Aslında kamara başlığına yazacaktım ama başkaları da böyle bir konuya ihtiyaç duyabilir diye düşündüm. Aratınca da benzer başlık bulamadım. Varsa, sayın denetmenler ilgili yere taşır umarım.
Aslında konunun amacı, okumak istenilen ama pek bilinmeyen ya da fikir sahibi olunmak istenen kitapları burada sorabilmek. Birkaç gün önce Momo’yu yine kamara başlığında sormuştum. Bugün ise bir başka seriyi sormak istiyorum.
Serinin ismi Cradle ve yazarı da Will Wight. Xianxia türü olarak geçiyor yani Çin fantazyasının bir alt türü. Zevklerimizin büyük oranda eşleştiği bir arkadaşım bu serinin 7 kitabını 1 hafta içinde bitirdi ve toplamda 8/10 verdi. Onun yorumu şöyle:
This is not a true ‘cultivation novel per se as the development elements are kept to a minimum. What is exciting is the world building. From a martial artists to magic beasts to dragons, titans, dreadgods, celestials etc, the books has a stellar world that gets gets bigger with every book. Add in the xianxia names likes, Part of Endless Swords, School of Flying Leaf etc it just gets better and better. Contrary to some other xianxia books, this has a cracking macro plot which follows the lead character, but also hints a meta-plot involving multiple worlds and a micro plot of protagonists’ family, all woven together well.
Though the story is standard to this genre, there are enough twists and turns to keep me guessing on direction and every time, I feel the setting was epic, it just gets bigger.
If you like a book filled with Asian magical martial arts fight, an epic plot and one of the best fantasy worldbuilds (that I’ve read), then dig in.
Sormak istediğim, duyan, bilen ya da okuyan var mı? Momo bitmek üzere ve bu seri beni fazlasıyla cezbediyor.
Bu başlık “Seri/Tür Öneri Başlığı” değildir. Ana mesajda da belirtildiği üzere, bir üyenin zaten merak ettiği, okumak için seçtiği ancak bir takım çekincelerle kararsızlığa kapıldığı, spesifik bir kitap/seri hakkında diğer üyelere müracat edebilmesi amaçlanmıştır.
Tür tavsiyelerine özel öneri başlıkları forumda mevcuttur. Forumun sağ üst köşesindeki arama sekmesine aranacak anahtar kelimeleri yazarak (gerekirse gelişmiş arama seçeneğinde “Sadece Başlıkta Eşleştirme” kutucuğunu işaretleyin) arama yapınız.
Kitap baskısının niteliğine dair sorgulamada ve cevaplamada bulunabileceğiniz bazı forum başlıkları şunlardır:
Destek Yayınları’nın Felsefe Dizisi nasıl acaba? Sık sık karşıma çıkıyor ama emin olamadım. Forumda bu seri için başlık da açılmamış. Seriden kitaplar okuyup beğenen, öneren var mıdır?
Ben bu konuda şöyle bir öneride bulunacağım öncelikle felsefe tarihi ile başlangıç yapmak isteyenler ( ki bence en mantıklısı budur)
Bernard Russell 'ın 3 kitaplık Batı Felsefesi Tarihi
veya
Ahmet Cevizci hocanın Felsefe Tarihi: Thalesten Baudrillarda kiitabı
veya
Alfa’nın ilk ciltini bastığı Umberto Eco editörlüğünde hazırlanan Felsefe Tarihi kitaplarını tercih edebilir.
Belki daha fazlası olabilir, araştırmak lazım.
Her 3 yazar da kolay anlaşılıyor. Ama kolay anlaşılma konusunda bir sıralama yapacak olsam
Bernard Russell ilk sıraya alırdım.
Umberto Eco editörlüğünde basılan Felsefe Tarihi içinde fotoğrafların da olduğu bir baskı, belki okuyanı fotoğraflar ile okuma içerisinde tutabilecek bir kitap.
Ahmet Hoca’nın kitabı biraz daha detaylı. 1200 sayfa tek cilt biraz göz korkutuyor.
Filozofları okumak için bence hiç acele etmeyin, her filozofun yazdıkları özel bir ilgi alanınız, mesleğiniz değilse okumak bezdirici ve anlaşılmaz olacaktır. O filozoflar üzerine yazan, alanında iyi ve güvenilir felsefe tarihçilerini okuyarak başlamak daha iyi olacaktır.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu seriyi her yerde karşıma çıkıp durduğu için merak etmiştim, yoksa filozofların kitaplarını konuları gerçekten ilgimi çekerse listeme ekliyorum.
Şimdilik elimde iki tane felsefe ve filozoflar hakkında kitap var, onları okuduktan sonra önerdiklerinizden alacağım.
Merhabalar. Acaba Philip Reeve’nin Yürüyen Kentler serisini okuyan var mı? Günışığı Kitaplığı’ndan 2, On8 Kitap’tan çıkmış 4 kitabı var. Okuyan varsa görüşlerini yazabilir mi?
Arka Kapak:
Bilinen dünya tarihi anlatıları, Batı uygarlığının yükselişine odaklanma eğilimi nedeniyle Antik Yunan, Roma İmparatorluğu ve Avrupa’nın genişlemesi konularına ağırlık verir. Çin, Hindistan ve Japonya gibi büyük uygarlıkların tarihleri, dolayısıyla dünya nüfusunun çoğunluğunun yaşadıkları, genellikle çok daha küçük bir alana sıkıştırılır.
Dünya Tarihi, tamamen farklı bir yaklaşım sergiliyor. İnsanın öyküsünün bütünsel bir açıdan anlatılması gerektiği varsayımından yola çıkarak insanın evrimini, avcı ve toplayıcı olarak yaşamlarını ve devamında tarıma geçişlerini irdeledikten sonra Mezopotamya, Mısır, Çin, İndus Vadisi, Mezo Amerika ve Peru gibi yeryüzünün çeşitli bölgelerinde uygarlıkların ortaya çıkışını ele alıyor. Anlatısına ilk uygarlıkların öyküsüyle devam ederek bunların yalnızca farklılıklarını değil, benzerliklerini de vurguluyor. Aralarındaki ilişkilerin nasıl kurulduğunu ve teknolojinin, fikirlerin ve dünyanın en büyük dinlerinin birinden ötekine nasıl geçtiğini açıklıyor. Büyük İslam, Çin ve Moğol İmparatorlukları’na ayrıntılı olarak yer veriyor. Öykünün ancak sonlarına doğru Avrupa, teknolojik yenilikler ile sosyal ve ekonomik değişimlerin üzerinde yükselerek yavaş yavaş dünyaya egemen olmaya başlıyor. 21. yüzyıla gelindiğinde Avrupa’nın bu egemenliği de ortadan kalkıyor.
Dünya Tarihi, tam bir küresel alan taramasını gerçekleştirerek insanlık tarihinin yeni ve şaşırtıcı derecede farklı bir anlatımını sunuyor. Bu, yeni yüzyılda geçerli olacak bir dünyanın tarihi.
Say yayınlarının “101” kitaplarından birkaç tanesini gözüme kestirdim. Mitoloji, Dinler Tarihi, Evren Ve son olarak da Dünya Tarihi 101. Bu kitaplardan okumuş olan var mı? Çok derinlemesine bilgi vermiyorlardır muhtemelen ama okunmaya değerler mi?
Giriş seviyesinde oluyor genelde içeriği. Eğer seçtiğiniz konularda zaten bilgili olduğunu düşünüyorsanız pek bir şey katmaz sanırım. Ama yeni yeni öğrenmeye başladığınız konular için ideal başlangıç kitapları olabilir.