Agent7
(Mergen)
Kasım 9, 2019, 10:08öö
61
Kesinlikle. Birkaç kitabında daha vardı baba konusu.
1 Beğeni
Kimse bilmez değil dikkat edelim. Herkes bilmez.
1 Beğeni
En bilinen yazarlardandır hatta
Agape
(Hiçliğin Bekçisi...)
Kasım 9, 2019, 3:39ös
65
Agape:
Michael Ende
[görüntü]
Momo - Michael Ende
Ne zaman hayatımda köklü değişiklikler olması gerektiğinde veya karar verdiğimde Michael Ende’yi okumuş olsam bile bir kez daha okurum. Ben bir kitabı mümkünse ikinci defa okumayan ama istisnaları olan birisiyimdir. Ende’de benim istisnalarımdan birisidir.
“Dünyadaki bütün anlaşmazlıklar kasıtlı ya da kasıtsız, aceleye getirilerek söylenmiş birtakım yalan yanlış sözlerden kaynaklanıyordu.”
Sayamayacağım kadar dile çevrilmiş ve…
https://forum.kayiprihtim.com/t/bitmeyecek-oyku-zamanin-eskitemedigi-bir-hikaye/3294
Not: Bazen çok sevdiğim veya beni çok etkileyen kitaplar için böyle ufak şeyler yazarım. Kendimce o kitaba teşekkür etme şeklim diyebiliriz. Bir kitaba da şiir yazmıştım mesela bitirdiğimde. Bazen oluyor böyle… Her neyse kendi dosyalarımın arasında buldum bunu. Uzun zaman önce unutmuşum. Paylaşmak istedim. Okuyacak olanlara iyi okumalar dilerim.
Bitmeyecek Öykü
“Ne istiyorsan onu yap.”
Fantazya’daki sınırsız güç simgenin üstünde bu yazı vardı…
Cildi bakır rengi ipekten olan bu kitap, öteler…
Agape:
Ursula K Le Guin
[görüntü]
"Söz sessizlikte, ışık karanlıkta, yaşam ölürken; bomboş gökyüzünde uçarken parlar atmaca."
Ben ve içimdeki benlerden herkese merhaba (selam, hey, n’aber, hımpf…) Bildiğiniz üzere geçen sefer şuradaki incelemeyi yapmıştık. Tam da bu incelemeden sonra aklımıza “Acaba Kraliçemiz, canımız Ursula K Le Guin’in Yerdeniz Serisinin şöyle detaylı bir incelemesi var mı acaba?” diye düşünmüş ve bizi tatmin edecek bir incelemeye forum içerisinde erişememiştik. …
[görüntü]
Yanılsamalar Kenti - Ursula K. Le Guin
Çeviri: Meltem Tayga
Çevirmeni özellikle belirtmek istedim bu kitapta. Bazı terimler biraz zorlama olmuş. Çok fazla değiller ama yine de sırıtan birkaç sözcük seçimi vardı. Hikayenin bütününe bakınca belki çok az kalıyorlar ama özellikle son kısımlara yaklaşırken oldukça göze batmaya başlıyor.
Kitabın konusu; önceki yaşantısına dair hiçbir şey hatırlamayan yetişkin bir adamın, bebek gibi bir hafıza ve hareketl…
Agape:
Shirley Jackson
[görüntü]
Biz Hep Şatoda Yaşadık
Birinci tekil şahıs anlatımını gördüğümde içimde bir tiksinti baş gösterir. Iyy, derim birinci tekil şahısta yazılmış. Oldum olası bu anlatım şeklinden haz etmemişimdir ve bana okurken hep işkence çektirmiştir. Gelin görün ki Shirley Jackson beni şaşırttı. Tüm tiksintimi birkaç cümleyle sonsuzluğa gömdü. Bir daha böylesi güzel bir kullanımla karşılaşır mıyım, emin değilim. Kesinlikle övgüyü hak ediyor.
İlk sayfada yazarın biyografisi var ve daha onu bile okur…
https://forum.kayiprihtim.com/t/biz-hep-satoda-yasadik-buyuk-usta-shirley-jacksonin-tekinsiz-mirasi/2212
Bunun cevabı sanki vardı diye hatırlıyorum. Babası Constance’a çok kötü davranıyordu. Yani aile genel olarak habis kişilerden oluşuyordu. Bu sebeple de onları öldürdü. Yanlış hatırlıyorsam aydınlatın arkadaşlar.
Agape:
Patrick Ness
https://forum.kayiprihtim.com/t/ilk-bizden-duymus-olun-kaos-yuruyusunun-yeni-baskisina-dair-tum-detaylar/1930
Agape:
Terry Pratchett
[Terry%20Pratchett]
OKUMA REHBERİ
[0]
ÇIKAN KİTAPLARI (Yayınevi çıkış sırasına göre) (Numaralandırma yazım sırasıdır.)
Büyünün Rengi (Sihirbazlar ve Kahramanlar - Rincevind Romanları -1)
Fantastik Işık (Sihirbazlar ve Kahramanlar - Rincevind Romanları -2)
Eşit Haklar (Cadı Romanları -1)
Mort (Ölüm Romanları -1)
Hasbüyü (Sihirbazlar ve Kahramanlar - Rincevind Romanları -3)
Ucube Kocakarılar (Cadı Romanları -2)
Piramitler (Kadim Uygarlıklar -1)
Muhafızlar! Muhafızlar! (Bekçi Romanları -1)
Er…
Yabancı diyarlarda “Larger than life” diye bir terim vardır. Tureng’e bakarsanız, “epik ve efsanevi özellikleri olan” anlamına geldiğini göreceksiniz. İşte Terry Pratchett böyle bir yazardı. Bize böyle bir evreni verdiği için ne kadar minnettar olsak az. Işıklar içinde uyu.
Gelin bu başlık altında DiskDünya serisini, hikayeleri, karakterleri konuşalım Okumayan arkadaşlara da yorumlarımızla cesaret vermekten geri durmayalım
[Discworld_characters_by_yenefer]
[görüntü]
Diskdünya Serisi 1 - Büyünün Rengi
Geç olsun ama güç olmasın diyerek bu kahkahalar tufanı kitaba dair bir şeyler yazmak istedim. Aslında tek kitap için bile söylenebilecek çok şey var fakat molalarda yazacağım için muhtemelen birçoğunu unutacağım ama olsun.
Uzak, elden düşme bir boyutta, düz olsun diye tasarlanmamış bir astral düzlemde, kıvrım kıvrım yıldız sisleri dalgalandı ve aralandı…
Bak…
Büyük Kaplumbağa A’Tuin geliyor: Hantal bacakları hi…
Hazır vakit bulmuşken son zamanlarda okuduklarımı inceleyeyim dedim.
[görüntü]
Fantastik Işık - Terry Pratchett
“Karanlık, ışığın tersi değil, yalnızca ışığın yokluğudur. Kitaptan yayılan şey karanlığın diğer ucunda olan ışıktı: fantastik ışık.”
Büyünün Rengi ile başladığımız bu çılgın, akıl almaz, uçuk kaçık, deli dolu maceramıza Fantastik Işık ile kaldığımız yerden devam ediyoruz. Rincewind ve dünya yansa hasırı yanmayan İkiçiçek Diskdünya’nın acayip bir…
[images%20(7)]
Diskdünya -Mort / Terry Pratchett
Bir Diskdünya kitabı da geride kaldı. Ne iyi geldi anlatamam. İnsanın kafasını uçuran cinstendi. Öncelikle -daha önce söyledim mi bilmiyorum ama- Niran Hanım’ı gerçekten tebrik etmek gerek. Aralardaki o terimler o kadar hoş seçilmiş ki… İnsan denk geldikçe hayran oluyor.
Mort, Ölüm serisinin ilk kitabıymış. Köşeden bize göz kırpan Rincewind’e rastlamak ve onun şaşkınlıklarını okumak keyif vericiydi. Ölüm’ün kafa karışıklıkları ve …
Agape:
Brandon Sanderson
Herkese Selamlar,
Severek takip ettiğim Brandon Sanderson’ın tüm eserlerini bir listeye döktüm. Bazı eserlerine dipnotlar ekledim
Önerilerinizle listeye eklemeler ya da çıkarmalar yapabilirim.
Aşağıdaki linkten listeye ulaşabilirsiniz. Hata görürseniz bildirmekten çekinmeyin.
Sanderson Tüm Eserleri - Google Docs
Kullanılan kitap kapakları yazım sıralamasına göre ilerlemektedir. Türkçe’ye çevrilmemiş olanlar yerine orj. kapaklar kullanılacak. Türkçe kapaklar duyurulunca değiştiril…
Agape:
Robert Jordan
Her ne kadar seveni çok olsa da eminim beğenmeyen insanlar var Zaman Çarkı serisini, söyleyebileceğim şey şu ki: Objektif olarak konuşursam güzelce ilmek ilmek işlenmiş bir dünyası var (ve bir hayranı olarak ben uzun uzun okumaya bayılıyorum) ama editörlük konusunda Robert Jordan’a fazla müsamaha gösterilmiş açıkçası. Kısaca söylemem gerekirse bazı yerleri insanı boğabilir. Yani beklentinizi çok çok yüksek tutmanıza gerek yok, iyi bir kitap serisi olduğu tartışmasız olsa da tabii ki eksiksiz değ…
Agape:
David Eddings
Tamuli Serisinde aslında benim en çok dikkatimi çeken “Parıldayan İnsanlar” kitabı. Bazı açılardan Brandon Sanderson’un Fırtına Işığı Arşivleri ile acaba bir benzer yanları var mı diye merak etmiyor değilim. Arka kapak yazısını okuyunca insan benzer yönler bulabiliyor. Tabi yayınevinin betliğini de unutmamak lazım. Bu arada konuyu aslında inceleme olarak gönderecektim ama belli başlı kriterlere uymakta hep zorluk çekmişimdir. O yüzden incelemeye attım oradan da Nemo bu yana taşımış. …
[66270260_743546132767522_4758195310646608974_n]
Malloryan Serisi - David Eddings
Tek tek yorumlamak yerine seriyi toplu olarak ele almak daha iyi olur diye düşündüm.
Malloryan Serisi, Balgariad Serisinin devamı niteliğinde yazılmış bir seri. Küçük bir çocuk olarak macerasına başlamış olan Garion’un Belgarion olduktan sonra kendisini sır gibi saklamış olan ikinci bir kehanetin peşinde sürüklenmektedir. İlk seride gördüğümüz ve sevdiğimiz birçok karakterle yeniden bir arada olup sürprizlerle d…
Agape:
Clive Barker
Yorumu ay başında yapacaktım ama evde olmayacağım ve uzun süre de dönmeyeceğim. Yanımda da götürüp okuduğum kitapları yük etmek istemediğim için incelemeleri erkenden yapma kararı aldım.
[görüntü]
Fablehaven 3 - Gölge Salgını - Brandon Mull
Sanırım serinin en iyi kitaplarından birisiydi. Böyle düşünmemdeki sebep muhtemelen içindeki karanlık dozunu sevmemden kaynaklanıyor. Okuduğum en keyifli genç-yetişkin serisi olduğunu düşünüyorum. Dünyasının zenginliği, be…
Agape:
Robert E. Howard
[görüntü]
Çatıdaki Şey - Rober E. Howard
İlk kez okuduğum yazarlardan bir tanesi. Kitabın içinde sekiz adet öykü bulunmakta ve anlatım hepsinde birinci tekil şahıs. Kitapta üç - dört adet yazım yanlışı var.
Okumaya başladığım ilk anda H.P. Lovecraft okuyormuşum hissine kapıldım. Çok geçmeden Cthulhu da görünce acaba Howard mı Lovecraft’dan etkilendi yoksa tam tersi mi diye merak ettim. Bunun sebebi de arka kapağa bakmamış olmam. Ben genelde sonradan okuyorum çünkü o anda unutamayacağım bazı …
Agape:
Charlotte Perkins Gilman
https://forum.kayiprihtim.com/t/sari-duvar-kagidi-feminizm-bir-zamanlar-kibardi/9129
Agape:
Michael Scott
Angie Sage - Septimus Heap serisi
Kendisi 8 kitap yazmış olsa da ülkemizde sadece 5 tanesi çevrildi. Sanırım ilgisizlikten yarım kalmaya mahkum olmuş serilerden biri kendisi. Belki de devamı gelecektir, bilemiyorum. Ben bu seriyi de seveceğinizi düşünüyorum. Goodreads’da oldukça yüksek bir puana sahiptir kitapları.
Arka Kapak:
Yedinci oğlun, yedinci oğlu Septimus Heap, doğduğu gece annesinin koynundan çalınır. Ebesi onun öldüğünü söyler. Aynı gece be-beğin babası Silas Heap karların üstünde k…
Kafa dağıtmak için okuduğum harika gençlik serilerinden birisidir. Üçüncü kitaptayım aylardır. Belki de gençlere önerilecek en güzel serilerden bir tanesi. Özellikle Nicholas Flamel, Dr Dee ve tüm o Atalar beni benden alıyor. İçindeki büyüler filan gerçekten çok hoşuma gidiyor. Fantastik yazmayı sevenler için oldukça iyi bir hayalgücü kaynağı da diyebilirim. Seriyi sevmemdeki en büyük etken Atalar ve fantastik mekanlar.
Tek şikayetçi olduğum nokta düzeltisi. Gerçekten ikinci kitapta be…
Agape:
Brandon Mull
Toplu düğün töreni gibi toplu inceleme törenimize hoş geldiniz. Bu ay işler, güçler, seyahatler, tatil, toplantı derken incelemeler birikti de birikti. Neyse canım geç olsun güç olmasın diyerek makasımızı alıyor ve açılışı yapıyoruz. Aşağıda bulacağınız kitaplar şunlardır:
Özet Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti
Düşler Düşü
Carol Gömülmeden
Yitik Öyküler Kitabı
Zacharius Usta
Vahşi Kızlar
Fablehaven 1
Fablehaven 2 / Akşam Yıldızının Yükselişi
Kaderin Tazıları
Sıradışı Yazarlar
…
Yorumu ay başında yapacaktım ama evde olmayacağım ve uzun süre de dönmeyeceğim. Yanımda da götürüp okuduğum kitapları yük etmek istemediğim için incelemeleri erkenden yapma kararı aldım.
[görüntü]
Fablehaven 3 - Gölge Salgını - Brandon Mull
Sanırım serinin en iyi kitaplarından birisiydi. Böyle düşünmemdeki sebep muhtemelen içindeki karanlık dozunu sevmemden kaynaklanıyor. Okuduğum en keyifli genç-yetişkin serisi olduğunu düşünüyorum. Dünyasının zenginliği, be…
4 Beğeni
malady
Kasım 9, 2019, 4:06ös
66
Bağımsızlık Yolu çok güzel bir kitaptır onu öneririm. Kitaba fazlasıyla sadık kalınan bir filmi de var.
SOLINARI:
Arkadaşlar lütfen yazarların isimlerini kuru kuruya yazmayalım. Alt alta 10 tane yazar yazmak, okuyan için yararlı olmuyor kanımca. Yazarın isminin yanına, niçin bu yazarı yazdığınızı da biraz anlatsanız tadından yenmez.
Nasıl anlatsam bilemiyorum…
Ama Jules Verne için bir cevabım var; kim cülvern sevmez ki?
2 Beğeni
Michael Ende Momo romanının yeri bende ayrıdır. Hiç unutamam. İnanılmaz bir kitaptı. Bak yine okuyasım geldi.
Agape
(Hiçliğin Bekçisi...)
Kasım 9, 2019, 7:30ös
69
Onun uzantısını eklemeyi unutmuşum. Kınadım kendimi.
1 Beğeni
Brandon Sanderson tabii ki, tartışmasız.
Robert Jordan.
David Eddings.
R. A. Salvatore.
Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisi.
Robert Jackson Bennet. İlahi Kentler muhteşem bir seri.
Michael J. Sullivan. Sadece Destanlar Çağı’nı okudum ama elinden çıkacak her kitabı çok sevecekmişim gibi geliyor.
Neil Gaiman. Şimdiye kadar okuduğum bütün kitaplarını beğendim.
Terry Pratchett. Disk diyeyim siz anlayın.
John Scalzy.
Son olarak Peter V. Brett diyecektim ama İblis Döngüsü sonradan bozuyor, o yüzden demeyeceğim.
Haa bir dakika.
Brandon Mull.
Son olarak Rick Riordan.
1 Beğeni
Tam olarak kaçıncı kitaptan sonra bozuyor?
Aslında bozma konusundaki fikirlerim çok karışık. Şimdi Nüve’yi okuyorum ve dünyayı gerçekten çok özlemişim ama ne yalan söyleyeyim, ilk iki kitabın havası diğerlerinde yok.
2 Beğeni
Rena
(i)
Aralık 23, 2019, 10:38öö
74
İlk önce J.K.Rowling.
Daha sonra J.R.R.Tolkien . Daha hiç bir kitabını okumadım ama okumadan da sevdim onu. Sanırım 2020’ye kaldı.
Herbert Wells
Mark Twain
Yaşasalar da yaşamasalar da…
_Ged
(Çevik Atmaca)
Şubat 6, 2020, 1:19ös
75
Şeref kürsüsünde “Ursula K Le Guin”
Neil Gaiman
Frank Herbert
Alan Moore
Ray Bradbury
Stephen King
Tolkien
1 Beğeni
Faust
Şubat 6, 2020, 1:42ös
76
David Eddings
Dino Buzzati
Ernst Theodor Amadeus Hoffmann
Herbert George Wells
Howard Phillips Lovecraft
John Ronald Reuel Tolkien
Jorge Luis Borges
Metin Savaş
Ray Bradbury
Robert Louis Stevenson
Her ne kadar çoğu yaşamasa da…
3 Beğeni
Tüm kitaplarını okuduğum bir yazar yok hâlâ. J.K. Rowling bu konuya çok uygun olurdu ama boş koltuk kitabını okuduktan sonra fikrim değişti biraz. Bir yazarın tüm kitaplarını okuyacağıma iyi yazarların en ünlü kitaplarını okuyorum şu anda. Okuduğum kitap sayısı da etkili tabi bunda. Daha çaylağım. Ama yine de bu kategoriye girecek bir tane yazar tanıyorum.
Hasan Uzun
Yazdığı dil, seçtiği konular çok hoşuma gidiyor. Ve belki de en önemlisi karşı tarafla konuşuyor gibi yazdığı için çok akıcı oluyor. Ama Hasan Uzun’da bile 2 kitap geride kaldım. Yetişmem lazım
Şimdilik başka yazar yok listeye alabileceğim. İlerde olursa yine Türk yazar olur büyük ihtimal.
2 Beğeni
Xerhias
(42. Mehmet)
Şubat 7, 2020, 5:34öö
79
Bir gönderideki resminizin üzerine tıklayın, KONUDA X TANE GÖNDERİN VAR diye bir yazı çıkacak, ona da tıkladığınızda o konuya yaptığınız tüm gönderileri alt alta görebileceksiniz.
1 Beğeni
Robert Jordan
Edgar Allan Poe
Terry Pratchett
Oscar Wilde
Clive Barker
William Shakespeare
Sabahattin Ali
Nazım Hikmet Ran
Yusuf Atılgan
Dostoyevski
Gogol
Asimov
H.G Wells
5 Beğeni