Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Şu sitede, kitaplarla ilgili çok sayıda liste var:

https://thegreatestbooks.org/lists

Şurada ise, tüm zamanlar için “En İyi On” listeleri var:

http://toptenbooks.net/books/all-time-top-ten-lists

Aşağıdaki ise, kapsamlı bir Türkçe kaynak… Geniş kitap önerileri listesi (farklı tür ve temalara göre kitap tavsiyeleri):

https://kitapokurum.blogspot.com/2020/05/kitap-onerileri-listesi-kitap-tavsiyeleri.html

4 Beğeni

Hep Uçan Sınıf’ı tavsiye ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Yunan, Mısır, Japon ve Kelt mitolojisi ile ilgili kitap almak istiyorum. Japon mitolojisi için Michael Ashkenazi’nin, Kelt mitolojisi içinse William Butler’ın kitabını belirledim. Yunan ve Mısır mitolojisi için de sizin önerilerinizi bekliyorum.

1 Beğeni

Avustralya’da hapishanede kaçan bir gangsterin, Hindistan’a vardıktan sonra illegale meyil eden hayatının anlatıldığı yarı gerçek, yarı kurgu otobiyografik kitap.

9 Beğeni

Selamlar,
Halk oyunlarının tarihi ile ilgili derleme gibi bir kitap var mı bildiğiniz?

1 Beğeni

Doğrudan tarihi ile ilgili değil belki ama genel olarak halk oyunları ile ilgili şöyle kitaplar var:

“Türk Halk Oyunlarının Şamani Kökleri” (yazar: Dr. Merdan Güven) (Fenomen Yayıncılık)

“Ulus’un Dansı - Türk Halk Oyunları Geleneğinin İcadı” (yazar: Berna Kurt) (Pan Yayıncılık)

“Gelenekten Geleceğe Halk Oyunları” (yazar: Mesude Eğilmez) (Ütopya Yayınevi)

“Halk Oyunlarının Anlatımı Üzerine” (yazarlar: İsa Doğan & Ahmet Şenol) (Berikan Yayınevi)

“Türk Halk Oyunları Kataloğu” (yazar: Mahmut Ragıp Gazimihal) (Kültür Bakanlığı Yayınları) (3 cilt)

“Türk Halk Oyunları” (yazar: Ruhi Su) (Kültür Bakanlığı Yayınları)

“Türk Halk Oyunları” (yazarlar: İsmail Ekmekçioğlu & Cüneyt Bekar & Metin Kaplan) (Esin Yayınevi)

“Türk Halk Oyunları” (yazar: Naciye Akyıldız) (Ya-Pa Yayınları)

“Türk Halk Oyunları - Fiziksel Zihinsel Boyutları” (yazar: Dr. Mustafa Kaya) (Ürün Yayınları)

Aşağıdakiler ise bazı yazılar:

https://kabafii.com/halk-oyunlari-tarihi-ve-cesitleri-2829

https://innosfera.org/kultur-sanat/55808-turk-halk-oyunlari-halk-oyunlarinin-tarihcesi.html

https://sites.google.com/site/mrccan/halk-oyunlari/halk-oyunlarinin-tarihcesi

1 Beğeni

Aziz Nesin’i daha önce okumadım ve bir yerden başlamak istiyorum. Öneride bulunacak olan var mı? Çok farklı türlerde yazmış. Hangilerinden başlamalı önce? Genelde yazarların piyesleri varsa ilk onlardan başlıyorum. Ama roman tavsiyesi de istiyorum. İlk olarak hangisini okusam Aziz Nesin’i anlamaya başlarım?

1 Beğeni

Yazarın piyeslerini henüz okumadım ama öykülerini ve romanlarını okudum ve onları beğeniyorum. Öyküleri siyasi hiciv ve toplumsal taşlama ağırlıklı olduğu için hangisinden başlayacağınız pek fark etmiyor, yine de Ah Biz Eşekler ve Memleketin Birinde adlı öykü kitaplarını tavsiye ederim. Yazarın tarzı roman yazmaya pek uygun olmasa da Zübük ve Şimdiki Çocuklar Harika adlı romanlarını çok beğeniyorum. Yazarın okuduğum açık ara en iyi kitabı Zübük’tü, yazara bu kitaptan başlanmasını tavsiye ederim.

4 Beğeni

Teşekkür ederim yorumunuz için. Yazarın hikaye alanında tanındığını biliyorum. O yüzden hikayeleriyle başlamak da mantıklı geldi ama ben çok hikaye insanı değilim :smiley: . Romanlarına bakarım ilk.

2 Beğeni

Kitabın adı: “Bilim Felsefesi”

Yazar: Ömer Demir

(200 sayfa, Sentez Yayınları)

Bilim felsefesi konusuna ilgi duyanlar için, başlangıç seviyesinde yararlı bir Türkçe kaynak… Popper, Wittgenstein, Kuhn, Lakatos, Althusser, Feyerabend gibi filozoflar neyi anlatıp savunmuşlar, bunları güzelce özetleyen bir kitap… Yazar, kitabın yazılış amacını şöyle açıklamış: Modern bilimin ne olduğuna ilişkin 20. yüzyıl boyunca yapılan tartışmalarla okuyucuyu tanıştırmak ve bilim üzerine düşünmek isteyenlere bir çerçeve oluşturmak, onları bu konuda kendilerinden önce veya eş zamanlı olarak üretilen düşüncelerle tanıştırmak.

3 Beğeni

Kimya-I saadet hangi baskısı daha güzeldir? Elinde olan yada bilipte tavsiye verecek olan var mıdır?

3 Beğeni

İyi geceler, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar, uzun zamandır roman yazma ile ilgileniyorum. Bir konuda eksik olduğumun farkına vardım, sıfırdan “türkçe dil bilgisi” öğrenmek istiyorum bana önerebileceğiniz kitap veyada youtube kanalı varmı?
Aşağıdaki kitapları bana önerdiler bunları yeterlimidir.?
0000000485042-1

dil bilgisi

2 Beğeni

Arkadaşlar selam, 3. kez Assassin’s Creed 2’yi bitirince, oyunun geçtiği döneme çok yükseldim ve bu dönemi arka planda anlatan kitaplar okumaya heveslendim. :slightly_smiling_face:

Rönesans’la veya Medici’lerle ilgili kitap tavsiyeniz var mıdır? Tercihim roman olması yönünde, diğer türlü afakanlar basıyor beni. Ama derseniz ki bu kitap roman değil ama çok akıcı, o da kabulümdür. Şimdiden teşekkürler. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Ahmet Büke’nin Deli İbram Divanı tarzında kitap önerileri olan varsa çok sevinirim.

2 Beğeni

Arkadaşlar merhaba. Tapınak Şövalyeleri ile ilgili kapsamlı (ve mümkünse tarafsız) kitap önerisi alabilir miyim?

(Sean Martin’in bir kitabını gözüme kestirdim ama kapsamlı görünmüyor.)

2 Beğeni

Merhaba bu kitaplar iyidir 1 ve 2. kitap gerçektende çok iyi.
Tapınak Şövalyelerinin Yargılanışı - Malcolm Barber
Tapınak Şövalyelerinin Tarihi Yeni Şövalyelik - Malcolm Barber
Tapınak Şövalyeleri - Pierls Paul Read

2 Beğeni

Malcolm Barber’in Haçlı Devletleri Tarihi’ni almıştım. Yazdığınız iki kitaptan Tapınak Şövalyelerinin Tarihi’ni sitelerde dün aradım ama bulamadım. TŞ’nin Yargılanışı İdefix’te var. Bu kitabın sadece yargılanışa odaklandığını düşünerek tereddüt ettim doğrusu.

Ancak özellikle TŞ’nin Tarihi’ni almak istiyorum gerçekten. Ama tükenmiş durumda. Son çare Nadir’e bakmak sanırım.

2 Beğeni

@SyntheticSoul Merhaba, sohbet kısmında LitRpg tavsiyesi istemişsiniz. Will Wight’ın Cradle serisini ne kadar önersem az.

4 Beğeni

Kitap/roman yazarken okulda öğrendiğimiz bilgilerden ziyade daha farklı bir kural olduğu için yazım kılavuzları üzerine bir kitap araştırmanızı öneririm.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, önerebileceğiniz kitap varmı?

1 Beğeni