Spoiler vermeden açıklama yapayım siz de karar verin.
Genç-ergen bir seri mi? Bizim genç-ergen olarak anladığımız veya hoşnut olmadığımız şekilde değil. Ana karakterler evet, gençlerden oluşuyor ama öyle cinsel içerik yok. Sadece bir sevgi ve bağlılık söz konusu o kadar.
Post-apokaliptik bir dünyada gözlerimizi açıyoruz ve neyin ne olduğunu anlamamız biraz uzun sürüyor. Yaşadıkları dünyadan bazı sorunlar yüzünden başka alternatif gezegenlere göç eden kolonilerle ve bu kolonilerin göç ettikleri gezegendeki karşılaştıkları değişik doğal biçimle alakalı bir eser diyelim.
Serinin heyecanı gittikçe artıyor ve ben bir solukta okudum. Çok da beğendim.
Ek parantez açmam gerekirse karşılaştırma yapan kişiler Yabancı çevirisinden hoşnut değiller. Delidolu çevirisini öneriyorlar. Ben de Delidolu çevirisini okudum. Bu yüzden bilemiyorum Yabancı nasıl bir çeviriye sahip ama ben çeviriyi çok beğendim. Kitapta yazarın tarzı tamamen korunmuş. İmla ve noktalama uyumu yok çünkü bu göç eden toplumların eğitimle alakalı bazı sorunları var bozuk bir dilleri mevcut. Eğer Yabancı çevirisinde bu detay atlandıysa seri katledilmiş demektir. Ön okuma var mı bakmadım ama bulursanız hemen inceleyebilirim.
Uzun lafın kısası ben seriyi çok beğendim. Birkaç yorumumda da övdüğümü biliyorum. Politika, savaş, sevgi, uzay, bilim ne ararsanız var içinde ve çok da güzel bir dengeye dağılmış.