Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Yazın Sanatı sanırım kalmamış ama diğer kitabı okuyacağım. Teşekkürler.

1 Beğeni

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.

Şimdi, bir konuda daha soru sorayım:

Virginia Woolf kitapları alacağım. Set gibi olursa çok hoş olur ama sanırım yok tam olarak. Özellikle; kendine ait bir oda, Jacob’un odası, deniz feneri ve dalgalar kitapları tercihim.

Sia Kitap bir set yapmış fakat hiç okuma yapmadım kendilerinden. Çeviri ve redaksiyon nasıldır?

İş Bankası bir kısmını basmış fakat tüm eserlerin olmaması durumu var.

Nispeten hızlı çıkartan ve beni senelerce bekletmeyecek bir öneriniz var mı?

Çeşitli yayınevlerinden toplama yapacağım yoksa. Bu konuda yine önerilerinize açığım. En önemli kriterim; yazar burada ne demek istemiş de çevirememişler acaba, demek istemiyorum.

Aynı soruları Thomas Hardy için de soruyorum.

2 Beğeni

İletişim yayınları toplu eserler olarak basıyordu. Ancak okumadığım için çeviri, düzelti, dizgi, imla hakkında yorum yapamıyorum.

1 Beğeni

Thomas Hardy’nin iki kitabını okudum. Buradaki çevirmen adayı olan arkadaşlar ya da çevirme konusunda kıyas yapacak daha donanımlı okurlar var. Onlar tabi daha iyi bilirler ama ben Can Yayınları baskısını okudum ve çok beğendim. Gayet duru ve anlaşılır dili vardı. Martı yayınlarıyla falan olacak iş değil bu. :grin:

1 Beğeni

Çok alternatif yok zaten Thomas Hardy kitaplarında.

Tess - Koridor
Tess ve Çılgın Kalabalık - Can
Orman Sakinleri- Adsız Sansız Jude - İletişim

İletişimleri okumadım ama Koridor- Can baskıları benim de okuduklarım arasında. Çılgın Kalabalıktan Uzakta kitabını hikayeden çok betimlemeleri nedeniyle daha çok sevmiştim.

1 Beğeni

Tess hikaye olarak beni çok üzmüştü. Filmini de izleyince baya etkisi altına girmiştim. Ama en eğlenerek okuduğum kitabı benim için de Çılgın Kalabalıktan Uzak olmuştu. Filmi de gayet güzeldi. :slight_smile: Tess’in koridor baskısı da çok güzel ama nedense Can Yayınlarının çevirilerine her zaman daha sıcak bakıyorum. Bir de klasik anne moduyla “takım bozulmasın” mantığını istedim galiba. :slight_smile:

2 Beğeni

Thomas Hardy - Çılgın Kalabalık’tan Uzak’ı Can’dan okuyabilirsiniz. Onun dışındaki kitapları İletişim’den okudum ben.

1 Beğeni

İşte bunları ben de gördüm ama bana net bir şey demelisiniz arkadaşlar bu devirde. :slight_smile: Şunun çevirisi iyi, buna hiç bulaşma gibisinden. Sia butik bir yayınevi bildiğim kadarıyla desteklemek de isterim ama içerik nasıldır bilemiyorum.

Hardy ve İletişim konusunda bazı şüphelerim var. İletişim’in her çevirisi mükemmel değil. Ayrıca muadillerine göre ciddi pahalı.

Set olarak almak gibi bir şey mümkün değil gibi.

Çılgın Kalabalıktan Uzak kitabı elimde var. Can olması lazım. Çok eski bir basım dağılmazsa işimi görür.

Sanırım bu yazar külliyatlarının bu şekilde olması gittikçe sinirimi bozuyor.

1 Beğeni

Sia çevirileri piyasadaki en iyi çeviriler olarak okumuştum burada. Yazarın başlığında sanıyorum bir rehber vardı. Ben de ona istinaden Sia’dan aldım zamanında.

1 Beğeni

Manyak, psikopat, kötücül ana karakterli kitap arıyorum. Otomatik Portakal’ı okudum şu an da Amerikan Sapığı’nı okuyorum, ikisini de çok sevdim.

2 Beğeni

İlk aklıma gelenler.

• İhtiyarlara Yer Yok - Cormac McCarthy
  • Düş Yakamdan Şeytan - Donald Ray Pollock
  • Tanrı’nın Bir Kulu - Cormac McCarthy
6 Beğeni

Patrick Suskind - Koku’ya da bir bakın isterseniz.

2 Beğeni

Bilim-kurgu olur diyorsan Alfred Bester. Üç hikayesini okudum üçü de böyleydi.

2 Beğeni

Sırf içindeki doğa tasvirleri ve kapaktaki resim yüzünden almak istiyorum bu kiabı ne zamandır. Ama çok pahalı ve aşk meşk olayları okurken beni boğar mı bilemiyorum.

2 Beğeni

Bilimkurgu ve Korku türünde epey kitap okumama rağmen Fantastiğe pek ağırlık vermediğimi farkettim, daha doğrusu Malazan beni çok cezbetti fakat önce bir kaç fantastik seri okuyayım dedim. Narnia, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisini okumuştum, Harry Potter dışında diğer ikisini de çok beğenmiştim. Bunlardan başka neler önerebilirsiniz bana? Aklımda Kadim Kanunlar veya Centilmen Piç serisi var.

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, Sait Faik’in toplu eserlerinin olduğu, hala basımı olan bir baskı var mı? Ben araştırdım fakat bulamadım, İş Bankası’ndan da hepsini ayrı ayrı almak istemiyorum.

1 Beğeni

Kralkatili Güncesi, Fırtınaışığı Arşivi, Buz ve Ateşin Şarkısı, Zaman Çarkı, Gediksavaşları Efsanesi, Ejderhamızrağı, Farseer Üçlemesi, Amber Yıllıkları, Witcher, Sissoylu, Kargalar Meclisi, Conan, Kara Elf Üçlemesi, Diskdünya, Kara Büyücü Serisi, Yerdeniz, Kuzgunun Gölgesi, Belgariad, Elenium, Miras Döngüsü, Ölüm Kapısı, Elric Destanı, Kara Kule, Doğruluk Kılıcı, Gormenghast, Kılıçların Kitabı Üçlemesi, Barut Büyücüsü, Büyücüler, Işıkyaratan, Parçalanmış İmparatorluk, Yeni Güneşin Kitabı, Parçalanmış Deniz.

2 Beğeni

Kadim Kanunlar Yüzüklerin Efendisi ve türevlerinin eleştirisi gibi bir seri. Ejderha Mızrağı, Zaman Çarkı gibi benzer serileri de okuyup bu tarzdan sıkılmaya başlayınca daha zevkli olur bence. Ama çok okumak istiyorsanız sadece Yüzüklerin Efendisi de yeterli olur, ana karşı çıktığı şey o çünkü.

Kralkatili Güncesi, Buz ve Ateşin Şarkısı, Centilmen Piçler gibi serilerin uzun süredir yeni kitabı çıkmıyor. Eğer hikayenin yarım kalması sorun olmayacaksa üçü de iyidir. Benim favorim Kralkatili Güncesi.

Brandon Sanderson kitapları iyidir ama yayınevi saçma işler yapıp duruyor. Fırtınaışığı henüz tamamlanmadı. Bizim çeviri süresiyle de birleştirince uzun süre yeni kitap beklersiniz. Sissoylu ilk üçleme ve Savaşkıran’ı önerebilirim.

Yerdeniz benim en sevdiğim serilerden biri. Diğer serilerden farklıdır ama fantastiğe başlama konusunda iyi bir tercih olur. Kendinden sonra gelenleri çok etkilemiş bir seri. Özellikle Kralkatili Güncesi ve Centilmen Piçler’den önce okumanızı öneririm.

Farseer modern fantastiğe giriş için iyi olur. Çok fantastik öge olan bir seri değil ama entrika konusunda iyi. Kralkatili’nden önce okusanız iyi olabilir, Rothfuss bu kitaptan ciddi miktarda etkilenmiş. Finalin yeterince tatmin edici olduğunu düşünmüyorum ama devam kitapları varmış zaten. Alfa onları da basacağını söylemişti.

6 Beğeni

Orman Sakinleri’nin (İletişim) ikinci sayfasından iki cümle (tam sizlik :grin:):
“Şu dikkatimizi çevirdiğimiz noktada, örneğin korunun ağaçtan duvarının yanından anayola geçince insan bir gariplik çöker, o yolun boşluğunda bir an durmakla tek bir adımda, insan yoldaşlığından yoksun kaldığınız gibi kötü ruhların dünyasına bile geçmiş olabilirsiniz.”
“Pek özenli giyim tarzından tam bir kır insanı olmadığı daha ilk bakışta göze çarpıyordu; manzaranın hüzünlü güzelliğiyle, rüzgârının müziğiyle, geçip giden arabaların solgun hayaletleriyle bu eski anayolun verdiği duyguya rağmen haliyle tavrıyla o aslında sadece yolunu şaşırmış biri olduğu gösteriyordu,”

1 Beğeni

Çeviri böyleyse kalsın. :joy:

Bence siz de okumamalısınız. :sweat_smile:

1 Beğeni