Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

İyi geceler arkadaşlar bir konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
Az önce amazon’da sepetimde bulunan “Essential Grammar In Use” fiyatı düşmüş 175 Tl olmuş, sipariş vericektim ama aynı kitap 2’li olarak ( kırmızı ve mavi olarak ) trendyol’da 205 Tl gibi bir rakama satılıyor. Sizce hangi siteden sipariş versem.?
https://www.amazon.com.tr/Essential-Grammar-Use-Raymond-Murphy/dp/1107480558/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&keywords=Essential+Grammar+In+Use&qid=1674088334&sr=8-1

1 Beğeni

8 yaşındaki kız çocuğu icin daha cok fantastik edebiyat olmak üzere, ne önerirsiniz?

3 Beğeni

Galiba ilk okuduğumda 9-10’lu yaşlardaydım. Çok sevdiğim çocuk kitaplarından birisi.

Kaç yaş için uygun tam emin değilim ama 9-10 yaş için uygun olabilir.

7 Beğeni

Goodreads fantastik tur etiketimden kapaklarla paylasayim, her sayfada en az 1 kitap var zaten hangisi hemen anlarsiniz.

Cepten ekliyorum, ebatlar buyuk cikarsa pc’den girdigimde kuculturum.

9 Beğeni

Barış Demirbaş’ın Latemra serisi

4 Beğeni

@alper , @kolombre , @BledaKai geri donüsleriniz icin tesekkürler.

Genel olarak baktım ki çocuk kitaplarinda ki fiyatlar yetiskinlerden bile daha uçuk hale gelmiş :slightly_frowning_face:

4 Beğeni

Maalesef öyle. Özellikle de resimli çocuk kitapları çok pahalı oldular.

2 Beğeni

Sahaflari yahut kampanyalari takip edebilirsiniz. Baska turlu oldukca pahaliya geliyor, evet. Seceneginizin bol olmasi bence buyuk arti. Zamana yayabilirsiniz.

1 Beğeni

Bir epik fantezi serisinin birinci kitabı. Ana karakterimiz fiziksel engeli bulunan genç bir suikastçı çırağı. Kitapta ilginç bir büyü sistemi ve din var. Okuması keyifli bir kitaptı. Giriş kitabı olduğunu göz önünde bulundurarak beklentileri yükseltmeden okumak daha iyi olabilir.

8 Beğeni

Percy Jacskon ve Olimposlular
Kane Günceleri
Kiki’nin Cadı Kargosu
Momo

2 Beğeni

Percy Jackson ve Olimposlular serisi olabilir. Mutlu Prens ve Martı Jonathan Livingston kitapları da gayet iyiydi. O yaşlara uygun kitaplar bence.

2 Beğeni

İki tane öneri isteyeceğim sizlerden;

1. 10-11 yaş kuzenime fantastik eğlenceli bir kitap serisi arıyorum. Seri olması önemli. Önerileriniz nelerdir?

2. Kendim için “100 Objede Dünya Tarihi” gibi resimli veya resimsiz fark etmez tarih kitapları arıyorum. Tamamen yazıdan oluşan detaycı tarih kitapları beni çok sıkıyor. Buna benzer öneriler alabilir miyim ?

3 Beğeni

Kuzenin için okumadıysa Harry Potter serisini öneriyorum.

3 Beğeni

Percy Jackson serisi olabilir bence.

3 Beğeni

Rica etsem en beğendiğiniz 3 yerli romanı yazar mısınız?

4 Beğeni

Varlık Ergen - Model Evren
Orkun Uçar - Kızıl Vaiz
Orkun Uçar -Asi

Yerli roman pek okumam ama bunları sevmiştim. Kızıl Vaiz kendi içinde bir roman olsa da öykü öykü ilerliyor. Asi Epik Fantezi olarak bana göre iyi bir seri. İlk kitabı çok iyidir.

4 Beğeni

Bir Gün Tek Başına/ Vedat Türkali
Bir Solgun Adam/ Selçuk Baran
Tante Rosa/ Sevgi Soysal

7 Beğeni

Amat - İhsan Oktay Anar

Har - Murat Uyurkulak

Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar.

Aslında ilk üçü komple Uzun İhsan Efendi kaplardı ama bir kitabını koyayım dedim :roll_eyes:

8 Beğeni

Üç kitap olduğu için seçmem çok zor oluyor.

Yarın seçsem Binboğalar Efsanesi dışında olan iki kitabı belki farklı kitaplar seçebilirim. Okurken beni çok etkileyen, ilk aklıma gelen romanlar arasından seçtiklerim.

• Binboğalar Efsanesi - Yaşar Kemal
  • Issızlığın Ortasında - Mehmet Eroğlu
  • Güven - Vedat Türkali
5 Beğeni

Liste kabarık ama ilk aklıma gelenleri yazayım:

:cherry_blossom: İnce Memed serisi
:cherry_blossom: Ayfer Tunç’un Kapak Kızı üçlemesi
:cherry_blossom: Beyoğlu’nun En Güzel Abisi

Bonus: Eşekli Kütüphaneci

2 Beğeni