Şu an için değil zaten ileriye dönük düşüyorum. Kutularda olmasından yine iyidir iki sıra dizmek. Özellikle sizin fotoğraflar çok yardımcı oldu hep oradan saydım. @BiblofilYouTube
7raflı olanı ölçünce büyük geldi ama hesaplardan 6 raflı olanı da işimi görür gibi aklıma yattı. Zaman Çarkı serim yok ama ciltli özel baskılar var alfanın Harry Potter’ın filan onlar için bir iki raf ayrılacak artık.
Arkadaşlar 350 cm genişiğinde 220 cm yüksekliğinde kitaplık yaptırmak istiyordum. Mdf tarzında olsun istedim. Sorduğum birkaç kişi 16-22 bin bandında fiyat çekti. Bende bu fiyatlara gücüm yetmeyeceği için her ne kadar İkea ürünlerini beğenmesem de alttaki Hemnes kitaplıktan 4 adet satın almayı planlıyorum.
Kullanan, olumlu - olumsuz görüş bildirecek veya başka bir alternatif sunacak kimse var mıdır?
Merhaba, evde kitaplık ve başka kullanım amacıyla 3 adet Billy mevcut ama dağılıyor bizdekiler. İkea ürünlerini beğenmeme de o ürünlerin kalitesizliğinden geliyor biraz da. Hemnes sanki daha sağlam gibi gözükmüştü gözüme, internet üzerinden bakınca.
Hemnes’in sorunu durduğu yerde gevşemesi, arka korumanın bombe yapması, rafların yanlış bir harekette yerinden düşmesi. Kedi filan varsa asla tavsiye etmem üstelik. En son kedi atladığında raf komple aşağı indi. Zor kurtardım. Azıcık rüzgar esse dağılacak hale geliyor. Bu sebeple önermedim.
Adore mobilyadan aldığım kitaplıklar sökülmeden yaka paça 700 km taşınmasına rağmen hâlâ taş gibi. Üstelik yılda beş altı kez sağa sola çekip oda değiştiririm. Tek sorunu istediğiniz ölçülere sahip olmaması ama sağlamdır. Bir de raf aralığı ayarlanmıyor işte…
Sağlam ve şık gözüküyor ama pahalı ve fonksiyonel değil. Gözüken 3lünün tek parçası 3bin lira. Yani tamamı 9bin lira ediyor. Bir de 2,30 boy için 5 sıra raf çok az. En az 6 sıra olmalı, hatta daha fazla.
Mobilya üreticilerinin çoğu kitap okurları - koleksiyonerlerin ihtiyaçlarını pek bilmedikleri için genelde üretimler hep bu tarz. Sadece kitaplık olarak kullanım için verimli değil bunlar.
Ben geçenlerde 202cm lik 6 rafllı billye ekstra raf alıp 7 raflı yaptım daha çok kitap sığdırmak için.
Bir kaç gün önce tek parçası 2,500 liraydı, zam gelmiş. Yapım aşamasında değişiklik yapılabiliyor; 6 raflı yapılabilir. Soran arkadaşın yaptırmak istediği mdf kitaplık 16 bin lirayı geçiyormuş.
Arkadaşlar selam. Şirketten 2000 TL’lik IKEA hediye çekim var. 1 sene içerisinde evlilik planlarımız var. Yeni evimiz belli değil, 6-8 ay öncesinden de belli olacağını düşünmüyorum. Fiyatları daha da artmadan 3 tane 80x202x28 Billy kitaplık alarak hediye çekimi değerlendireyim istiyorum. 2 metrelik olanı tercih edip daha sonra evin oda yüksekliğine göre yükseltme ünitesi kullanıp kitaplığı büyütme düşüncem var ancak bu ünite görünüm olarak 237 cm’liklerle aynı görüntüyü mü sağlıyor ondan emin değilim. Yükseltme ünitesini kullananlar varsa bilgi verebilir mi?
Ayrıca 3 tane Billy kitaplık yanyana nasıl duruyor, kütüphane sahipleri 1-2 fotoğraf paylaşırsa çok sevinirim.
Evet aynı. Zaten 237 olarak satılanlar 202 cm olan + 35 cm yükseltme ünitesi ile geliyor. Satın alırken kapaklı alınmasa bile sonradan istenirse kapak dahi alınabiyor.
Bende 4 tane yanyana duran geniş Billy var. Kendi incelemerimden yola çıkarak söylersem raflar bel verip aşağı doğru esniyor. Bir tanesinin yan dik tahtaları dışa doğru göbek verdi ve rafları oturttuğum pimler de onlarla bereber dışa doğru açılma yaptığı için raflar düşmeye başladı. Çareyi yanlardan uzun vidalar saplamakta buldum ama ne kadar ve ne derece iş görür bilmiyorum. Farklı zamanlarda almamdan dolayı tabi bu kitaplıkların birbirleri arasında renk farkı da oluştu. Bir süre sonra beyaz olanlar solmaya başlıyor.
Ben kiracı olduğum için şu an kitaplık konusunda kendi evime geçene kadar bir şey yapamıyorum. Kişisel tavsiyem eğer kendi evinizde oturacaksanız paraya bir miktar daha kıyıp daha evladiyelik bir şey yaptırmanız veya bakmanız yönünde.
Zamanında 130’a aldığım Şok market kitaplığı ile yaşamıma devam ediyorum ki en az 6 yıl olmuştur alalı.5 katlı ama yarıdan kutulara bölündüğü için 10 bölmeli ve kalitesine şaşıyorum.Üstünde kaçak katta yani en az 10 Kilo kitap var mesela ona bile gık tık demiyor.Esneme falan da yapmadı.Abimde de Billy var aynı dönem alınan esneme yaptı,bir rafı hafif çatlamaya başlamış.Ya bu kitaplık işi cidden hazırlarda en azından garip bir mevzu.
Hemen hemen aynı seviyede kitaplar var benim raflarımda da. Hatta uzun bir süre önce bu açılma ve esnemelere ait fotoğraflar atmıştım ama o zaman hangi başlığa ekledim şimdi hatırlayamıyorum.
Tabi benim şu an esnemeye başlayan kitaplığımın aralarında ilk aldığım olması da büyük etken. Net hatırlamasam da 12 seneyi geçti alalı.