Kitap Tavsiyeleri

Angie Sage - Septimus Heap serisi

Kendisi 8 kitap yazmış olsa da ülkemizde sadece 5 tanesi çevrildi. Sanırım ilgisizlikten yarım kalmaya mahkum olmuş serilerden biri kendisi. Belki de devamı gelecektir, bilemiyorum. Ben bu seriyi de seveceğinizi düşünüyorum. Goodreads’da oldukça yüksek bir puana sahiptir kitapları.

Arka Kapak:

Yedinci oğlun, yedinci oğlu Septimus Heap, doğduğu gece annesinin koynundan çalınır. Ebesi onun öldüğünü söyler. Aynı gece be-beğin babası Silas Heap karların üstünde kundağa sarılmış menekşe gözlü yeni doğmuş bir kız bebek bulur. Heapler bu yeni doğ-muş zavallı bebeğe Jenna adını verir ve onu kendi evlatları gibi büyütürler. Ama bu esrarengiz kız bebek kimdir ve sevgili oğulları Sep-timus’un başına gerçekten ne gelmiştir?
Angie Sage’in büyüleyici yeni serisinin birinci kitabı olan Büyü okuyucuları garip karakterler, sihirler, iksirler ve tılsımlarla bezenmiş fantastik bir yolculuğa çıkarıyor. Zengin, duygusal ve ironik bir dille kaybolan ve sonra tekrar bulunan kimliklerin öyküsünü anlatıyor.

Michael Scott - Nicholas Flamel ve Sırları:

Toplamda 6 kitaptan oluşuyor ve hepsi basılmış durumda. Harry Potter sevdiyseniz mutlaka Nicholas Flamel ismine de aşinasınızdır. Bu seride de başka bir açıdan bakılmış bu isme. Gençlik- fantastik bir seri olmakla birlikte çeviri kusursuz değil. Yazım yanlışları filan mevcut ama çok can sıkıcı değiller. Özellikle Ata kavramı benim hoşuma gitmişti. Büyü sistemi de oldukça akla yatkın biçimde. Heyecanlı bir okuma akışı var. Yine Goodreads’da oldukça yüksek bir puana sahiptir kitapları.

Arka Kapak Yazısı:

Dünyayı yok edebilecek sırrı saklıyor olsan ne yapardın?
İkiz kardeşler Josh ve Sophie bu yaz tatilini çalışarak geçirmeye karar vermişlerdi. Araba almak için para biriktirmek istiyorlardı. O gün yine işyerlerinde sıradan bir gün gibi başlamıştı. Fakat tüm dünyaları değişmek üzereydi.
İkizlere katılın ve…?– Büyü ve kehanetlerle dolu bir dünyayı keşfedin?– Ölümsüz varlıklar ve tehlikeli yaratıklarla savaşın – Başka alemlere ve uzak ülkelere seyahat edin
Bazen efsaneler gerçektir!..
New York Times çok satanlar listesine girmiş serinin heyecan dolu ilk kitabıyla, tüm zamanların en müthiş efsanesine adım atın.

David Eddings - Belgariad Serisi

Seri 5 kitaptan oluşuyor. Bir de Malloryan Serisi var ama henüz okumadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Belgariad okurken en çok keyif aldığım serilerden birisidir. Üstelik yeni okudum sayılır. Bir solukta tüm seriyi peş peşe okuyarak uzun süredir yapmadığım, seriyi tamamen okuma eylemini bana yaptırmıştır. Her yönüyle çok beğenmiştim. Hikayenin okuma akışı, kendi içine çekişi, anlatmak istedikleri hepsi öyle güzel ele alınmış ki. Pişman olacağınızı sanmıyorum.

Arka Kapak Yazısı:

Bir gün Tanrı Aldur bir çocuk kalbi büyüklüğünde, kür eşeklinde bir taş aldı ve yaşayan bir ruh haline getirene kadar elinde evirip çevirdi. İnsanların Aldur Taşı dedikleri bu canlı mücevherin gücü çok büyüktü ve Aldur onunla mucizeler yarattı.
Aldur’un kardeşi Tanrı Torak, binyıllar boyunca Taş’ı eline geçirmek için yapmadığını bırakmadı. Onu engellemek için çalışan iki kişi, Aldur’un müridi Büyücü Belgarath ve kızı Büyücü Polgara idi. Belgariad, Torak’ın Aldur Taşı’nı ele geçirip dünyaya hâkim olmak için verdiği son mücadelenin hikâyesidir.

Ursula K. Le Guin - Yerdeniz Serisi

Bu seriye ne denir bilemiyorum. İnanılmaz keyif aldım. Gerek büyü sistemi gerek bir çocuğun büyümesi, yaşlanması kazandığı tecrübeler, yaşadığı maceralar, hayatına giren kimselerin yaşadıkları hepsi çok güzeldi. Ursula’nın mükemmel dili ve anlatımı beni daha ilk satırlarında büyülemişti. Arka kapak yazısı Ursula’nın kendi cümlesi olduğu için paylaşmayacağım ama kesinlikle kendisine katılıyorum.

Son olarak Brandon Sanderson önerileri olmuş ama eğer lotr bir tık sizi sıktıysa Brandon Sanderson’un ilk sayfalarda bunaltacağı fikrindeyim. Brandon gerçekten güzel kitaplar yazıyor. Hayran kalmamak elde değil ama yine de ilk sayfaları ve yazara alışma süreci biraz sendelemeye sebep oluyor. Çok fazla detay, karakter, kavram bir anda beyninize virüs gibi saldırıyor. Yine de kitaplarını - Beyaz Kum hariç- okumaktan büyük keyif duyuyorum ve yeni kitaplarını merakla bekliyorum.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

11 Beğeni