Kitaplık Meseleleri Tartışmaları (Büyük Kitaplık Tavsiyesi)

Süre baya Uzunmuş. Benim 3 senelik kitaplık. Ondandır öyleyse.

2 Beğeni

Şu an sitede gezerken 2 sene önce eklediğim bir fotoğrafa denk geldim. Ortadaki kitaplığın diğer yanındaki kitaplıklarla birleşim yerlerinden esnemeyi görebilirsiniz. Hatta şu an ben yanlardan vidalar çakmadan önce durumu daha vahimdi.

11 Beğeni

Ben bu tarz problemleri öngörüp ilk kurulumda çözümler üretmiştim. Onun büyük faydası oldu.

6 Beğeni

Evet bu geçerli ve iyi bir çözüm olmuş. Baştan aklıma gelmiş olsaydı bu tarz sabitleme vidaları kullanırdım mutlaka.

1 Beğeni

Billy kitaplıklarda ortadaki raf sabit olduğu için yanlar bombe yapmaz sanıyordum açıkcası, bir sıcak bastı beni O.o U ya da L profil falan kullanmak lazımmış.

Cam raf kullandığınızı farkettim. Kitapları tartması için ne tür bir cam raf kullanıyorsunuz?

2 Beğeni

Cam raflar ikea’da billy kitaplıkların ek rafı olarak satılıyor.

https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/kitapliklar-ve-raflar/kitapliklar/kapaklar-ve-tamamlayici-urunler/10286752/billy-kitaplik-rafi.aspx

2 Beğeni

Arkadaşlar 3 tane 80x237 ve 1 tane 40x237 Billy ortalama kaç kitap alır acaba? 2. sorum yükseltme ünitesini ekledikten sonra kaç tane ekstra raf aldınız?

1 Beğeni

Kaç kitap alır sorusu biraz kitap ebatları ve sizin nasıl dizdiğiniz ile akalı.

80-237 için örneğin üst rafta ZÇ ciltlilerin hepsi ve 6-7 daha büyük ebatlı kitap var.
Bir alt raftortalama boy / sayfalı kitaplardan 80-90 kitap sığdırıyorum. :slight_smile:

Yükseltme aldı mı hatırlayamadım ama ekstra raf Burak almıştı. @BiblofilYouTube

6 Beğeni

2.37 olanlarda yükseltme mevcut zaten. En üstüne ayrıca takılıyor.

Ekstra raf ben aldım evet. Her Billy için 1 tane ara bölme almıştım. Can yayınları boyutu sığacak şekilde 7 kat bölmelendirme yapabiliyorum.

1 Beğeni

YouTube videoları neden durdu Biblofil? :thinking:

4 Beğeni

Adana’da yoğun bir şantiyede çalışıyorum ortalama günde 16 saat.

Değil video, okumaya bile fırsat bulamıyorum, zor buluyorum ne yazık ki.

8 Beğeni

Hocam her kitabı düz koymuşsun ama 1984 neden ters :smiley:

3 Beğeni

:slight_smile:

Muhtemelen rafa dizmek değil de rafa yıgınak yaptığım için.

3 Beğeni

Bu kitaplık ortalama olarak kaç kitap alır? 220x220x30 kitaplığın ölçüleri.

5 Beğeni

Kitap kalınlıklarına bağlı olarak yaklaşık 400 ila 650 arası alır. O yükseklikte bir kütüphane için 8 raf düşünülebilir ve 60-90 arası kitap daha sığar hocam. Rakamları kendi kitaplığımı baz alarak verdim, umarım faydası olur.

2 Beğeni

Teşekkür ediyorum, yaklaşık olarak ne kadar alacağını öğrenmem yeterliydi.

2 Beğeni

Kitaplık güzelmiş benim de kitaplığımı 8 raflılara çevirmem gerekiyor. Ya da özel yaptırmalıyım tavana kadar.

1 Beğeni

Şimdi aklıma geldi, o uzunlukta raflarda -yük de ağır olursa- bel verme sorunu yaşayabilirsiniz, hesaba katmakta fayda var.

2 Beğeni

Ahşap bu kitaplık mdf vs değil o yüzden bel verme sorunu olacağını düşünmüyorum. Ahşapta da olur mu ki?

1 Beğeni

Resimdeki kitaplıkta bel vermemesini sağlamak için rafları standart olan 1.8 yerine 3cm olarak yapmışlar mesela hocam, o ürünü almayı düşünüyorsanız bel vereceğini sanmıyorum ama bir yere 18mmlik yaptırırsanız aynısını bel verebilir. Çam tahtası yumuşaktır biraz.

1 Beğeni