Gayet harika olmuş. Bu saatten sonra renk falan takmayacağız artık. Öyle tahmin ediyorum ki seninle ben zıt noktalardayız.
Açıkcası ben çok beğendim. Tam benlik kitaplık aslında. Evde yer olsa böyle bir şey düşünürdüm. Kitapları üç sıra bile dizerim ben.
Yaşasın renklerin kardeşliği
Konum olarak bence yakınız. Ben üçkuyulardayım. Yeni açılamayasıca İstinye park avm nin hemen karşısında. (İstinye Park içinde Penguen Kitapevi açılıyor, cuma açılış. Bu bilgiyi de vermiş olayım)
Hani kriz vardı. Penguen son 6 ayda 3-4 şube açtı.
Hayırlı olsun sanırım 2.şubeyi açmışsın
HARİKA olmuş,iyi günlerde kullanın…İyi evlerde iyi komşularla:)
Evet , hem de Alsancak şubesi henüz açılalı 1 ay olmuşken.
Ben Mendereste’yim. Şehirden uzak bir yer tercih ettik biz tayin olurken. Şehir kalabalığı ve gürültüsü kaldıramıyoruz artık.
@alper üç sıra değil ama iki sıra olur diye düşünüyorum ben.
@MelihAntepli açılış için siyah veya mor çelenk kabul ediyorum.
@NicholaiHel Teşekkür ederim.
@Erdo açıldı da mağazada kendi ürününe bile indirim yok. Yine de iyi yere dükkan açmışlar. Yalan yok.
Beyaz renk var mı? Ben değiştirirsem bu sefer beyaz olsun isterim.
Bir de kitapları yatay dizince daha çok kitap yerleşiyor sanırım. Hesaplamak lazım. @nefarrias_bredd Hocam Operation Research senin alanın mıydı?
Yazlık yerlere ulaşım kolay ama sonbaharda ve kışın şehiriçi sahil kenarına uzak. Yinede sessiz sakin güzel bir yer seçmişsiniz
Evet geçen gün Alsancak penguen’e gittim, ithaki indirimi var mı diye sordum. Niye olsun derler gibi suratıma baktılar
Benim aldıklarım doğal ahşap rengi fakat verniklenmişleri de vardı. Stok durumunu bilemiyorum. Yatay olarak koyunca daha çok kitap sığar. Benim önceden öyleydi ama bazılarında ezilmeler olmuş. Kalitesiz baskılarda sorun oluyor sanırım.
@Erdo şehir içi sahil kenarı pek ilgi alanım değil. Kalabalıkta yürümeyi sevmem. Kalabalıkta oturmayı da sevmem. Kalabalık sevmem. Arabaya atlasak zaten Gümüldür hemen yakın. Koskoca sahil var. Yürür geliriz veya gün batımını da izleriz. Sessiz sakin hem de. İstanbul’da uzun seneler yaşayan birisi için sahil kenarı etkinlikleri biraz cazibesiz olabiliyor. Dışarı çıkmayı çok seven bir insan değilim.
Bu problemin nerdeyse aynısı önüme geldi iki yıl önce, “uğraştığıma değmez” deyip geçmiştim . Buna hobi olarak yaklaşabilirim hocam, kitapların ve kitaplığın boyutlarını verirseniz yerleşimi optimize edebilirim
Hocam kitaplık boyutu belli de, raf boyutları değişebiliyor. O yüzden çok boyutlu bir problem aslında. Kitap boyutları da sabit değil, ciltlisi var, uzunu var, özel baskısı var…
Gördüğüm kadarıyla Agape’nin yer problemi yok ama ileride benim olacak gibi, o zaman çalarım kapını.
Hocam boyutları verirseniz gerisini hallederiz, janra göre falan da ayırırız hatta sorun yok
Valla evet, ben ve Billy’ciğimiz @Agape hocamın kitaplığının yanında pıstık adeta. Saygılar.
Her zaman hocam .
Yer problemim olduğunda labirent sistemine geçiyorum. Eski evimde bir dönem kitaplıklar odayı ortadan bölüyorlardı.
Hocam farklı enlerde var ama diğer boyutlar sabit gibi.
Kitap boyutu olarak da 3-4 tane farklı boyuttaki kitabın ortalaması alınabilir belki bilemedim.
Aslında her kitabın 3 boyutunu da istemeyi düşünüyordum… ISBN’den boyuta giden mapping var mıdır bir yerlerde acaba, ordaki amelasyondan bir barkod okuyucuyla yırtabilir miyiz?
Hatta bence güzel open source proje olurdu hocam bundan; kitapların ISBN’lerinin excelini ve kitaplık boyutunu ver, optimal yerleşimi al
Ek: off hatta unity ile de görselleştirmeyi yapardık, şanımız yürürdü.
@isos81 Bu kadar uğraşmayın yahu. Ben size yuvarlak hesap bir şey diyeyim. Yatay dizerseniz ortamala yüzde 30-37 kadar daha kitap koyabilirsiniz.
Ya işte sen mühendis gibi düşünmüyorsun ki, bak adam ne güzel açık kaynak kodlu, vatana millete hayırlı bir proje peşinde. Hemen önüne ket koydun.
@nefarrias_bredd Hocam fikir super, görseli hali ekstra güzel. Bunu bir düşünelim. Basic hali ücretsiz, ek özellik paralı veya donate gibi şeyler olabilir. Biraz düşünelim, tam boş vakit projesi.
Şimdi ben o “donate” için 5 kilo domat ya da 5 adet donut göndersem oluyor mu?