Kitaplığınızda Bulunmasından veya Okumuş Olmanızdan Utanç Duyduğunuz Kitaplar Nelerdir?

Bir konudaki bağlantıdan ekşi sözlüğe girince gündemdeki konular arasında “kitaplıkta olması utanç veren kitaplar” başlığını gördüm. Aslında her okurun bir zamanlar okuyup, yıllar geçince “bunu nasıl okumuşum ben yav?” diye utanç duyduğu, hadi utanç duymasa da göğsünü gere gere sergilemediği kitaplar vardır. Yani tam rıhtım ahalisi ile tartışılacak konu ama tartışma eylemini en medeni haliyle görmeyi beklediğim burada bile çoğu zaman kavgaya dönüştüğü için, içime atıyorum a dostlar…

12 Beğeni

İnanılmaz alıngan üyeler var ne yazık ki. Yoksa süper bir muhabbet dönebilir bu konudan.

3 Beğeni

Maalesef tartışma kültürümüz sıfıra yakın. Kendi fikrini karşındakine diret, farklı bakış açılarını reddet, hoşuna gitmez ve köşeye sıkıştığını hissedersen üstü kapalı hakaret et gibi kurallar çerçevesinde yapılan laf dalaşına dönüyor tartışmalar. Haklısın, olabilir, hiç bu açıdan düşünmemiştim, katılmıyorum ama saygı duyuyorum gibi cümleler duymak hayal gibi bir şey özellikle sanal ortamlarda.

4 Beğeni

Benim ergenliğimde okuduğum Gece Evi Serisi… Anıdır diye durdu bir süre ama sonra elden çıkardım. Bunun dışında kitaplığımda durduğu için utandığım kitaplar olmadı sanırım hiç. Sadece birkaç sene önce Ölümcül Oyuncaklar serisini okumak istiyordum ama bir türlü fırsatım olmamıştı. Listemde hala duruyor ama nedense alıp okumaktan utanıyorum. Zamanında filmi ve dizisi konusundan dolayı hoşuma gitmişti aslında ama okuyasım kaçtı.

6 Beğeni

Ben de tam bu seriyi yazmayı düşünüyordum. Kitaplığımda değildi, arkadaştan alıp okumuştum, harcadığım zamana üzülüyorum hala.

3 Beğeni

Utandığımı söylersem ve başkasının sevdiği kitaplardan olursa daha çok utanırım. :smiley:
Ama benim genel olarak lisede okuduğum aşk romanları. Fantastik evrendeki aşkı çok severim - baya çok- ama gerçek hayattakilerden utanıyorum… İtiraf başlığı oldu. :smiley:

4 Beğeni

@Boneca Bence bir başlık açılmalı şimdi bile bu kadar yorum geldiyse. Sen bu kitabı okumaktan nasıl utanırsın o benim en sevdiğim kitap çabuk kelime-i şahadet getir diyen olursa da artık evde yokmuş gibi davranırız ne yapalım :Dd Direkt ben açardım da rol çalıyor gibi en önde yürüyen olmak istemedim.

Gece evi serisi şu işaret, ihanet diye kafiyeli giden seri değil mi? Ben de kafiyenin bozulduğu kitapta bırakmıştım okumayı. Okuduğunuz kitaplar diye liste yaparken hâlâ eklemem kendilerini. Ben de elden çıkardım. Xd

5 Beğeni

Ne bitmez seridir o gece evi? 12 miydi yoksa 13 mü hatırlamıyorum ama hayretler içinde okumuştum. Allah’ım bu ikili ilişkiler nereye varacak böyle? Yahu sen ne okuyorsun Allah aşkına? Gibi içimdeki benlerin figanları içinde seriyi bitirdim. Kendi içinde güzel yanları vardı. Mitolojik yanı ve şu karga burunlu olan şeyleri hayal meyal hatırlıyorum. Oralar hoşuma gitmişti. Bir de büyükannesi vardı. Onunla olan sahneler iyiydi. Gerisi tam bir hayal kırıklığı. Bunca zaman nasıl dizisi yapılmadı ve bu işten para kazanılmadı hayret. O dönemler çok popülerdi ve merak etmiştim. Sadece öğretici kısmına odaklanırsak adı dilimin ucunda olan mitolojik kısımlarını sevmiştim. Beni araştırmaya itmişti. Kalona mıydı?

Fakat benim en utanç duyduğum saf ergenlik içeriği ile Hush Hush serisi. Baktıkça utanmak için saklıyorum. :joy:

7 Beğeni

Sen nasıl bu kitabı okumaktan utanırsın o benim de okumaktan en çok utandığım kitap. Çabuk tövbe et :Pp

Karda yürüyüp izini belli etmeyip utandığı kitapları elden çıkaranlar için okuduğundan utananlar kısmını başlığa eklemen iyi olmuş. Ben de öyle açıcaktım açsaydım başlığı. Yoksa mesajı yazarken mesajlarımızı okuyabiliyor mu denetmenler şimdi şüpheye düştüm o_O

3 Beğeni

Tartışma çıkma olasılığı çok yüksek. Kavga dövüş de ufukta görünüyor. O halde neden bekliyoruz ki? :joy:

image

12 Beğeni

Cadı bir denetmen olarak düşüncelerini gördüm küremden.

Bir kitap hakkında fikir belirtmek için o kitabı okumak lazım ve yaş aralığında değerlendirmek gerekir. Aksi halde bir düşüncen olmaz. Wattpad kitapları kıvamında ergen-fantastik bir seri olarak bence işlevini yerine getiriyor. :sweat_smile:

İlk kez ikinci el tercih ettiğim kitaplardı ve seneler sonra satarak bütçeme katkıda bulunmuş olmanın verdiği huzuru yaşıyorum.

@SJack Denetmenler için pahabiçilmez bir konu daha. :buyucu:

3 Beğeni

Bence bu başlıktan tartışma çıkmaz. (Galadriel’in saçlarıyla ne yaptın söyle çabuk xd)

@Agape takılmak için dediydim be :Dd

3 Beğeni

Öncelikle bahsedeceğim utanç yüz kızartıcı olan değil.

Kitaplığımdan atamadığım Poe’nun ciltli ithaki basımı var. Hediye geldiği için atamamıştım ama arkadaşıma durumu sonunda açıklayabildim :sweat_smile: İçim de rahat çünkü iletişim yayınlarından olanlarına not yazıp imza atmasına izin verdim. Hiçbir kitabımda tek bir kalem lekesi yokken hem de :sweat_smile:

Bir ara forumda çekiliş yapıp göndereceğim isteyene.

Okuduğuma utandığım Kemalettin Tuğcu’lar var. Şimdi elime alınca öğk diyorum.

Bir de yalan söyleyen tarih utansın serisi vardı. Keşke ona harcadığım vakitte birilerinin bahçesinden çağla falan çalsaymışım.

3 Beğeni

Bu daha hiçbir şey. Bende daha ne kitaplar var. Hepsini sen en çok seviyormuşsun. :roll_eyes:

@Ozgur Sen uyumuyor muydun? Yarın erken kalkacaksın. :joy:

2 Beğeni

Başlığı görünce dayanamadım ya. :grimacing:

2 Beğeni

Hiç Kemalettin Tuğcu okumamış olmanın kutsanmışlığını hissediyorum. :dd

2 Beğeni

Kemalettin Tuğcu okumamış olabilirsin ama Ömer Seyfettin’den kaçamamışsındır.

2 Beğeni

Sana aynısından hediye edeceğim. :joy: İçine de bir sürü şey yazacağım. :buyucu:

4 Beğeni

Maalesef :((

@Agape @Ozgur benim okuduğum kitapları görünce panik atak geçiriyor ://

2 Beğeni

Aman diyim ya. Elimdekinden kurtulamadım daha. Ona vereceğin paraya simit alıp martılara at hayrına :rofl::rofl:

@Howl tükenmez kalemle… “Aman tanrım” dedim.

3 Beğeni