Güzel olmuş, seri kitaplardan okşuyor…
Ortası çöktü tamir etmem lazım, burası kurgu ve kurgu dışı. Alt taraf da bilimkurgu ve güncel Türkiye tarihi, sayılır. İkisini de kendim yaptım.
Tam sevdiğim kitaplık tarzı,dağınık ve kahverengi tonlarının olduğu…
Evet, ben de ahşapta boya sevmiyorum.
Evet katılıyorum herkes beyazın kitapları daha güzel gösterdiğini düşünüyor ki benimkide beyaz maalesef ama bunların havası farklı.
@Erdal_01 hocam sizin üst kattaki kitaplardan ayrı bir kütüphane çıkar 
Keyifli okumalar dilerim.
Teşekkür ederim. Elden kitap çıkarmaya kıyamayınca
ne kadar kitaplık eklersem ekleyim durum bu. 
Sizin kütüphaneniz başta olmak üzere çoğumuzun kitaplığı iktisatın varoluş sebebini en iyi anlatan şey olabilir. Sınırlı yer ile sınırsız kitabın amansız mücadelesi bizimki 
Her iki kitaplığa da böyle bakıyorum 

Aynen, daha alınacak çok kitap ve koyulacak hiç yer var. 

En son resimdeki kitaplıklarda yan, dik, her şekilde sığdıracağım diye ne mücadeleler verdim. 
Düzenden çok cebren sağlanmış geçici bir sükunet gibi hocam, bir köşeden patlak verecekmiş gibi duruyor. Ve iştah kabartıyor. ![]()
Aslında üstlere bakmazsan çok düzenli oldu. 
Ben yukarılara bakmıyorum fazla.
Takip ettiğim serilerde (İş Bankası, Alfa, Everest, YKY ve İthakiler için) istediğim düzeni sağladım. Gerisi Allah kerim diye düşünüyorum. Patladığı yerde başka çözümler bulacağız. 
Rıhtıma ilk katıldığımda raflarımdaki kitaplar şimdikinin yarısıydı. Şimdi o zamanın iki katı iki sene sonrada şimdikinin iki katı olsa kitaplıklarımız bölümünde fotoğrafı paylaşılacak kadar büyümüş olur herhalde. Umarım bilgekral birgün raflarca kitaba sahip olur.

Arkadaşlar teknik bir sorum olacak. Kitaplık yaptırırken uzunluk ve derinlik oranının nasıl olması gerekiyor? Kitaplığımı yaptırırken kapaklı olarak düşünüp derinlik ona göre hesaplanmıştı. Neredeyse iki kitap arka arkaya duracak kadar bir derinlik var. Şimdi genişletmem gerekiyor. Derinliği azaltayım diye düşünüyorum ancak boy uzun olup derinlik az olunca kitaplığın devrilmesi gibi bir durum söz konusu oluyormuş. Hazır kitaplıklara baktığımda da aynı durum söz konusu.
55x19.5 cm kullanıyorum, şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım.
Yükseklik : 100 – 180 cm
Genişlik : 80 – 100 – 120 cm ( Malzemenin cinsine ve direncine göre değişir )
Derinlik : 25 – 30 – 35 cm
Raf Aralığı: 30 – 35 cm
Donatı elemanı ölçüleri genelde bu şekilde alınmış benimki de 180 cm yükseklik, 100 cm genişlik, 30 cm de genişliği.
Derinlik mi yoksa raf aralığı mı? Eğer derinlik ise dediklerinize göre 220 cm yükseklik için 30 cm derinlik normal. Bir de raf aralıkları ayarlanabilir olunca 30 cm zorunlu gibi oluyor anladığım kadarıyla