Kotu reklam olmus. Kitabi onerir misiniz?
Kitabı okumadım. Photoshop olabileceğini düşününce pdften kontrol ettim.
Evet, Yazınsal Yaşamlar ile birlikte ikisini de indirdim gece bakındım biraz. İkisinden de vazgeçtim. Özelikle Joyce kısmısı oldukça itici bir portre sunuyor, yazarlardan soğumaya gerek yok diye düşünüyorum. Bunun sinemasal uzantılarını The Life and Death of Peter Sellers ve Hitchcock için The Girl filmlerinde bulabilirsiniz. Öznesini itici kılan, bu yönüyle de hafif tabirle başarısız, ağır tabirle art niyetli yapımlar. Neyse ki en azından Hopkins’li diğer Hitchcock filmi var.
Rus Devrimi ile ilgili kitap/yazar tavsiyesi verebilimisiniz? Çok kitap buldum ama hangisini seçeceğime karar veremedim açıkçası.
Sanırım şu üçleme derli toplu ve ayrıntılı. Aklıma ilk gelen bu.
Teşekkürederim bu aklımdaydı ama maliyetlerinden dolayı son tercihimdi
Eşim için sormak istiyorum da Kahve ile ilgili kitap tavsiyesi verebilecek olan var mı?
Teşekkürler saolasin. İletiyim bir incelesin bakalım
Merhaba,
Gayet akıcı bir dille yazılmış, kolay anlaşılır bir kitaptır. Gerçek Kahve severin ihtiyaç duyacağı gerekli bilgilerin tamamını içerir.
NTV yayınlarından zamanında çıkan Kahve Tutkusu diye bir kitap vardı; çekirdek çeşitleri, demlemeler vs geniş güzel bir kaynaktı ama fena kara borsaya düşmüş o yüzden önermiyorum
Başka bir başlıktan İzmirde olduğunuzu gördüm, bir bilgi daha ileteyim dedim. 3 gün sonra İzmirde bir kahve festivali var. Çok neşeli ve verimli olacaktır sanırım, sonunda hanımdan alınacak puanlar da cabası… Ben İstanbulda iki kez katıldım, kahve hakkında ilk ağızdan pek çok şey öğrenmiştim.
şuraya bırakıyorum adresi. Şimdiden afiyetler olsun…
Aldım ama hala okumadım
Festivali duymuştuk ama hafta içi işten güçten hafta sonuda ufaklığın kurslarından çok dolaşamıyoruz. Yani puanları bizim ufaklık topluyor Yinede teşekkürederim tavsiye için
@emree teşekkürler inceleyeceğim.
Mezbaha 5’i okumak istiyorum hangi çeviriyi almalıyım ? Başka mecralarda çeviriler hakkında hep kötü yorumlar var.
Ben Can Yayınlarından okuyup memnun kalmıştım ama çeviri ile ilgili bir şey diyemem.
Memnun ettiyse, çeviride dikkat çekici bir sorun yoktur sanırım teşekkürler.
Herkese selam,
Polisiye roman türünde özellikle ters köşesi bol, sonu tahmin edilemeyen sürükleyici roman arıyorum. Agatha Cyristie, Sherlock u deneyimledim ve halihazırda devam ediyorum okumaya. Grange’ın iki kitabını denedim ama beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
@Blackheart özellikle senden işin uzmanı olarak güzel öneriler bekliyorum