Kitap Satın Alırken Tercih Etmediğiniz Yayınevleri

Ben özellikle birkaç yayınevinden hiçbir şey satın almıyorum birkaç nedenden ötürü.Siz de tercih etmediğiniz yayınevlerini ve sebeplerini belirtebilirsiniz.

1) İletişim Yayınevi.Açık ve net.Malum şahsın kitaplarını bastıkları için hiçbir şekilde tercih etmiyorum.

2) Altıkırkbeş.Philip K. Dick kitaplarının çevirileri berbat ötesi olan yayınevi.Ayrıca müşterilerine o. çocuğu diyebilecek kadar pişkin sahipleri var bu yayınevinin.

3)Sel Yayıncılık.Korsan bandrol muhabbetleri çıktığından beri tercih etmiyorum.

3)Epsilon,Olimpos,Dex,Ephesus vb..Bu yayınevlerini ayırmadım çünkü bastıkları kitapların hepsi
birbirine benzer “wattpad ve young adult” türü kitaplarmış gibi geliyor.Özellikle kapak tasarımları insanın gözünü kanatıyor.Belki bastıkları nitelikli eserler vardır ama imajları gözümde böyle.

5 Beğeni

Şu an yalnızca Altıkırkbeş Yayınevi var benim kara listemde, o da korkunç Philip K. Dick çevirisi yüzünden.

1 Beğeni

İlgimi çeken kitabını gördüğüm her yayınevini tercih edebilirim ama özellikle Brandon Sanderson konusunda batırdıkları için Akılçelen…

1 Beğeni

Benim niye böyle dertlerim yok ya :frowning:

1 Beğeni

Sadece telifsiz eserler için yayınevleri arasında tercih yapmak mümkün, onun dışında kitabın telifi kimdeyse o basıyor kitabı. Onun için tercih etmediğim bir yayınevi yok.

3 Beğeni

1) Altıkırkbeş: çevirileri en kötü yayınevi olabilir. Bastıkları kitapları okuyacağınıza İngilizce öğrenip orijinalinden okuyun daha kısa sürede biter öyle söyleyeyim.
2) 38 yıllık 7 farklı yayınevine sahip olan firma: Açıklamama gerek yok herhalde. Seri ortasında kitap boyu değişmek, puntoları büyüteçle okunacak seviyeye düşürmek gibi haraketlerinden dolayı tercih etmiyorum.

Bu konuda ben de katılıyorum.
4) İthaki: tam boykot halinde değilim ama başladığım bir serinin devam kitabı olmadığı sürece almıyorum. Yine de çizgi romanlarını almaya devam ediyorum.

Okunacak çok fazla yazar, çok fazla kitap var. O telifli kitap yerine okumadığım başka bir kitap alırım onu okurum. Telifsiz ve okunması gereken bütün kitapları okumuş biri olduğunu düşünmüyorum.

1 Beğeni

O kadar kitabım var, kitapları sever yazarlara saygı duyarım; malum siyasi çalkantılar zamanı tavırları nedeniyle ahmet altan hariç! Kitaplarını çöpe atmıştım, o kadar yani. O dönem geçip kimin ne olduğu belli olduktan sonra bu şahsın kitaplarını basan Everest yayınevi benden kırmızı çizgiyi yemiştir. Kaliteli kitapları vardır, ama Everestten alacağıma korsanını alırım diyebilecek durumdayım…

1 Beğeni

İthaki, Sel, 6.45, Akılçelen

1 Beğeni

6.45’i yayınevi olarak anmanız beni bir nebze üzdü. Bir de malum şahıs çok malum değil galiba ben kim olduğunu bilemedim. Büyük ihtimal konudan haberim yok.

1 Beğeni

Malum kişi kim? 20 karakter

Maviçatı, Lilith, Olympos, Yurt asla almayacaklarımdan.
Arkabahce, Ankira, Altı kırkbeş, Laika bir dönem fanastik ve bilimkurgusunu cevirileriyle mahvettiklerinden.
Altın King’in kitaplarını yarım yamalak çevirilerle, eksik metin basmarından.
Pegasus gereksiz pahalılığından.

Tercih etmiyorum. Altın Dan brown olmasa muhtemelen kitaplığımda hiç olmazdı. King yüzünden gerçekten kinliyim onlara.

Akılçelene bir kinim yok, çünkü hala fırtına ışığına başlayamadım.
Ithaki, Alfa konusunda olay mecburiyet. Hos eskisi kadar mecbur da kalmıyorum artık ama.

3 Beğeni

6.45’i bırakın tercih etmemeyi ömrüm boyunca hiç görmedim.
Akılçelen, okurlarına yamuk yaptığı için çizdim üstünü.
Sel, malum bandrol olayı sebebiyle benim için bitmiştir.

Bunların dışında İthaki birkaç serisi dışında benden ambargo yemiş durumda. Dex, Sanderson kitapları dışında bulaşmıyorum. Ephesus ve saz arkadaşlarını da tercih ettikleri türler sebebiyle hiç tercih etmedim.

Gelelim sevdiğim fakat son fiyat politikaları yüzünden ŞAHSIM tarafından cezalandırılacak olan yayınevlerine, evet çoğu arkadaşın kitaplığının hallice bir kısmını işgal eden yayınevlerine. Alfa ve Pegasus. Aslında Pegasus bunu uzun zamandır yapiyordu ve görünüşe göre kendine bir yol arkadaşı da bulmuş, sanırım arkadaş grubu genişleyecek.

2 Beğeni

Sadece Ren’i tercih etmiyorum. Bunun dışında ismini hiç duymadığım yayınevlerinden almamaya çalışıyorum.

2 Beğeni

Ben de sırf yazı tipine bayıldığım için İletişim tercih ediyorum. Güya araştırma-inceleme adı altında yayınladıkları yazınsal kusmukları tabii ki görmezden geliyorum ama Klasikler serisini, İhsan Oktayı, Hasan Ali Toptaşı, Cemil Meriç’i ben hep buradan okudum.

YKY de kendine son bir senede iyi çeki düzen verene kadar o siyah çerçeveli garip resimli kapakları yüzünden sevmediğim bir yayıneviydi. Şimdi gözü tırmalamayan kapaklar kullanıyorlar, Kazım Taşkent’i elştirenler olmasına(haklılar da) rağmen seviyorum fakat Haldun Taner’e lütfen daha çok özensinler. Resmen google görsellerden bulup yapıştırmışlar.


Kitap_20190220133502_206735_8 images (23)

2 Beğeni

Ben sevdiğim yazarı çıkaran her yayınevinden alıyorum. Tabii ki önce bir araştırma yapıyorum, çeviride vs ciddi sorunlar var mı diye. Ephesus’tan bile kitabım var, Schindler’in Listesi. Kaldı ki bunun alternatifi yok ve kitaplığımda olması gereken bir kitap diye düşünüyorum.

Dex’ten mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum. Artemis öyle. 6.45’i yayınevinden saymıyorum. Altın kitapları tercih etmem zaten ama King dışında tercih edilecek bir kitap da yayımlamıyorlar, dolayısı ile bu listeye eklenmesi ne kadar doğru bilemeyeceğim. :sweat_smile: Yabancı, hiç sevmediğim yayınevlerinden biri. Beklediğim kitabı yayımlasalar bile almayabilirim.

2 Beğeni
  1. Dex - Hiç ilgimi çeken kitapları olmadı. Sadece Şeyma’dan sonra gözümde 0’a indi.

  2. Martı - Nedense bana kalitesizmiş hissi veriyor. (Aynı şekilde Ren de öyle)

2 Beğeni
  1. İthaki’nin 2 serisi hariç hiçbir kitabını almıyorum BKK konusuna mesaj attıktan sonra. Aldığım serilerin akıbeti de ilerleyen zamanlarda gösterecekleri özene bağlı.
  2. Dex, Yabancı yayınlarının çıkardığı kitap türleri (wattpad) açısından bana hitap etmediği hiçbir kitabı kütüphaneme giremedi şimdilik. İleride değişir mi bilmem.
  3. Pegasus’u fiyatları yüzünden almıyorum. Bazı serileri ateş pahası bile değil, doğrudan ateş. El yakıyor resmen.
  4. Brandon Sanderson gibi bir yazara yaptıkları için de Akılçelen’i boykot ediyorum. O yüzden yazarın Lejyon serisinin 2 kitabı hariç hiçbir kitabını okumadım ve yayın evinden başka bir kitap almadım. Umarım adamakıllı bir yayın evi tekrardan basar.
  5. Çocukluk yazarım Agatha’yı mahveden Altın Kitaplar’dan da gerekli olmadıkça almıyorum.

Ben genelde çok kitap alan ve çok seri biriktiren birisi olmadığım için yukarıdaki yayın evleri hariç diğerleriyle bir garezim yok. Sevdiğim eserler ve seriler çıkarsa deneyebilirim ilerleyen zamanda.

2 Beğeni

Malum şahıs kim acaba? :thinking:

Selahattin Demirtaş sanırım.

1 Beğeni

Elbette henüz kitap alamadığım çok yayınevi var ama şimdiye kadar almayıp, bundan sonra da almayacağımı düşündüğüm Ephesus var.

Kitaplığımda bolca kitabı olan ama 2 seneye yakındır hiçbir şekilde bulaşmadığım ve bundan sonra da bulaşmayacağım Akılkaçıran var.

20201003_014346