Kitap Öneri/Tavsiye Platformu

Kotu reklam olmus. Kitabi onerir misiniz?

1 Beğeni

Kitabı okumadım. Photoshop olabileceğini düşününce pdften kontrol ettim.

2 Beğeni

Evet, Yazınsal Yaşamlar ile birlikte ikisini de indirdim gece bakındım biraz. İkisinden de vazgeçtim. Özelikle Joyce kısmısı oldukça itici bir portre sunuyor, yazarlardan soğumaya gerek yok diye düşünüyorum. Bunun sinemasal uzantılarını The Life and Death of Peter Sellers ve Hitchcock için The Girl filmlerinde bulabilirsiniz. Öznesini itici kılan, bu yönüyle de hafif tabirle başarısız, ağır tabirle art niyetli yapımlar. Neyse ki en azından Hopkins’li diğer Hitchcock filmi var.

2 Beğeni

Rus Devrimi ile ilgili kitap/yazar tavsiyesi verebilimisiniz? Çok kitap buldum ama hangisini seçeceğime karar veremedim açıkçası.

1 Beğeni

Sanırım şu üçleme derli toplu ve ayrıntılı. Aklıma ilk gelen bu.

https://www.metiskitap.com/catalog/set/5855

2 Beğeni

Teşekkürederim bu aklımdaydı ama maliyetlerinden dolayı son tercihimdi :blush:

2 Beğeni

Eşim için sormak istiyorum da Kahve ile ilgili kitap tavsiyesi verebilecek olan var mı?

1 Beğeni

Kırmızı kedinin bir kitabı vardı, bulursam atayım buraya.

Ekleme: Buldum.

2 Beğeni

Teşekkürler saolasin. İletiyim bir incelesin bakalım :blush:

2 Beğeni

Merhaba,
Gayet akıcı bir dille yazılmış, kolay anlaşılır bir kitaptır. Gerçek Kahve severin ihtiyaç duyacağı gerekli bilgilerin tamamını içerir.

4 Beğeni

Arka kapağı da bir fikir verir sanırım🙂

2 Beğeni

NTV yayınlarından zamanında çıkan Kahve Tutkusu diye bir kitap vardı; çekirdek çeşitleri, demlemeler vs geniş güzel bir kaynaktı ama fena kara borsaya düşmüş o yüzden önermiyorum :smiley:

2 Beğeni

@sirano teşekkürederim ileticem.

@Vordue one yaa bırak hiç hiç önerme usulca kalsın orda :smiley:

3 Beğeni

Başka bir başlıktan İzmirde olduğunuzu gördüm, bir bilgi daha ileteyim dedim. 3 gün sonra İzmirde bir kahve festivali var. Çok neşeli ve verimli olacaktır sanırım, sonunda hanımdan alınacak puanlar da cabası… Ben İstanbulda iki kez katıldım, kahve hakkında ilk ağızdan pek çok şey öğrenmiştim.
şuraya bırakıyorum adresi. Şimdiden afiyetler olsun…

2 Beğeni

Aldım ama hala okumadım

1 Beğeni

Festivali duymuştuk ama hafta içi işten güçten hafta sonuda ufaklığın kurslarından çok dolaşamıyoruz. Yani puanları bizim ufaklık topluyor :smiley: Yinede teşekkürederim tavsiye için :slight_smile:

@emree teşekkürler inceleyeceğim.

2 Beğeni

Mezbaha 5’i okumak istiyorum hangi çeviriyi almalıyım ? Başka mecralarda çeviriler hakkında hep kötü yorumlar var.

1 Beğeni

Ben Can Yayınlarından okuyup memnun kalmıştım ama çeviri ile ilgili bir şey diyemem.

2 Beğeni

Memnun ettiyse, çeviride dikkat çekici bir sorun yoktur sanırım teşekkürler.

2 Beğeni

Herkese selam,

Polisiye roman türünde özellikle ters köşesi bol, sonu tahmin edilemeyen sürükleyici roman arıyorum. Agatha Cyristie, Sherlock u deneyimledim ve halihazırda devam ediyorum okumaya. Grange’ın iki kitabını denedim ama beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

@Blackheart özellikle senden işin uzmanı olarak güzel öneriler bekliyorum :smiley:

3 Beğeni