Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Merhaba arkadaşlar, bir konuda yardımınızı rica edeceğim.
Tür gözetmeksizin, konusu günümüz Amerika şehirlerinde geçen, günlük Amerika yaşantısının sıklıkla betimlendiği kitaplar önerebilir misiniz? Örneğin Stephen King - Billy Summers ve Yabancı kitapları gibi. Bu kitaplardan çok keyif almıştım.
Biraz tuhaf bir öneri isteği olduğunu kabul ediyorum. :slightly_smiling_face:
Sadece bu tür kitapları değil dizileri de çok seviyorum. Örneğin Ozark, Brooklyn Nine&Nine gibi.

Ufukta bir Amerika göçü mü var? :blush: Şaka bir yana, Amerikan günlük yaşamı ve Amerika ile ilgili en iyilerden biri bence Supernatural dir. İki kardeş impala ile tüm Amerika geze geze avlandılar resmen

3 Beğeni

Öyle bir şansım olsa hiç durmazdım. :slight_smile:

1 Beğeni

Arkadaşlar dış ticareti temel bir şekilde anlatan, terimlerinden bahseden bir kitap var mıdır? Öneri çıksa çıksa bu forumdan çıkar bir türlü bulamadım güzel bir kaynak belki okuyan vardır :smile:

Hocam bende bir dış ticaret kitabı var akşam atayım içerik. Okumadım gerçi ben. Bir sınav için lazımdı, sınavı bunu okumadan geçtim. Kitap kpss kitabı türünde değil.

1 Beğeni

Teşekkürler, bekliyorum :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Böyle yeraltı edebiyatı gibi, iyimser olmayan karanlık olayların olduğu kitaplar okumak istiyorum. Filmlerde neo noir tarz vardır
ya,onun gibi. Öneri var mıdır

Yeraltı edebiyatı olarak bildiğim bir kitap yok ama iyimser olmayan ve okurken karanlığa boğulduğum birkaç kitap okumuştum.

Gecenin Sonuna Yolculuk - Louis Ferdinand Celine
Afyon - Geza Csath
Büyük Defter, Kanıt, Üçüncü Yalan - Agota Kristof
Açlık - Knut Hamsun
Kapıların Dışında - Wolfgang Borchert
Ama Fareler Uyurlar Geceleyin - Wolfgang Borchert
Sarsıntı - Thomas Bernhard
Kireç Ocağı - Thomas Bernhard

Thomas Bernhard otobiyografik beşlemesi: (Neden, Kiler, Nefes, Soğuk, Çocuk)

Yaşamak- Yu Hua

5 Beğeni

İnternette bunu buldum, umarım işinize yarar.

1 Beğeni

https://www.ayrintiyayingrubu.com/urun-kategorisi/yeralti-edebiyati/

Buraya da bakabilirsiniz.

1 Beğeni
  1. Dünya savaşı hakkında kapsamlı, küçüklü büyüklü kayda değer her türlü istihbarat ve askeri operasyona değinen, sizin okuduğunuz ve önereceğiniz bir kitap var mı acaba?
1 Beğeni

Şurada 30 dan fazla kitap olan bir liste var

https://twitter.com/cepniokur/status/1650480591089836036?s=61&t=1LOrMB7TdunAgTuAyekXdA

4 Beğeni

Hocam çok teşekkür ederim, faydalı bir link bıraktınız.

2 Beğeni

Merhabalar.
Türkiye’deki antik kentler hakkında detaylı bilgi veren kaynak kitap arıyorum. Önerisi olan yazabilir mi?
Teşekkürler.

1 Beğeni

İkinci dünya savaşı ve espiyonaja ilginiz varsa Alman Yazar Mario Simmel’in “Papaz Her Zaman Pilav Yemez” romanını öneririm. Aynı kitap "Yalnız Havyarla Yaşanmaz " adıyla da dilimize çevrilmiştir.
Nadir kitapta çok ucuza bulabilirsiniz.

4 Beğeni

Özellikle belirli bir dönem veya bölge var mı? Yeni basımı maalesef olmadığı için bulabilirseniz Bilge Umar’ın her bir tarihi bölgeyi ayrı kitaplarda anlattığı serisi var, onlar hoşuma gitmişti. Gezi rehberi gibiydiler. Veli Sevin’in Anadolu tarihi coğrafyası ve Sevgi Aktüre’nin büyük imparatorluklar döneminde Anadolu kentleri kitaplarını okumuştum. Dediğiniz gibi antik kentler hakkında oldukça detaylı bilgiler içeriyordu.

2 Beğeni

Teşekkürler hocam, aslında bakarsanız savaş olması dışında pek bir ilgim yok, ilgi çekici bir şeyler bulabilecek miyim ve de böylesine büyük bir savaş “nasıl dönmüş acaba?” gibi bir meraktan okuyacağım. Duruma göre önerdiklerinize de girebilirim o zaman.

2 Beğeni

Tam alacaktim, su gorselleri gordum:

Bu kitap gercekten yazarlara onlari portreleyen yeni kusak oyuncularin yuzlerini mi uygun gormus ya?

https://www.instagram.com/p/CpmcfUOt_F2/?igshid=MmU2YjMzNjRlOQ==

1 Beğeni

Reklam için photoshop yapmışlar. Normalde çizimler var.

2 Beğeni