İnşallah gerçek olur Zebiniso, benim için de önce hayaldi, sonra gerçek oldu.
Aile evinden kargoladığım kitapları yerleştirdim. Tam sığdılar gözümün ayarına sağlık. Kalanları da getirirsem bir kitaplık daha almam gerekecek gibi duruyor ![]()
![]()
Çok güzel gözüküyorlar, hayırlı olsun. Kitaplıkların uzundan kısaya doğru gitmesi çok hoşuma gitti. ![]()
Ahahahhahahah çok iyi.
Çok teşekkür ederim ![]()
Sonunda ben de yeni evimde Billy’e kavuştum. İlk defa tüm kitaplarımı dikey dizebildim. Büyük boyları sırtının sarkmaması için yine yatay koydum ama dikey de rahatlıkla sığıyor. Standart kitaplıklardan çok daha uzun ve genişmiş rafları, bu kadar beklemiyordum. Ayrıca raflar istediğimiz gibi kolayca ayarlanabiliyormuş, bunu da bilmiyordum. Özellikle raflar derin olduğu için de her türlü biblo, süs vs. sığıyor. Sadece günlük havalandırmak lazım, aksi halde birkaç kişide gördüğüm üzere böceklenme sorunu yaşanabiliyormuş. Tabii bunu önlemek için lavanta keseleri ve silika jeller de yerleştirdim. Henüz taşınmadığım için aktif kullanma şansım olmadi ama yerleştirmesi çok rahat oldu. Yaklaşık 500 kitap üç tanesine dikey olarak ve yer artacak şekilde sığıyor.
Sanırım “çok az, ucundan” Game Of Thrones hayranıyız ![]()
Kitaplığı keyifle kullanın, son günlerde çok güzel kitaplık görselleri geliyor, hoş oluyor.
Ben özellikle dediğiniz sebepten çekindiğim için kapaklı Billy’e mesafeli kalmıştım. Siz lavanta keseleri ve silika jelleri ne sıklıkla ve nasıl bir düzenle yerleştirdiniz?
Biblolarınıza bayıldım. Keyifle kullanın ![]()
Ben de o konuda biraz evhamlıyımdır, her rafa kitapların üstündeki açıklığa iki silika jel bir lavanta kesesi koydum. Açık kitaplık kullanırken de lavanta ve defne yaprağı kullanıyordum zaten. Lavantaları yeniledim, kapağı açınca buram buram yayılıyor zaten kokusu.
Günde bir kere de kapakları açıp havalandırma yapmayi düşünüyorum. Zaten evden çıkarken de hep kapakları açık bıraktım. Tamamen yerleştiğimde dediğim gibi günlük havalandıracağım 15-20 dakika. Beni eski baskı kitaplar endiselendiriyor ama yeni baskısı olmayınca elden çıkartmaya da kıyamıyorum.
Game of Thrones hayranlığım da çok yüksek seviyede, özellikle ejderhalara bayıldığım için her yere dolduruyorum. ![]()
Çok teşekkür ederim, kitaplara olduğu kadar biblolara da aşırı düşkünüm maalesef. İkisi de maliyetli zevkler ne yazık ki. ![]()