Tabii ki yayınevi yetkilisi arkadaşa söyledim.
BU BİR KATLİAM
Nolur Ender serisi gibi Pegasus bari el atsın.
Pegasus Ender’in serisini mi basıyor?
Şu üsluba bak! Sanki hakaret etmiş kendisine ki bir satıcının karşısındaki müşteriye böyle davranması garip. Ama tekelleşmenin verdiği bir rahatlık olsa gerek diye düşünüyorum. Yoksa böyle davranamaz. Yani ben satıcı olsam davranmam. Bu yüzden Alfa’nın ve diğer yayınevlerinin bu kadar fantastik ve bilimkurgu basması çok güzel bir olay. Umarım daha da artar bu hareketler.
Yayınevi soru hattında söylemişler. Hatta Enderin Gölgesini bastılar. Asıl seri de gelir bir ara artık
Uzak durmanızda fayda var. Hatta Altıkırkbeș’in bastığı tüm kitaplardan uzak durmakta fayda var. Umarım batarlar.
Elimde Neal Stephenson kitapları var mesela bakışıyoruz sadece Altıkırkbeşin mazide bir yara olarak kalmasını diliyorum şu an.
O kitapların çevirileri Neuromancer gibi değil. Neuromancer çok farklı bir konu, o kitabı Kaan Çaydamlı’nın eşine çevirtmişler. Bu kitaplarda öyle bir durum yok, gerçek bir çevirmen çevirmiş. Bu sene içerisinde ben de okumayı planlıyorum. Çok başırılı çeviriler olmasa bile Neuromancer gibi olacağını sanmıyorum açıkcası.
Stephen King’in Just After Sunset kitabı (kısa hikayeler) dilimize çevirilip yayınlandı mı?
Teşekkür ederim. Sanırım şu an yeni baskısı yok ve sadece sahaflarda bulabilirim.
Evet uzun zamandır baskısı yok.
Arkadaşlar Andrey Platonov okuyan oldu mu? Şu kitaplar arasında okuduğunuz var mı? 1-2 cümle ile okuma deneyiminizi paylaşabilir misiniz?
Muhteşem Vahşi Dünya ve Dönüş öykü, Birbirimiz İçin Yaşayacağız mektup diğerleri roman türündedir. Bildiğiniz gibi Platonov Sovyet dönemi yazarlardandır ve eserleri uzun bir dönem Rusya’da yasaklanmıştır. Platonov’un eserleri alegorik bir anlatıdır, dikkatli bir okuyucu çok keyif alır. Bence Platonov ülkemizde hala keşfedilmemiş bir cevherdir. Birde çevirisini Günay Çetao yapmıştır. Ülkemizdeki bence en iyi Rusça çevirmenlerinin başında gelir. Tavsiyem Muhteşem Vahşi Dünya ve Dönüşle giriş yapıp Can kitabıyla devam etmeniz olur.
Dönüş’ü okumuştum. Bu yazarı niye bu kadar abartıyorlar diye merak etmiştim, sıradan bir öykü kitabıydı. Çevengur’u bi ara alıp okuyacağım, o kitaba göre yazara notumu vereceğim.
Kaplan! Kaplan! kitabını 6.45ten okuyan var mı? Tavsiye eder misiniz?
Pdf’sini okudum, dikkat çeken bir şey yoktu.
İthaki baskısını alıp okuyun bence. 6.45 denilince bir kaç kez düşünmek gerek