Tür farketmiyor önerileriniz için teşekkür ediyorum.
Gölgelerin Efendisi,Eragorn ,Percy Jackson, Hayaletin Çırağı bunlar aklıma gelen fantastik seriler.Tavsiye ettiğim serileri bende o yaşlarda okuyordum.Bu kitapların çoğunu pdf bulursun hoşuna giderse temin edebilir yada kütüphanelerden alabilirsin.
Sizce ,olayların hızlı başladığı, ilk sayfalardan evrenin sizi içine çektiği, merak unsurunun ön planda olduğu hangi fantastik seriyi ilk önce okumaya başlamalıyım ?
Rüzgarın Adı ’ nı bir veya 2 sene önce, 3 günde okumuş ve hayran kalmıştım. Devamı gelmediği ve sonu olmayan kitapları sevmediğimden hani bir umut son kitap cikar diye erteledigim Bilge Adamın Korkusu mu ?
Fırtınaışığı Arşivi Kralların Yolu mu ?
Dünyanın Gözü mü ? (Önce diziyi izleme hatası yaptım geçen sene )
Sizi bilmem ama benim için Yüzüklerin Efendisi, Sissoylu ve en son Zaman Çarkı. Bu üçü sıra olmaksızın benim enlerimdir. En son geçen sonbahar ZÇ yi bitirdikten sonra elime gelen hiçbir fantastik edebiyat kitabından zevk almadım. Kralların yolu ilk kitap itibaei ile güzel oturaklı bir giriş yaptı sadece başkada yok.
Kralların Yolu için benzer şeyler yaşamıştım. Hala benim için hem serinin en iyisi hem de genel olarak okuduğum en iyi fantastik kitap listesinden ilk 3’te. Yalnız kitap epey bir yavaş ilerliyor belirteyim. Ben Malazan ilk kitap için de aynısını yaşadım ama hem Türkçe çeviride hissiyat zarar görmüş hem de forumda ilk kitap için benzer hissiyata sahip olmayan insanlar var.
Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi favorimdir. Filmlerini ikinci plana attı. Eskisi gibi keyif vermiyor.
Zaman Çarkı’nı okuduktan sonra bende oyle hissedersem kitapliktaki kitaplarin akibeti ne olur bilemedim
Sissoylu 'yu satin alamadim yoksa ona baslardim.
Kralların Yolu sanirim okuyamama durumundan cikis icin de pek iyi gitmeyebilir. Eski hizima ve kafa rahatligina ulasinca baslayayim o zaman. Malazan’i aldim bir kac sayfa okudum ama yok cok karmasik geldi ve direk rafa kaldirdim. Amber Yilliklari cok keyifliydi ve yormuyordu. Biraz daha arastirayim o zaman.
Selamlar.
Fantastik ve bilimkurgu kitap serileri topluyorum. 30 yaşındaki vatandaşa önereceğiniz final yapmış ve çevrilmiş kitap serileri önerir misiniz?
Okuduğum ve okumak için satın aldığım kitap serileri şunlardır:
Amber Yıllıkları.
Asimov’un serileri.
Conan.
Drizzt efsanesi.
Dune serisi.
Fırtınaışığı arşivi.
Harry Potter.
Haşhaş savaşı.
Tolkien serileri.
Kadim Kanunlar.
Loki.
Malazan Yitikleri.
Malloryon.
Metro serisi.
Percy Jackson.
Sissoylu serisi.
The Witcher.
Wool serisi.
Yaşlı Adamın Savaşı.
Zaman Çarkı.
Listede göremediğim için Dune. Ben de şu sıralar okuyorum ilk iki kitabı bitirdim ve muhteşem ilerlediğini söyleyebilirim.
O da vardı. Bilimkurgu klasiklerinde olduğu için atlamışım.
Kaos Yürüyüşü eksik hocam.
Edit: Üç Cisim Problemi üçlemesi.
İblis Döngüsü
Barut Büyücüsü
İlahi Kentler
Eddings seviyorsanız Elenium ve Tamuli
Kara Kule
Maalesef fantastik ve bilimkurgu ülkemizde üvey evlat.
Taht Oyunları, İblis Döngüsü, Kara Kule Serisi, İşkencecinin Gölgesi Serisi, Parçalanmış İmparatorluk ve baskısı yok ama pdf okuyabilirsiniz Kuzgunun Gölgesi - Antony Ryan
Malloryon’u görünce aklıma geldi, onun öncesinde Belgariad serisi var. Önce Belgariad dizisi sonrasında hikayenin devamı niteliğinde Malloryon dizisi geliyor. Ben şu an Belgariad serisinin dördüncü kitabını okuyorum gayet keyifli bir seri.
Farseer üçlemesi olabilir.
Malloryon yazmışsınız ama ondan önce belgariad okunması lazım. Ayrıca farseer serisi de okunabilir. Eğer brandon sanderson okuyacaksınız. Elantris savaşkıran ve diğer yan kitaplarını da unutmayın. İyi okumalar .
Edit: Üstteki yorumu okumadan yazmmışım.
Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Benim en sevdiğim eserlerden biri olan Otostopçunun Galaksi Rehberi’ni öneririm.
Puslu Kıtalar Atlası da Türk edebiyatından önerim olsun. Seversen İhsan Oktay Anar’ın diğer kitaplarını da alırsın.
Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi olmayan tarihini anlatan kitap(lar) önerebilir misiniz? Yani Cumhuriyet Tarihi’nde gerçekleşen büyük sosyal olayları anlatan bir kitap arıyorum.
Sosyal = toplumsal değil mi? Toplumsal olan da otomatik olarak politik oluyor.
Spor, sanat tarihi, kültür tarihi vb. demek istiyorsunuz acaba? Siyasi olmayandan kastınızı anlayamadım doğrusu.