Kitaplıklarımız

Duvara montaj yapmadan da kullanabilirsiniz Billy leri…

1 Beğeni

Yazık, raflar esneme yapmış, aşağıya bombelenmiş. Keşke marangoz ustasına yaptırsaymışsınız, kötü görünüyor.

Bende marangoza falan yaptırmadım ya da Billy mi ne onu almadım çünkü pahalılar :smiley: Allah kısmet ederse bir gün taşınma işinden kurtulup kendi evimi alabilirsem işte belki o zaman daha pahalı kitaplıklar alabilirim ya da yaptırabilirim. Ama şimdilik idare etsin yeter düşüncesiyle A101’den aldım mesela kitaplıklarımı. Arkadaşı bilmiyorum ama belki benzer düşüncelerle o da idareten kullanıyor olabilir :slight_smile:

4 Beğeni

Aynen öyle, kendi evim olursa bir gün istedigim gibi yaptırabilirim İnşallah.

4 Beğeni

Teşekkür ederim görüşünüze kısmen katılıyorum benim gözüme bu şekilde de güzel gözüküyor, çok daha güzelleri sizin olsun.

1 Beğeni

Billy, görünüş itibariyle en ideal kitaplık. Yaşadığım şehirde İKEA olmadığından ben Billy’nin fotoğrafını marangoza göstererek yaptırdım. Billy’den ucuza da geldi, 6 senedir esneme de yapmadı. Alt 2 rafı normal kapaklı üst rafları cam kapaklı yaptırdım. Birde yaptıracağım duvara göre ölçü aldırdım ve yaptı. Böyle bir alternatifi de düşünmenizi öneririm.

4 Beğeni

Belki kullanılabilir ama çok tehlikeli. Billy modeller duvara monte edilecek şekilde tasarlanmış. Aksi takdirde kitaplık düşmeye,hele kapaklı olanlar kolayca devrilmeye çok elverişli.

1 Beğeni

Duvara monte edemeyenler için yada kiralik evde duvar delme problemi olanlar için önerim ;

Montajı yaptıktan ve kitapları yerleştirmeden, kitaplığı duvardan 5cm gibi öne alıp geri duvara doğru yatırıp ön taraftan altına takoz benzeri birşey sıkıştırın. Kitaplar yerleştikten sonra ağırlık merkezi duvara doğru kayacağı için devrilme söz konusu olmayacaktır ( İzmirdeki 7 şiddetindeki depremde tek kitabım bile düşmedi :wink:)

3 Beğeni

sol en üstteki kutulu set hangi kitaplar için? ayrıca ilk defa asimov kutulu vakıf seti görüyorum.

1 Beğeni

Marie Lu - Efsane Serisi galiba

https://www.amazon.com.tr/Efsane-Serisi-Seti-Kitap-Set/dp/6053435422

2 Beğeni

Son alımlardan ve düzenlemeden sonra

35 Beğeni

Kitaplık düzeni konusunda bir iki tavsiyem olsun istiyorum, kitaplarını ciltli ise eğer yatay koyup üst üstte dizmen çok iyi ve sağlıklı olur. Ciltli kitaplar için ideal olanı da budur, çünkü dik koyarsan zaman içinde kitaplar dikişlerinden sarkar ve alttan bombe yapar. O halde kitaplarını yatay ve üst üste dizmeyi sadece ciltli kitapların için düşünmelisin.
İkinci tavsiyem de dik dizdiğin kitapların üstüne hiç bir kitap koymaman gerektiği. Bu tıklım tıkış görüntü hem kötüdür hem de o kitapların hiç okunmadığı izlenimi yaratır.
Kitapların önünde ne bir kitap, biblo, obje vs. yer almaĺı ne üstünde kitap vs. bulunmalı.

7 Beğeni

Bizim kitaplıklar için bahsettiğin imkansız gibi :slight_smile: Yer yetmiyor ki mecbur üstlerine ne alırsa oraya ekliyorsun.

6 Beğeni

Gökdelen gibi dizdiğimiz, hatta inşaat mühendisi arkadaşımız @BiblofilYouTube 'dan yeni planlar alıp kaçak kat çıktığımız oluyor. :slight_smile:

5 Beğeni

Hakkaten, kitaplık statiği çözdüğüm kadar bina çözseydim şimdi zengin olmuştum :smiley:

Bülent Hocam çok mantıklı ve güzel öneriler veriyor ama uygulayamıyoruz ki. Eskiden kitaplığım ne güzelmiş, şimdi çaputçu çarşısına döndü. :smiley: Kendi içinde bir düzeni var da, şu ikinci sıra işi yok mu, bitiriyor bizi.

5 Beğeni

Bize kocamaaaaaan bir ev lazım ki kitaplarımızı rahat rahat istifleyelim :joy: Öyle olmayınca üst üste, alt alta sığdırmaya çalışıyoruz.

Bi yazarın evi vardı ismini unuttum ama yabancıydı; ev labirent gibi dönemeçli her yer kitap :smiley:

4 Beğeni

Benim Maraş’ta kocamaaan bir evim vardı, doldurdum kitapları, sonra kocamaaan bir deprem oldu, geldim İstanbul’a kocamaaan olmasa da olur diye bir ev aldım, şimdi kitaplarla üst üste alt altayız.

Bizde çalışmıyor azizim o iş her zaman. Yer yerinde durmuyor ki kitaplıklar dursun. :joy:

6 Beğeni

Çok geçmiş olsun :pray: Benim oda da 1-2 kitaplık daha alır sonra salona falan geçeceğim. Evi ufak ufak istila ediyorum :smiling_imp: Ama bizimkiler git kendine ev tut, git diyebilir bilmiyorum :rofl:

4 Beğeni

Abi beni hanım bu halimle bile zor tutuyor evde.

Salona falan geçsem var ya, tavayla kovalar. Kitabına da sana daaa… diye :joy:

7 Beğeni

Senin planlaman yanlış, en az şu anki halinin iki katı daha kitaplık olur senin oraya. Genişlemek yerine yüksel bence. :slight_smile:

2 Beğeni