Ütüyle kitap sırtlarını ısıtıp bazı düzeltmeler yapmak da mümkün aslında da, bizim matbaalar eser miktarda tutkal kullandığı için, pek efektif olmuyor.
Ikea Bılly 80x28x202 cm 6 raflı kitaplıktan 2 adet sipariş verdim. Geldiğinde kurulum sonrası fotoğrafı atarım.
Merhabalar. Benim gibi yer sıkıntısından dolayı abartmadığınız sürece(fazladan ağırlık önemli bir sorun olabiliyor) billy kitaplık çok iyi. Hem önlü arkalı 2 sıra kitap koymanız,raf yüksekliklerini ayarlıyor olabilmeniz, cam kapakların hem sergileme hem tozdan koruma açısından avantaj sağlaması, yükseltme imkanı, raf ekleme imkanı gibi bir çok faydası var. 5-6 yıldır kullanıyorum. Bugün olsa yine alırım
Yaklaşık 13-14 sene önce Billy kitaplık almaya başladım. 3 defa taşınma geçirdi ve kesinlikle sağlamlığından kaybı olmadı. Sadece şöyle bir uyarım olabilir. Ya beyaz ya da siyah renk kodlarından gidin. Ben ağartılmış meşe tonunda almaya başlamıştım. Seneler boyunca hep aynı rengi almama rağmen ton farkı bariz oldu. 11 adet var sanırım ve 3 farklı ton mevcut. Bu sebeple beyaz ve siyah sizi üzmez gibi.
Açık etmesene yahu
@BiblofilYouTube Kenar bandı için hocam, @Alladierre güzelce açıklamış. Belirtmemin sebebi ise kenar bandını kendiniz yapmak yerine mdfyi aldığınız yerde yaptırırsanız maliyeti ikiye katlaması, oldukça da basit bir işlem hem.
Nakliye hariç 2 adet Billy yapmak 2500 TL civarına geliyor şu an. Evladiyelik olmaları da ekstrası oluyor.
Bu kadar kolaysa çek bir DIY videosu da izleyip öğrenelim.
Var öyle bir planım, gerçi kitaplarımı azaltmaya çalışıyorum ama eninde sonunda yapıcam.
Benim telefondan düşük kalite aktarabildiğimden, parça parça çektiğim aile kitaplığımı affınıza sığınarak 24 karede (valla o kadar olmuş) paylaşmak isterim. Önce yayınevlerine göre dizmiştim ama kim nerede hangi raflarda çok karıştığından, yazarlardan öte, ülkelere göre ayırdım. Yazarları ve kitapları mümkün olduğunca kronolojik sıraya göre dizmeye gayret ettim.
En tepede 6 rafla Rus Edebiyatı var. Tolstoy, Dostoyevski ve Çehov birer raf kapmışlar.
Altında İngiliz edebiyatı. Son rafa polisiyeleri koyarken Ruslardan Akunin’i de ekledim. Karışık daha başka bir sürü polisiye çıktı, şimdilik tür için yerim yok. Bilimkurgu, korku vb. harici seriler de bu raflara dahil değiller.
-
sırada Fransız edebiyatı. O da 4 raf. Yanında Babil Kitaplığı ile Klasik Kadınlar ve Koridor rafı var.
-
sırada ABD edebiyatı. 4 raf, birinde Stephen King tek başına. Yanlarında fantastik rafı ve bilimkurgu ilk rafı var. 3 raf alt alta bilimkurgu, hemen altlarında korku ve gotik serileri var.
-
sırada 2 sıra Alman edebiyatı, 1 raf Uzak Doğu, 1 raf da İtalya/İspanya/Latin Amerika. Onların yanında diğer Avrupa dilleri.
-
sırada Türk edebiyatı. yanında bir raf müzik.
-
sırada eski kitaplar. Yanlarında çizgi romanlar, Ressamlar Serisi vb.
Ayrı birer kitaplıkta da kızımın kitaplarıyla fantastik edebiyat; ve edebiyat incelemeleri, tarih, resim ve sinema sanatı kitapları sıkış tıkış halde yaşam savaşı veriyor.
Billy köşe kitaplıktan biri salona uymadı, ayırmak zorunda kaldım; alacak arkadaşların köşe bucağı iyice ölçüp biçmesini acı tecrübeyle tavsiye ederim.
Burada harikulade kitaplar görüyorum. Yeni yeni ilham veren kitaplar… Kitaplıkta yer kalmadı, atma bu zehirli oku
O oktan kurtulusumuz yok (: Daha dur, "Rama’yla Bulusma"miz olacak.
Gerçekten çok güzel bir kitaplık, çok beğendim bol okumalı, keyifli zamanlar dilerim böyle bir ortamda.
Çok teşekkürler Nicelerine, hep beraber.
Merhaba, çok güzelmiş kitaplığınız.
Kaç kitap var acaba? Ben de hemen hemen aynı kitaplıkları alacağım İkea’dan da sığacak mı acaba benimkiler diye merak ediyorum.
Merhaba, çok teşekkürler. Goodreads 2350 gösteriyor ama raf etiketlerini topladığımda 1800 kadar çıkıyor, bunun 165’i ince çizgi romanlar, 200 kadarı da sırtsız ince çocuk kitapları. Kalanı 1450. Ama kutu setlerin 1 adet sayıldığını da hesaba katarsak 1520 oluyor. 56 raf var, 21’i küçük 35’i büyük. 3 büyük raf yukarıda saydığım inceler için. 1520’yi 53’e bölersek 28.6 çıkıyor ki büyük rafların ortalama kitap alım hacmi bu kadar. 15-30 büyük, 10-20 küçüklerde hızlıca baktığımda.
Şimdiden hayırlı olsun. Zamlar kasım gibi oluyor genelde, yıl sonuna kadar zam göreceğini sanmıyorum IKEA’nın.
Çok ama çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. Benim de 1400 adet civarında kitabım var.
Billy 80x28x237’den 4 ya da 5 tane almayı planlıyorum odaya daha fazlası sığmayacak gibi duruyor. Herhalde ucu ucuna kurtaracağım.
Rica ederim. Bence de kurtarır, bir de zaman içinde okuyup beğenmediklerimizi eleyerek yenilere yer açmak seçeneğimiz var her zaman. Fotoğraflarınızı en yakın zamanda görmek dileğiyle…
Merhaba, tablolarınıza hayran kaldığımı söylemeden geçemedim. Özellikle 3. fotoğraftaki iki tablo o kadar hoşuma gitti ki ufak bir araştırma ile eserlerin Elif Varol Ergen isimli bir sanatçı ve akademisyene ait olduğunu buldum.
Bu sanatçıyı keşfetmeme vesile olduğunuz için teşekkür ederim.