Kitaplarımı Kayıt Altına Almak İçin Bilgisayar Programı Arıyorum

Merhaba, kütüphanemdeki kitapları kayıt altına almak istiyorum. Bunu bir bilgisayar programı aracılığıyla yapmak istiyorum. Bilgisayarıma bir barkod okuyucu alacağım ve kütüphanemdeki kitapları tek tek okutup kayıt altına alacağım bir program arıyorum açıkçası. Kullandığınız bir program var ise ismini paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.

3 Beğeni

İlla ki barkod okutarak kayıtlama yapacağım derseniz bence masrafa yazık. Goodreads in mobil uygulaması kitap barkodunu telefon kameranız ile okuduktan sonra programda kitabı gösterebiliyor. Her zaman düzgün çalışmıyor ama belki ücretsiz bir çözüm olarak düşünebilirsiniz. Goodreads hesabınızdan da listeleme yaparsınız, ama onu excel e falan çekme nasıl olur bilemiyorum. Forumda detaylı başlıklar vardı sanki bu konu adına.

1 Beğeni

Barkodlu bir program bulamadım. Barkod okuyucu çok pahalı bir şey değil. Sadece çözümü arıyorum program bulamıyorum bir türlü. :frowning:

İnan bende senin gibi senelerce aradım ama bulamadım malesef.

1 Beğeni

Anladığım kadarıyla koskoca ülkede bir “bireysel kütüphane otomasyon programı” yok!. Çok garip. Kitap kapağı filan istemiyorum ben. Kitabın ISBN numarasını barkod okuyucu ile okutayım ve kayıt altına alsın, hangi rafta olduğunu bir ekranda yazayım, excel listesi yapayım bunlar bana yeterli. 7000 kadar kitap var ve artık yaşım gereği hangisi var elimde hangisi yok bazen hatırlamıyorum. Elimde aynı kitabın ikincisi olmaya başlayınca bunun artık bir gereklilik olduğunu anladım. :frowning:

5 Beğeni

Ben uzun zamandır bookcollector adında bir program kullanıyorum. Üniversitede kütüphanem ikiye bölününce ne nerede ve hangi kitaplar elimde var maksadıyla başladım. Sonra devam etti. Güzel bir program benim işimi görüyor. Çok detaylı bilgide girebiliyorsunuz ama bana 10 parametre yetiyor. Sizin kütühaneniz ile bağlantı halinde olan bir uygulamaları da var. Açıkçası üniversiteden sonra orjinalini alırım dedim ama daha alamadım.

Şimdi baktım yıllık ödemeye çevirmişler.

2 Beğeni

Ben uzun zamandır Kitapyurdu kütüphanem kullanıyorum.

Galiba web sürümünü kapatmışlar ama Kitapyurdu kütüphanem uygulaması Excel çıktı almak için ve şu kitap kitaplığımda var mı demek için kullanılabilir.

Uygulama içerisinde raf yapılabilir. Telefonun kamerası ile barkod okutulabilir ya da elle kitap ismi, ISBN girip aranıp kitap eklenebilir.

4 Beğeni

Yoğun bir kütüphanem olmasa da ben de benzer bir yazılım arıyorum. Barkod okuyucu vb. işin içinde yok benim için ama kitaplarımı ekleyebileceğim bir program iyi olurdu. Zotero diye bir program kullanmaya çalıştım olmadı. Zotero’ da bibliyografya özelliği vardı sanırım. Şimdi ise ofis dosyasına elle giriyorum kitaplarımı. Aynı zamanda Onenote üzerine de kaydediyorum. Ayrıca bir e-book yönetim programı var: Calibre.

2 Beğeni

Aslında barkoda göre okutup o bilgileri excele dökecek bir kod yazmak çok zor olmasa gerek. Yok mu piyasada gerçekten öyle bir mobil uygulama falan? Fırsat bulunca biraz kurcalayabilirim belki.

1 Beğeni
1 Beğeni

Ben Excel’e tek tek elle girerek kaydettim. İlk etapta uzun sürüyor fakat sonra pratik oluyor.

2 Beğeni

Ben de sizin gibi Excel ile kayıt tutuyorum. Başlarken asıl amacım kitaplara ne kadar harcadığını hesaplamaktı. ISBN, kitap adı, yazar adı ve ne kadara aldığımı yazdım. Sonra çıkan toplam fiyat karşısında moralim bozulunca ama zamanında iyi ki almışım demek için etiket fiyatlarını da ekledim. Ama zamlar karşısında onları güncellemeye yetişemedim. Aslında ISBN ile güncel etiket fiyatlarını internetten otomatik çekmenin yolu varmış, bir kaç gün araştırmıştım ancak beceremedim. O olsa Excel’e sadece ISBN kayıt edip dediğim yazar adı, etiket adı, yayınevi, etiket fiyatı gibi bilgileri otomatik olarak internetten ekleyebilir.

2 Beğeni
3 Beğeni