Yunan, Mısır, Japon ve Kelt mitolojisi ile ilgili kitap almak istiyorum. Japon mitolojisi için Michael Ashkenazi’nin, Kelt mitolojisi içinse William Butler’ın kitabını belirledim. Yunan ve Mısır mitolojisi için de sizin önerilerinizi bekliyorum.
Avustralya’da hapishanede kaçan bir gangsterin, Hindistan’a vardıktan sonra illegale meyil eden hayatının anlatıldığı yarı gerçek, yarı kurgu otobiyografik kitap.
Aziz Nesin’i daha önce okumadım ve bir yerden başlamak istiyorum. Öneride bulunacak olan var mı? Çok farklı türlerde yazmış. Hangilerinden başlamalı önce? Genelde yazarların piyesleri varsa ilk onlardan başlıyorum. Ama roman tavsiyesi de istiyorum. İlk olarak hangisini okusam Aziz Nesin’i anlamaya başlarım?
Yazarın piyeslerini henüz okumadım ama öykülerini ve romanlarını okudum ve onları beğeniyorum. Öyküleri siyasi hiciv ve toplumsal taşlama ağırlıklı olduğu için hangisinden başlayacağınız pek fark etmiyor, yine de Ah Biz Eşekler ve Memleketin Birinde adlı öykü kitaplarını tavsiye ederim. Yazarın tarzı roman yazmaya pek uygun olmasa da Zübük ve Şimdiki Çocuklar Harika adlı romanlarını çok beğeniyorum. Yazarın okuduğum açık ara en iyi kitabı Zübük’tü, yazara bu kitaptan başlanmasını tavsiye ederim.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Yazarın hikaye alanında tanındığını biliyorum. O yüzden hikayeleriyle başlamak da mantıklı geldi ama ben çok hikaye insanı değilim . Romanlarına bakarım ilk.
Bilim felsefesi konusuna ilgi duyanlar için, başlangıç seviyesinde yararlı bir Türkçe kaynak… Popper, Wittgenstein, Kuhn, Lakatos, Althusser, Feyerabend gibi filozoflar neyi anlatıp savunmuşlar, bunları güzelce özetleyen bir kitap… Yazar, kitabın yazılış amacını şöyle açıklamış: Modern bilimin ne olduğuna ilişkin 20. yüzyıl boyunca yapılan tartışmalarla okuyucuyu tanıştırmak ve bilim üzerine düşünmek isteyenlere bir çerçeve oluşturmak, onları bu konuda kendilerinden önce veya eş zamanlı olarak üretilen düşüncelerle tanıştırmak.
İyi geceler, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar, uzun zamandır roman yazma ile ilgileniyorum. Bir konuda eksik olduğumun farkına vardım, sıfırdan “türkçe dil bilgisi” öğrenmek istiyorum bana önerebileceğiniz kitap veyada youtube kanalı varmı?
Aşağıdaki kitapları bana önerdiler bunları yeterlimidir.?
Arkadaşlar selam, 3. kez Assassin’s Creed 2’yi bitirince, oyunun geçtiği döneme çok yükseldim ve bu dönemi arka planda anlatan kitaplar okumaya heveslendim.
Rönesans’la veya Medici’lerle ilgili kitap tavsiyeniz var mıdır? Tercihim roman olması yönünde, diğer türlü afakanlar basıyor beni. Ama derseniz ki bu kitap roman değil ama çok akıcı, o da kabulümdür. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba bu kitaplar iyidir 1 ve 2. kitap gerçektende çok iyi. Tapınak Şövalyelerinin Yargılanışı - Malcolm Barber Tapınak Şövalyelerinin Tarihi Yeni Şövalyelik - Malcolm Barber Tapınak Şövalyeleri - Pierls Paul Read
Malcolm Barber’in Haçlı Devletleri Tarihi’ni almıştım. Yazdığınız iki kitaptan Tapınak Şövalyelerinin Tarihi’ni sitelerde dün aradım ama bulamadım. TŞ’nin Yargılanışı İdefix’te var. Bu kitabın sadece yargılanışa odaklandığını düşünerek tereddüt ettim doğrusu.
Ancak özellikle TŞ’nin Tarihi’ni almak istiyorum gerçekten. Ama tükenmiş durumda. Son çare Nadir’e bakmak sanırım.
Kitap/roman yazarken okulda öğrendiğimiz bilgilerden ziyade daha farklı bir kural olduğu için yazım kılavuzları üzerine bir kitap araştırmanızı öneririm.