Kitaplardaki Yazım ve İmla Hataları

Hoş bulduk arkadaşlar. :slight_smile:

5 Beğeni

Sen Mark Twain mısın yoksa boğulan ikizi misin? Gerçek olduğunu ispatla Yossi Kohen :face_with_monocle:

2 Beğeni

4 ay sonraki ilk mesaj benim için yeterli bir ispattı. Bu tatlı ispat oldu xd Kedisi bile besmele çekmeden Mark Twain ile yüz yüze gelemiyor :Dd

2 Beğeni

Hoş geldin hocam. .

2 Beğeni

Aha, hoşdöndün hocam. Eksikliğin hissediliyordu. :hugs:

2 Beğeni

Hoşgeldin üstat :slight_smile: iyi yaptın bence

2 Beğeni

Brandon Sanderson’ın Parlayan Sözler kitabından. 2. baskısı

Yer yer çeviri de garipleşiyor, bana öyle geldi.

1 Beğeni

Işaretlediğin yerdeki sorunu anlayamadım.

1 Beğeni

Şımarıktan sonraki virgül olabilir. Ama tabii bundan beterleri var.

2 Beğeni

Hem … hem de … bağlacı arasında noktalama işareti kullanılmaz.

2 Beğeni

Editörün hatası yüzünden kitabın boyanmasına ben daha çok üzüldüm.

1 Beğeni

Yok bee
Ben asla kitaplarimi cizmem. Telefondan yaptim

3 Beğeni

Gözümüzden mi kaçmış nedir, doğrusunun “vadetmek” olduğu kural olarak öngörülen öbek kitapta “vaat etmek” biçimiyle kullanılmış. Sanıyorum Roza Hakmen’in YKY edisyonunda.

1 Beğeni

Kültür sanat yayın çevrelerinin çoğunda özellikle “eskilerin” TDK’yi yazım kılavuzu olarak referans aldıklarını zannetmiyorum.

5 Beğeni

Bölüm başlığını da yanlış yazmayıverin.

Uykusuzluk - Stephen King, Altın Kitaplar, 1. Baskı, Haziran 2022

Burada, Derry’de çok uğraştım ve karşılığında bunu istemem çok şey sayılmaz sanırım ama bu, hemen şimdi senin işini bitirmen gerektiği anlamına geliyor…

“bitirmen” değil yahu “bitirmem”

Bu öyle bir yazım hatası ki insanı şüphede bırakıp özgün metne baktırıyor:

I’ve worked very hard here in Derry, and I don’t feel that’s too much to ask, but it means I have to finish with you right now…

Yine Uykusuzluk - Stephen King, Altın Kitaplar, 1. Baskı, Haziran 2022, sayfa 711.

Ve sayfa 712:

“Daha kötüsünü düşünüyorum, dostum — ilk andaki şaşkınlığını artık tamamıyla sona erdi.”

Hani eskiden “r” ve “ı” harfleri korsan baskıda “n” harfine dönüşürdü ya da tam tersi olurdu. Bu kitap da sanki Remzi Kitabevi’nden çıkan ilk baskıdan taranırken hatalar olmuş gibi. Yukarıdaki sözcük “şaşkınlığım” aslında. Kaliteli bir korsan baskı okuyor gibiyim.

14 Beğeni

Satış sitelerini ne yapacağız? Adres satırı ve kısayoldaki adıyla:

https://www.amazon.com.tr/BİR-NOBEL-ŞARKISI-Charles-Dickens/dp/9751033896/

1 Beğeni

YKY’den geliyor,

Aleister Crowley 100 yaşında!

4 Beğeni

Şu an Malazan Yitikler Kitabı 3 ü okuyorum ve kitap yazım hatalarıyla dolu. Kitap okuma zevkini azaltıyor.

1 Beğeni