Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Hangi tür olursa olsun farketmez. Her türden kitap önerisi isteyebileceğiniz ve önerebileceğiniz bir konu.

15 Beğeni

images (27)

Açlık çekmenin nasıl bir şey olduğunu hissettiren bir kitap.Yazar olmak isteyen birisinin bir yandan da açlıkla mücadele etmesi etkileyici bir şekilde anlatılıyor.Ayrıca bu kitabı aç iken okumak kitabın etkileyiciliğini artırabilir.Halen okumamış olan varsa öneririm.

13 Beğeni

Fantastik edebiyat tavsiyeleri.

9 Beğeni

Bilim kurgu olarak önerebileceğin en iyi 5 kitabı yazarmısınız.

5 Beğeni

-Maymunlar Gezegeni
-Ben, Robot
-Zaman Makinesi
-Dune (İlk kitabını biraz okumuştum.Güzeldi.Ama bazı sebepler yüzünden bitirmedim.)
-Fahrenheit 451
-Cesur Yeni Dünya
-Otostopçunun Galaksi Rehberi

Daha bir sürü vardır en güzellerden.

7 Beğeni

Tmm çok teşekkürler. :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

İthaki’nin bilim kurgu klasikleri serisine bir bakmanızı öneririm.

3 Beğeni

Kişisel olarak en beğendiğim 5 bilim kurgu kitabını sırasız olarak şöyle listeleyebilirim :

Ben, Robot - Isaac Asimov
Dune serisi - Frank Herbert
Çocukluğun Sonu - Arthur C. Clarke
Sonsuzluğun Sonu - Isaac Asimov
Maymunlar Gezegeni - Pierre Boulle

Maalesef henüz okumadığım ancak yakın zamanda okumayı planladığım çok fazla kitap var. Asimov’un Vakıf serisi bunlardan biri mesela. Neredeyse hiç olumsuz bir yorum okumadım bu seriyle ilgili. Ona da bir bakabilirsiniz isterseniz.

8 Beğeni

Otomatik Piyano - Kurt Vonnegut
Çocukluğun Sonu - Arthur C. Clarke
Mülksüzler - Ursula K Le Guin
Ben, Robot - Isaac Asimov
Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? - Philip K. Dick
Dune - Frank Herbert

Alfred Bester kitapları çok övülüyor ama daha okumadım. Onlara da bakabilirsiniz.

7 Beğeni

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Joanne Greenberg

SAVE_20200725_123018

Kitap şizofren bir kız olan Deborah’ın hastalıkla mücadelesini ve akıl hastanesinde yaşadıklarını konu alıyor. Tavsiye ettiğim arkadaşım beğenmese de beni çok etkilemişti.

4 Beğeni

Neil Gaiman’ın eğlenceli tarzını çok seviyorum. Aynı zamanda kitaplarındaki mitolojik ögeleri ve fantastik unsurları gerçekle harmanlaması çok hoşuma gidiyor. Tüm kitaplarını öneririm. Ama en çok önerdiğim kitabı Anansi Çocukları. İlk okuduğum kitap olduğu için sanırım:(( Duygulandım… Maalesef satışı yok ama ikinci el bulursunuz belki hatta belki kitaplığınızda vardır da okumamışsınızdır. (umarım) :smiley: Bu da rıhtımdaki incelemesi.

5 Beğeni

Bu kitap aslında Amerikan tanrılarından sonra okunmalı. Birkaç ince nüans var kaçırmamak için bence ilk onu okumalılar.

@Shelpe Ithaki BKK bilimkurgu önerisi olarak iyi bir öneri değil bana kalırsa., kendimi hep bilimkurgu okuru olarak gördüm. Seride iyi kitap sayısı yüzde 20-30 arası. Bazı kitaplar evet olağanüstü mesela Dune. Ama bu serinin “iyi bilimkurgu kitapları” serisi değil de “bilimkurgu” serisi olduğunu unutuyor insanlar. Seride birçok bilimkurgu yazarı eksik. PKM, Lem bunlara ilk örnekler. Lem tek kitabıyla yine olsa da PKD çok büyük eksiklik. Bu seriyi karalamak değil anlamanızı ıstiyorum, türü sevenler serinin kitaplarına bakabilirler yeni kitap tavsiyeleri için, bu doğru. Ancak serinin tamamını en iyiler sınıfına sokmak büyük hata olur.

Bilimkurgu önerisi olarak
Asimov - Ben Robot
LEM - Solaris
Karin Tidbeck - Zeplin
PKD - Vulcan’ın Çekici
Ted Chiang - Geliş ya da Nefes

4 Beğeni

Amerikan tanrıları gözümü korkuttu diye ben önce anansi okumuştum. Ama dediğiniz gibi olsa daha iyi olur. Ben anansiyle yazarın tarzına giriş yaptım ve zirve derecesinde sevdim. :))

2 Beğeni

Arkadaşlar Alfa Kitap’tan alışveriş yapmayı düşünüyorum. Muhtemelen Çehov’un üçlü setini alacağım hazır yanında hediye kitap da varken. Alfa’dan alışveriş yapacağım için PKD ya da Lem de almayı düşünüyorum. Ancak daha önce ikisinden de kitap okumadım. Bilim kurgu temelim var diyebilirim, müthiş bir seviyede olmasa da sıfırdan başlamıyorum yani. Daha önce bazı arkadaşlar önerilerde bulunmuştu PKD ile ilgili ancak not almadığım için unutmuşum. :see_no_evil: Acaba hangi kitapları önerirsiniz bu iki yazardan? Ya da direkt Alfa Kitap’tan ne önerirsiniz mutlaka okuyun diyebileceğiniz?

@SJack Bu arada bu başlık çok iyi oldu. Çok teşekkürler katkınız için. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Kendime ait ilk 3;

  1. 2001: Bir Uzay Macerası
  2. Sonsuzluğun Sonu
  3. Çocukluğun Sonu
3 Beğeni

Ben PKD’den Toplu Öyküleri öneriyorum kesinlikle. Lem kitaplarından da çok sevdiğim Yıldız Güncesi’ni öneririm. :slight_smile: Ayrıca rica ederim. Baktım genel bir konu yok. Herkes ayrı ayrı konu açacağına tek bir konu üzerinden yapılsın bu iş diyerek açmış oldum konuyu.

5 Beğeni

Ders kitabı gibi olacak sanırım beyaz kağıda basmışlardı onu, değil mi? :sweat_smile: O zaman öykülerle başlıyorum. Tarzı hoşuma giderse romanlarıyla devam ederim zaten muhakkak. Dönüşüm Hastanesi’ni de düşünüyordum aslında. Önce dediğinizle başlayayım, sonra ona geçerim. Teşekkürler öneriler için. :+1:

3 Beğeni

Keske ciltli kitapları hep beyaz kağıda bassalar. Sararmıyor en azından :rofl: Ben beyazla kahverengi arasında okumada fark görmüyorum, hatta beyaz yazıları daha belirginleştirdiği icin daha okunur oluyor. Tabi kitabın masrafı epey artıyor beyaz olunca.

4 Beğeni

Bana göre PKD’nin ciltli kitaplarının fiyatı çok makul. Evet beyaz kağıt biraz kitabı farklılaştırıyor ama okumaya başlayınca iyi ki beyaz kağıda basmışlar dedim ben.

@raispecial Öykülerini beğeneceğinizden eminim. PKD okumaya başlayan herkesin bu kısa öykülerden başlamasını öneririm.

4 Beğeni

Stephen King den başlangıç için kitap önerirmisiniz. Ağır gelmiycek türden.

2 Beğeni