum evet güzeldi. Ama Paket benim için daha güzeldi :slight_smile:

Asıl polisiye kitap denince senin önermen lazım, ben de bekliyorum önerilerini okuduklarına bak bakalım :slight_smile:

3 Beğeni

İkinci dünya savaşı ile ilgili roman önerisi alabilir miyim? Özellikle nazi Almanyasın da geçen ve hali hazırda baskıları olan. Teşekkürler şimdiden.

1 Beğeni

Kızıl Nehirler- Jean Cristophe Grange’in
çok iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Okuduktan sonra yazara aşık olmanız olası. Kitabı bitirince diğer kitaplarını kendiliğinden listeye eklersiniz zaten. Toplamda 15 kitaplık bir külliyata sahip. Her canınız çektiğinde uğrayacağınız bir limanınız olur :slight_smile:

2 Beğeni

Bir ara daha fazla yazarım ama aklımda olanlardan J.D.Barker’dan 4. Maymun- 5. Cinayet - 6. Yaramaz Çocuk serisini tavsiye ederim. Ayrıca Mario Mazanti Şah-mat, Öldürmek İçin Mükemmel Bir Gün, Ölümle Randevu, Gördüğüne Asla İnanma, On İçimdeki Katil ve 444 Basamak kitaplarını kesinlikle okuyun. Bunların bazıları sıralı okunmalı. Chris Carter Haçlı Katil ve Korku Avcısı var bir de.

3 Beğeni

Teşekkür ederim.

@Ufuk @Erdal_01 @Herhangibiri

2 Beğeni