Benim mühendis kafam daha değişik çalışıyor (Resmen kadın mühendislerin farklı bakış açısına saldırı yapıldı) ama cadı olan diğer kafam sırf bu yabancı kökenli sohbet için çok daha başka düşünüyor.
@Agape nin kitaplığı gerçekten çok güzel. Kesintisiz yapısı ve pratik oluşuyla göz dolduruyor.
Ancaak,
Yapısını statik açıdan ele alırsak bizler gibi fazla sayıda kitap sahibi için riskler barındırıyor.
Bu raflar sanki kitap taşımak için yapılmamış gibi görünüyor bana çünkü yük taşıma mantıkları kitapların oluşturduğu yükleri taşımada yetersiz kalacak. Bu kitaplık(umarım olmaz) orta uzun vadede büyük şekil değiştirmeler ve bölgesel deplasmanlar yapabilir.
Yatay taşıyıcılarının yekpare olmayışı en büyük handikaplarından birisi. İkinci büyük handikapıysa düşey taşıyıcılara yük aktaran birleşim noktaları. Bunların tamamı bana sıkıntılı görünse de örneğin abanoz gibi sağlam ve sert bir ağaç tüm bu gerilimi taşıyabilir. Yani malzeme çok önemli.
Agape kendini feda etmiş gibi oldu. Bir iki sene sonra ak göz kara göz belli olur zaten
Estağfurullah. Bence orda @isos81 hocam aşırımühendislememizi (overengineering?) istihzai bir şekilde eleştiren bir nükte yaptı.
Sırf bu bile yeterli.
@BiblofilYouTube Aslı bunları 8-9 yıldır kullanıyor. (Teyit için az önce sordum.) Sadece kitaba değil her şeye kullanıyor.
Bir sorun yok henüz.
Alanya’daki durumum bu şekilde. Bir vakit İzmir’de evdeki kitapları da alıp komple bir yerde toplayasım var. O gücün gelmesi lazım
Şu güzel kitaplıkta bir tane mi fantastik kitap olmaz. Bütün forum fenalık geçirecek şimdi
Nazar değmesin maşallah. YKY özel baskılar harika gözüküyor. Özellikle Evliya Çelebi Seyahatnamelerinde gözüm kaldı.
Hocam hepsi İzmir’de. Fantastik & Bilimkurgu kitaplığımi inşallah yakın zamanda paylaşırım
Teşekkür ederim hocam daha iyisi sizlerin olsun
İçimden geçeni okudun. “Bana göre 1 tane kitap yok” diyecektim.
Hocam bekliyoruz yoksa titreme gelecek birazdan.
Cidden çok zengin, sahaf ve edebi değeri yüksek kitaplar var içlerinde. Tekrar tebrik ederim çok güzel bir kolleksiyon oluşturmuşsunuz.
Tamamdır hocam söz
Baskan - Okat - Milliyet - Altın - İthaki - Metis - 6.45 - Alfa - Kabalcı hepsi mevcut, Aralık ayında kısmetse atarım
Ayrıca 10 yıl önce mesela sadece BK okurdum. Ama son yıllarda okuyamaz oldum. Araştırma okumayı daha çok sever oldum. BK okuyarak kendi mezuniyet alanım olan Sanat kısmını boşladığımı fark ettim ona yöneldim.
Çok teşekkür ederim hocam
Mükemmel görünüyor. Gözlerim kamaştı vallahi. Yılların emeği var orada. Tebrik ediyorum, en güzel miras
Maşallah hocam müthiş bir koleksiyon yatıyor kitaplığınızda. Edebi açıdan da müthiş. YKY koleksiyonunuz içinde var mı tam bilmiyorum ama Van Gogh’un Dostlukla isimli özel baskısı da bence çok yakışır.
Çok teşekkür ederim, evet var. En tepede Nazım Hikmet’in sol tarafında kalıyor. Van Gogh mektuplarını okurken inanılmaz derecede üzülerek okudum. Hem kendisinin hem de kardeşinin yaşam mücadelesini tüm açıklığı ile görüyorsunuz değil mi? Dönemin insanına kendini anlatamamak, günümüzde de sürüyor. Sanat bolumlerinde Van Gogh anlatılırken, “çok büyük yetenekti ve parasızdı en sonunda da delirdi” çerçevesine sığdırılır. Ama görüyoruz ki, Van Gogh yaşama tutunmak ve mutlu olmak için çok çabalamış…
Kaydettim bu fotoğrafı,arada açıp seyredeceğim.
Detay ekledim. @Jaunerouge un güzel uyarısı ile şu an Alanya’daki kitaplar hakkında bilgi almak isteyen olur ise de, buralardayım